26.05.2017, 15:16

I skrivende stund sitter jeg og venter, og venter på at klokka skal bli sånn ca. 19. For da skal jeg forhåpentligvis få hentet ei pakke som ankom Oppdal for to dager siden. En Hotel Cæsar-pakke!! Nærmere bestemt de velkomst-stolpene som har stått på settet helt siden første episode som de bestemte seg å kvitte seg med for noen uker siden, i og med at serien nå mest sannsynlig ikke skal produserer mer..


© Bildet er tatt fra tv2.no

Av forskjellige årsaker har jeg ikke gått for å henta pakken selv da jeg ikke har bil, og jeg tenker at pakken nok er litt for tung og sånt. Så denne gangen har jeg spurt pappa om han kan være med å hente den for meg. Noe som ikke gikk onsdag for da var han bortreist, og i går var det jo Kristi himmelprumpsdag. Men i dag derimot, for ca. to timer siden ga vi det et forsøk, men da bare for å bli fortalt at de har litt tekniske problemer eller noe der borte på posten akkurat nå. Så alle god ting er tre, my ass.

Så derfor har vi nå bestemt oss for å heller gi det et forsøk i kveld, en times tid før stengetid. Så, i mellomtiden sitter jeg nå her da og blar litt gjennom Facebook. Og i den forbindelse fant jeg noe som ihvertfall JEG syntes var, veldig, veldig søtt. Nemlig en Facebook-eksklusiv scene som kun er å se på, vel, nettopp Facebook (og nå blogg.no *kremt* *kremt* xD). Se bare på dette her: <3Tror du Pelle er homo?

Stay goregeous!#hotelcæsar #legning #homo #homofil #homofili #skjeiv #pelle #pellekrogstad #nikistheophilakis #beate #beatekrogstad #facebook #tv2 #tv2sumo #såpeopera #drama #kjærlighet #date


31.03.2017, 19:30


© Bildet er tatt fra tv2.no.

Ja, da var det visst slutt da. I skrivende stund har jeg akkurat karvet meg opp av sengen, fått på meg klær og sjekket mobilen - for å se om det har skjedd noe nytt i verden siden jeg la meg i dag mores. Noe av det første som jeg sånn virkelig registrerte meg er det faktum at Hotel Cæsar nå legges ned.

For å starte med det litt mer positive. Jeg er glad for at jeg allerede hadde kommet meg opp av sengen og kledd på meg når jeg fant ut av dette, for ellers hadde jeg nok vært liggende der fortsatt, og slitt veldig med å komme meg opp igjen på ganske lenge. Og jeg hadde allerede ligget der mer enn jeg burde fra før av da.

Så, hva skal jeg si... Jeg er ikke sjokkert eller spesielt overasket. Mentalt har jeg vært forberedt på dette lenge nå. Egentlig helt siden det ble klart at serien skulle bli en eksklusiv Tv2 Sumo-serie har jeg vært veldig klar over at det er en større sannsynlighet enn på ganske lenge for at det ikke blir noe mer neste år igjen (altså i 2018).


© Bildet er tatt fra tv2.no.

Men når det er sagt så er jeg altså ikke helt uberørt nå likevel. Som Tom Sterri har sagt tidligere i dag i et intervju med media - dette er som et dødsfall. Selv om vedkommende har vært syk lenge, så er det likevel trist når han eller hun plutselig er borte. Og det kan jeg ihvertfall si at jeg er nå. Jeg føler meg for øyeblikket litt trist og noe tom inni meg...

Som helt sikkert veldig mange av dere vet så har Hotel Cæsar betydd veldig, veldig mye for meg veldig, veldig lenge. Jeg har tidligere gått så langt som å kalle Hotel Cæsar for det lengste vennskapet jeg noen gang har hatt med noe(n) uavbrutt, en bestevenn gjennom nesten 20 år. Og det står jeg så inderlig for en dag i dag.

Fra og med nyttår mister jeg dette vennskapet. På en måte. Forhåpentligvis vil de "gamle episodene" fortsatt ligge på Tv2 Sumo ihvertfall en stund etter at den siste episoden er blitt lagt ut i midten av desember, og uansett har jeg jo alltids de 40 første episodene på dvd. Samt en rekke med effekter og autografer jeg har samlet på gjennom årene som har vært.


© Bildet er tatt fra tv2.no.

Men selv om jeg har vært forberedt lenge nå, og selv om jeg fortsatt vil kunne beholde en del episoder og ting jeg har tatt opp, og tatt vare på så vil det likevel bli litt rart når 2018 er blitt et faktum, og jeg aldri mer kan se frem til nye episoder igjen. Men sånn er livet, dessverre. Alt som går opp må en gang gå ned, til og med verdens fineste og herligste tv-serie gjennom tidene..

Helt avlslutningsvis vil jeg bare si tusen takk til alle som har bidratt til å gjøre Hotel Cæsar til det det har vært og fremdeles er, fra det startet opp i 1998 og til i dag. Tusen takk for alle de gode latterne, alle intrigene og den endeløse bølgen med helt fantastiske høydepunkter dere har gitt hele det norske folk, enten dere har stått bak eller foran kamera. Tusen, tusen takk. Jeg elsker dere <3

Hvordan er din reaksjon på nedleggelsen av Hotel Cæsar?

Stay goregeous!


10.03.2017, 23:30Tenkte å skyte inn et aldri så lite skryteinnlegg her jeg nå før natta omfavner Norges land og rike sånn fult og helt.

For i dag har jeg nemlig fått meg ny mobil. Eller ny og ny, jeg har oppgradert fra Samsung Galaxy S6 til S7. Ikke de helt enorme forskjellene, men når jeg nå har gått rundt og tenkt at jeg "trenger" ny mobil i såpass mange måneder, og siden jeg ikke vil degraderes på noe sted (må da ha det beste forstår dere), så viste det seg altså at det var en Galaxy S7 som skulle være løsningen.

Fordelen med S7 kontra S6 er at S7 blant annet skal være vannett, noe S6 ikke var, noe som jeg igjen tror er en av årsakene til at den har oppført seg så teit de siste månedene. For det skal sies at jeg kan nok ha tatt og rengjort den med en noe fuktig klut et par ganger, og mistet den i gulvet enda et par ganger, såeh, ja.. Er vel først og fremst derfor jeg bestemte meg for å la lillebror ta over denne uken, fordi storebror til slutt ble for utilregnelig og uforutsigbar.

Så... Samsung Galaxy er død - lenge leve Samsung Galaxy! :-DHva slags mobil har du?

Stay goregeous!0
23.06.2016, 08:09


© Bildet ert tatt fra pixabay.com

God morgen liksom, det er det de skal ha oss til å tro!..

Okei, når sant skal sies (og det skal det jo helst gjøre) så er ikke denne morgenen så fryktelig (enda) som det den KUNNE ha vært. Greit nok, jeg føler meg ikke helt i tipp-topp-form for øyeblikket, og det faktum at tven min spilte meg et fiffig puss i ste gjorde ikke akkurat harmonien i heimen stort vakrere.

Opprinnelig skulle denne dagen ha startet på kjøkkenet (shut up, ikke en gang si det!), nærmere bestemt ved oppvasken. Men så sluknet ipoden min som et resultat av at batteriet var så og si tommelom, så da måtte jeg først og fremst slå på pcen slik at jeg kunne lade det.

Og det er her moroa startet. For i stede for å få en titt på start-menyen min fikk jeg rosa, stillestående (altså ikke i bevegelse, dah) snø. Okei, tenkte jeg, dette var litt rart, men pytt-pytt, jeg må sikkert bare slå maskina på igjen på nytt. Næh, hjalp ingenting.

Så bestemte jeg meg for å skru på PS4en. Rosa snø. Kjempegøy.. Der og da begynte jeg å bli bekymret for at tven kunne være fucked, altså permanent fucked. Ikke midlertidig syk, men basically hjerneskadd. HELDIGVIS skulle det vise seg å heller være midlertidig som var tilfelle.

For etter at jeg slo pcen og PS4en, samt tven av igjen, forså å ta ut strømmen til  absolutt alt i noen sekunder, forså å slå alt på igjen var ting heldigvis tilbake til normalen. Ingen jålete snø fra tutti frutti-helvete. Det igjen betyr at jeg nå slipper å spørre pappa om han kan stikke innom for å "se på det", og at jeg også slipper å avlyse det besøket med mamma i dag fordi vi "ikke har en dritt å glo på". Altså, jeg kunne tatt frem en tallerken med bæsj, men det ville ikke blitt helt det samme.


© Bildet er tatt fra sillyjokes.co.uk

Så, nå som den rosa snøen er måket vekk (haha, innså akkurat NÅ vi i Norge faktisk bruker et ord for "snøbryting" som vi også bruker når vi omtaler en spesifikt fugl xD) for denne gang, og Ipoden ligger avslappet på lade-"bordet" (som egentlig er enden av sofaen min..) så nå kan jeg ta med meg en noen lunde lettet sjel, forså å "ta" oppvasken..

#rosasnøernoedritt #nomorepinkwinter

Vi reblogges!- Ann Helen er kul!
http://tispe.blogg.no1
03.03.2016, 00:04


© Bildet er tatt fra tv2.no

Blir Tv2 Sumo-eksklusiv
Tirsdag 1. mars kom nyheten som har fått en større del av Hotel Cæsars fanskarre til å rase: Fra og med julen 2016 blir hele norges favoritthotell fjernet fra tv-skjermene.

Og på meg kan det virke som det er det eneste samtlige der ute har fått med seg.. På en rekke nettsteder er det nå flere som tror at det endelige punktumet også settes i desember. Det er på ingen måte tilfelle.. Det er altså ikke like lurt å bare lese overskriftene hele tiden.

Faktumet er at Hotel Cæsar IKKE tar slutt verken her og nå, eller i desember. Joda, det blir ikke mer Cæsar på lineær TV etter julen 2016. MEN: Eventyret fortsetter med MINST 50 episoder til etter det på Tv2 Sumo!!

Og jo, det er en del som har fått med seg den biten også, og ikke bare det aller, aller første jeg skrev i ste.. Men også her skal det krangles og klages..

Jeg VISSTE at det fremdeles finnes en god del vanedyr der ute som ligger noe bak når det kommer til det tekniske.. Eller som sliter generelt med å prøve ut nye ting her i livet.. Men at det skulle bli SÅ mye spetakel som det nå har blitt de siste dagene, det hadde jeg rett og slett ikke trodd..

Det skal sies.. Jeg også innser jo at serien vil miste noen av seerne sine fra og med neste år da særlig de aller eldste der ute (samt de aller fattigste) nok vil slite noe med å komme seg på Sumo.. Men jeg velger likevel å tro og håpe at det ikke er så dramatisk som en del nå vil ha det til.

Jeg er ihvertfall optimist nok og tror virkelig at serien vil overleve til 20-års jubileumet oktober 2018, om ikke lengre. Med andre ord - jeg føler meg rimelig trygg på at det BLIR flere episoder også etter de 50 nyeste episodene som Tv2 nå har bestilt.

Men, nå skal ikke jeg bare "provosere" eller "rakke ned" på de som er mer urolige og/ eller dårligere stilt enn hva jeg selv er.. I stede skal jeg nå prøve så godt jeg kan å overbevise flest mulig av dere skeptikere om at denne nyheten faktisk kan være mer en GOD en fremfor en dårlig en.

Dette mener jeg er positivt med at Hotel Cæsar blir Sumo-eksklusiv fom våren 2017:
- Sjansen for at vi får nye episoder på fredager igjen er nå større enn på lenge.
- Flere har i årevis klaget over at dagens episoder er for korte. Nå som Cæsar blir en eksklusiv nett-serie er det STORE muligheter for at vi i hvertfall innimellom får episoder som er noen minutter lengre enn det vi har fått til nå.
- Når serien ikke lengre har et bestemt sendetidspunkt å forholde seg til som klokken 19.30 er det også lov å håpe at de våger å dra enkelte scener litt lengre med tanke på vold, sex og nakenhet, sammenlignet med hva de tør per dags dato.
- Vi seere trenger ikke stresse med å være hjemme til en viss tid for å få med seg dagens episode.
- Ingen reklamepauser!

Så kjære alle sammen - Er det egentlig så fryktelig at hotellet flytter litt på seg og blir eksklusiv på nett? Dere aller, aller fleste skal virkelig få til å skaffe dere en Sumo-konto, det er absolutt ikke så vanskelig. Selv mormoren min har klart å komme seg på Facebook, liksom..

Og jo, det koster litt penger, men dere aller fleste av dere har virkelig råd til det om dere i utgangspunktet bryr dere nok om Cæsar, og hvis dere ikke gjør det skjønner jeg ikke vitsen med å klage i utgangspunktet.

Helt til slutt vil jeg nok en gang påpeke at jeg fullstendig klar over at det selvfølgelig er NOEN der ute som er hardere rammet enn andre.. Men verden har aldri vært 100% rettferdig. Det kommer den heller aldri til å bli. NOEN kommer ALLTID til å være hardere rammet enn andre. Sånn er det bare, dessverre.

Kommer du fortsatt til å følge med på Cæsar etter julen 2016?

Vi reblogges!


14.08.2015, 22:59


© Bildet er tatt fra tv2.no

På mandag braker det løs igjen med nye hotellintriger på Tv2. Hotel Cæsar er endelig tilbake etter en lang sommer og man trenger ikke være blant de som står meg nærmest for å vite at jeg virkelig ser frem til denne sesongen. Og det er selvfølgelig ikke helt grunnløst at jeg ser såpass frem til de nye episodene som nå er like rundt kvartalet. Først og fremst, det ER tross alt Hotel Cæsar det er snakk om her :-D

Men.. Det er også noen spesifikke ting jeg vet vil skje i høst som er med på å påvirke det faktum at forventningene er ekstra høye nå. Ja, også har jeg i tillegg et par teorier om noe jeg er ganske sikker på vil skje. Og.. *kremt*.. Hvis du er en av de som prøver å unngå flest mulig spoilere bør du slutte og lese her og nå.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


© Bildet er tatt fra tv2.no

Jeg har i likhet med en god del andre snoket litt rundt den siste tiden. Jeg har sjekket innom den offisielle Facebook-siden til Cæsar minst 3 ganger hver dag i hele sommer i håp om en og annen oppdatering. Jeg har vært innom diverse Instagram-profiler, ja, jeg har kort fortalt googlet i hytt og pine. OG - jeg har funnet et og annet rimelig interessant.

Særlig syns jeg det er en spesifikk ting som er ganske så spennende for øyeblikket. Nemlig det faktum at muligheten for at Jens August vender tilbake denne høsten er veldig, VELDIG stor. Jeg er faktisk så sikker på at Jens August kommer tilbake i høst at jeg er villig til å slette Facebook permanent dersom det skulle vise seg at jeg tar feil.

Så.. Hvorfor er jeg så sikker på dette? Jo, nå skal dere høre. Eventuelt bare fortsette å lese

"Eva Rosenkrantz glemmer aldri Jens August, sånn er det bare!"
Først vil jeg starte med å nevne at jeg har en mistanke om at da Rudy Claes for en stund siden lot seg intervjue av Se&Hør i forbindelse med et fremtidelig bryllup så tror jeg hun sa litt mer enn hva diverse manusforfattere og andre ansatte på "hotellet" egentlig hadde planer om skulle "komme ut".

Ta nemlig en titt på dette videointervjuet. "Eva Rosenkrantz glemmer aldri Jens August, sånn er det bare". Jo, jeg er enig. Det utsagnet i seg selv er litt tynt til å bygge diverse forhåpninger på. For når man har vært gjennom så mye som Jensy og Eva tross alt har så hadde det vært litt rart om hun plutselig hadde "glemt han". Men ta nå og se hvor lur Rudy ser ut når hun sier den setningen.

"Så sitter han plutselig blant publikum i kirken så er...  Så vet man ikke helt hva som skjer". Trenger jeg si mer?

Åh, ja. Så har vi det intervjuet Cæsar-blogger Ole Johannes Ferkingstad gjorde med Sofie Asplin i vår. Ta nå en titt på dette intervjuet. Hvis dere ikke ønsker å se hele intervjuet, så kan dere spole frem til 15.20. "Kanskje han allerede har kommet tilbake, men så har det ikke kommet ut enda?".

Hotel Cæsar liker ikke at jeg er på sporet av noe
Det jeg har skrevet til nå er forresten ikke første gangen at jeg har delt offentlig noe sted. Jeg har nemlig delt deler av disse teoriene et sted før også, nemlig på Hotel Cæsar (offisiell). Det jeg skrev denne gangen var en kort tekst som oppsummerte det Rudy og Sofie hadde sagt, og hvordan jeg altså tolker det.

For å si det sånn... Den kommentaren jeg skrev den gang forble ikke på nett veldig lenge. Den var slettet nesten like fort som den var publisert... Så, det er tydelig at jeg er på sporet av noe som diverse ansatte på "hotellet" ikke vil at folk skjønne for mye av enda. Hadde jeg vært helt på bærtur tviler jeg tommeltottene mine på at de hadde tatt seg bryet med å fjernet det jeg skrev. Jeg mener... Det er daglig så mye rart fra andre fans der inne som IKKE blir slettet, så... Jeg har nok rett i mine antakelser, bare vent og se.

Arne Berggren er ute - Marie Hafting er VELDIG in!
Nå skal jeg ikke påstå at Arne Berggren (seriens tidligere showrunner) var hovedårsaken til at Kim Kolstad (som spiller Jens August) sluttet for en stund tilbake, men han hadde definitivt noe med denne avgjørelsen å gjøre.

Nå er det derimot gått en stund siden Arne jobbet for Hotel Cæsar og det tipper jeg øker sannsynligheten for at Kimsy kan ha latt seg friste til å bli med igjen. I dag er det Marie Hafting som styrer skuta. Ei fantastisk kvinne som etter min mening har laget noen helt fantastiske episoder hittil. Og dette talentet er jeg skråsikker på at Kim er klar over da Marie faktisk har jobbet en del med serien før også.

Kim er på ingen måte en dum mann, så jeg kan rett og slett ikke fatte hvorfor han skulle sagt nei til å komme tilbake nå. Og Marie er heller ikke ei dum dame, så... Hun har kort fortalt GARANTERT vært inne på tanken om å skrive Jens August inn igjen... Og nå har vi igjen kommet til det punktet hvor jeg skriver: Trenger jeg si mer?

"Du lekte gud, og jeg måtte rydde opp etter deg"

© Bildet er tatt fra tv2.no

Så er vi kommet til det aller ferskeste utsagnet som er med på å styrke mine etterhvert så urokkelige teorier. Det utsagnet kommer fra ingen ringere enn Juni Anker-Hansen selv, J.As søster. I ettermiddag publiserte nemlig tv2 en teaser som etter min mening er noe interessant. Klikk her for å ta en titt.

Nå kan det selvfølgelig være flere Juni snakker til/ om i denne teaseren. Det trenger ikke være Jens August, men jeg mener.... Hvor mange andre stormannsgale kandidater har vi og rasle med som Juni har ryddet opp etter, og som hun tydeligvis bryr seg noe om siden hun bl.a håper vedkommende forstår at hun har gjort ting i beste mening for familien?

Å ja, en ting til. Jens August er så godt som udødelig. Han er som Batman, han KAN IKKE DØ. Samme hva som skjer... Om han faller ned med et fly, om han får i kule mellom øya, om han blir etterlatt i skogen for å dø, om han blir kidnappet av en gal gangster som ikke liker å tape i spilll.... JENS AUGUST KOMMER ALLTID TILBAKE!!! :-D

Tror du at Jensy vender tilbake denne høsten?

Vi reblogges!0
02.06.2015, 17:40Samsung Galaxy S6 in tha house

Endelig, ENDELIG!!!! Jeg har en lengre periode som nok har føltes lengre enn den har vært ønsket meg en ny mobil. Jeg har nå gått et år rundt med en Samsung Galaxy S5. En veldig snasen, intelligent, rask og i hele tatt god mobil, MEN dessverre begynte den etterhvert å irritere meg på spesielt et område..

Det var ikke alt for ofte det skjedde, men når det skjedde så var det virkelig ekstremt frustrerende. Det jeg sikter til er at den innimellom fikk det for seg at dekselet ikke satt ordentlig på plass, og DET kunne den gjerne finne på å minne meg på hvert 5 sekund når det først gjaldt. Så akkurat når det skjedde var det ikke SÅ gøy å bruke akkurat den til se videoer på Youtube, skrive sms osv. xD

Likevel, jeg har ikke gitt opp den Samsung Galaxy-slekta enda. For den nye mobilen min er ikke så skrekkelig forskjellig fra den forrige jeg hadde. Det jeg har skaffet meg i dag er nemlig en splitter ny Samsung Galaxy S6!

For selv om det var veldig irriterende når den først begynte å mase om "det løse dekselet" så var jeg ellers veldig fornøyd. Heldigvis tror jeg ikke dette deksel-problemet vil dukke opp på min nye S6-modell, da den ser ut til å være satt sammen bitte litt annerledes enn S5eren. Litt vanskelig å forklare, men det får holde at de som har gjort den samme oppgraderingen som nå jeg har gjort forhåpentligvis forstår hva jeg mener. Dere andre får bare sitte der og være grønne xDDagens lille skremsel
Det skal sies... Selv om jeg ikke tror det vil bli noe deksel-trøbbel med den nye, så har den likevel klart å "skremme" meg litt allerede nå i dag. For omtrent en time siden etterlyste jeg mobilnumrene til folk, og det var i hvertfall to som fortalte meg at de hadde sendt sms, men som jeg aldri så ut til å få. Så fant jeg ut at jeg i tillegg til å ikke kunne motta sms eller anrop, så kunne jeg heller ikke sende noe da "nettverket ikke var tilgjengelig enda"...

Ble litt "redd" for at jeg måtte opp til Elkjøp igjen for å bytte SIM-kort, men det ser det heldigvis nå ut som jeg slipper.

Og helt til slutt.... Jeg må bare nok en gang "beklage" for at jeg NOK EN GANG har blitt veldig sløv når det kommer til blogginga xD "Dessverre" ser det ut som det heller ikke med det første kommer til å komme så veldig mye nytt her da jeg er ganske "opptatt" for tiden. Det vil si, jeg har blitt veldig hekta på Game of Thrones og, ehm, gaming den siste tiden. Sorry, but Im not fucking sorry.

Vi reblogges - kanskje!


05.05.2015, 19:13


© Bildet er tatt fra tv2.no

I dag kom endelig den store nyheten som MANGE har ventet på LENGE. Nå er det bekreftet, Hotel Cæsar skal fortsette til i hvertfall jula 2016. Og det var jammen meg på tide. For som jeg skrev sist så har jeg fulgt med på den nåværende sesongen med noe blandede følelser.

Den sesongen som går nå er fortsatt etter min mening en av de aller beste noen sinne, og jeg har virkelig kost meg de siste månedene. Men alle tankene om at Cæsar nå kanskje kunne gått i sin siste sesong har lagt en viss demper på all gleden.

Nå kan jeg (og mange til) endelig kose meg med Hotel Cæsar igjen UTEN å bli forstyrret av disse ganske så ned-trykkende bekymringene. Nå kan jeg endelig søren snyte meg puste igjen!

Tusen takk til alle dere som har holdt ut med alle Cæsar-postene mine den siste tiden både når det kommer til her inne på bloggen, på Facebook, Snapchat og i private samtaler, både de skriftlige og muntlige. Ehm, og for å si det sånn, jeg tror ikke det blir mindre Cæsar-talk fra fremover.

Det er fortsatt Marie Hafting som lager Cæsar, og så lenge hun fortsetter å pøse ut med den samme kvaliteten som nå blir det nok lenge til begeistringen min dempes xD

Og sist, men ikke minst har jeg to klare oppfordringer til dere:
- Selv om Hotel Cæsar ikke skal legges ned, FORTSETT Å SE PÅ LIKEVEL!! Eventuelt begynn å se på om du ikke gjør det fra før, og jeg lover deg at livskvaliteten din vel heve seg et par hakk.
- Fortell vennene dine om hvor sinnssykt bra Hotel Cæsar er for tiden!

Vi reblogges!


28.04.2015, 21:43


© Bildet er tatt fra tv2.no

En fryd med bismak!

Det begynner nå å bli en liten stund siden sist jeg blogget om og for Hotel Cæsar, og jeg hadde egentlig tenkt at det forrige innlegget mitt skulle være det siste hvor jeg prøver å overbevise dere som ikke (lengre) ser på serien om å begynne å se på igjen, men etter en nedslående artikkel fra kampanje.com forrige uke har jeg nå følt en viss trang til å komme med minst et innlegg til. Artikkelen jeg sikter til kan leses her.

Nå er det fortsatt sånn at det er først og fremst alle andre nettaviser enn Tv2 selv som har skrevet om en eventuell nedleggelse. Fremdeles er ingenting avgjort, ingenting er enda bekreftet eller av-bekreftet, men jeg syns at all usikkerheten begynner å bli såpass ubehagelig at det rett og slett er med på å påvirke hverdagen min.

Litt før og etter nyttår skrev jeg noen innlegg om den kommende vårsesongen (som nå går på tv), om hvor bra den skulle komme til å bli og hvor mye nytt som snart skulle bli sprøytet inn i det fantastiske universet som jeg syns at Hotel Cæsar er. Riktignok har det ikke kommet så mye skriverier fra meg ETTER at de helt nye episodene til Marie Hafting kom på luften, så det har jeg tenkt til å gjøre noe med nå.

Episodene i dag!

© Bildet er tatt fra tv2.no

Helt siden månedskiftet mars-april har vi fått sett Hotel Cæsar fra ganske så nye sider enn hva man har vært vandt til før. Vær eneste uke har det skjedd noe, vær eneste episode har de siste ukene rett og slett vært en fryd. Før gjorde det ikke så mye om man tok litt "ferie" fra hotellet, men nå... Dersom man i dag skipper f.eks tre episoder, ja så har man faktisk gått glipp av en del.

Ting går altså i et mye raskere tempo enn det har gjort før. Men selv om ting går fortere, så er ikke det det samme som at historiene har blitt dårligere. Et kjent ordtak vil ha det til at hastverk er lastverk, og jeg skal innrømme at jeg var litt spent på hvordan den kommende sesongen ville bli med tanke på at alt skulle speedes såpass opp. Men nå kan jeg ikke si annet enn at jeg er rett og slett imponert over den kvaliteten de nye episodene faktisk har til tross for hastigheten. Det er rett og slett helt unikt.

I tillegg har serien fått mer varme enn den hadde for f.eks to måneder siden da det meste var ganske kaldt, ensformig og det meste var fokusert på den ustabile psykopaten "Edvin Holte" (R.I.P). Serien har i dag blitt mye morsommere, noen vil kanskje si at det er på vei til å tippe over og at Hotel Cæsar nå nesten er mer en komedie-serie enn en såpe-serie, men det er ikke jeg enig i.

For selv om det utvilsomt er mye mer humor og feelgood så er det fremdeles en såpeserie med dramatiske hendelser, intriger og glamour. Som Juni Anker Hansen så fint kommer til å si til en viss Winther (Geir Børresen) i morgen: - Selv om man prøver nye ting så betyr ikke det at man mister seg selv, eller at man trår bort fra sine røtter. Identiteten består jo.


© Bildet er tatt fra tv2.no

Det er noen år siden jeg gjerne så en og samme episode flere ganger etter hverandre. Men etter at de helt nye episodene kom på skjermen i vår har det rett og slett begynt å skje igjen. Jeg syns at de episodene som går nå er så utrolig underholdende, jeg er så skrekkelig begeistret for de tingene som skjer på favoritthotellet mitt for tiden at jeg kan ikke beskrive det godt nok. Jeg koser meg, jeg ler, jeg trives på Hotel Cæsar, men dessverre er det noe som er med på å gjøre at god-følelsen likevel ikke er like høyt oppe som den kunne ha vært....

Hotel Cæsar kan IKKE erstattes!
Og det er nå vi vender tilbake til årsaken til at jeg nå skriver dette innlegget. For i følge ryktene leter nå Tv2 etter en eventuell ny såpeserie som skal erstatte Hotel Cæsar etter jul. Hvis det skjer at Cæsar forsvinner fra skjermen og blir erstattet av noe annet kommer jeg til å bli både veldig lei meg, sint og frustrert.


© Bildet er tatt fra tv2.no

Da jeg leste den ene artikkelen her om dagen ble dagen min ødelagt. Jeg tenkte på å skrive noe her inne allerede da, men er glad for at jeg ventet litt med tanke på hvor provosert jeg ble den kvelden. Jeg har veldig mange rare tanker om dette, og det er ekstremt få av de som er nevneverdig positive. Først og fremst er det tanken på hvor utrolig stort tomrom som kommer til å oppstå dersom Cæsar legges ned som preger meg her og nå....

Men... Jeg er også bekymret for hva som vil skje med diverse vennskap dersom noen av mine nåværende venner begynner å følge med på og i verste fall like den eventuelt nye serien. Særlig de som eventuelt ikke gidder å en gang gi de nye Cæsar-episodene som går nå en sjanse fordi de har bestemt seg for at Cæsar ikke er noe for dem basert på et eller annet som var for noen år tilbake.......

For å si det rett ut jeg er rett og slett bekymret for at jeg ikke kommer til å takle det særlig bra, og jeg tror faktisk at HVIS det skjer at noen av de som ikke en gang gidder å se på en eneste episode av Hotel Cæsar dette året kommer til å like den eventuelt nye arvtageren... De vennene kommer jeg antageligvis ikke til å orke å ha noe mer med å gjøre lengre... Jeg kommer til å se på de som svikere, rett og slett.


© Bildet er tatt fra tv2.no

Men, nå skal jeg ikke ta alle sorgene på forskudd. For selv om jeg er veldig bekymret nå, så er jeg vel først og fremst (innerst inne) mest optimistisk på at ting skal gå bra, at Tv2 vil skrive en ny kontrakt med Metronome Spartacus (selskapet som produserer Hotel Cæsar), og at flere av dere som ikke har sett Hotel Cæsar denne våren fordi dere tror at Hotel Cæsar fremdeles er sånn og sånn som det var for en stund siden likevel vil gi serien en ny, fair sjanse og faktisk blir ganske overrasket over hvor mye som har forandret seg siden sist.

Helt til slutt vil jeg dele noen enkle oppfordringer fra HC-bloggen til Ole Johannes Ferkingstad om hva vi alle sammen nå bør gjøre for å redde Hotel Cæsar fra å bli stengt til jul:

Skriv til TV2 på facebook.

Se HVER eneste nye episode. 

Lik "Nei til nedleggelse av Hotel Cæsar" på facebook.

Del siden og bildene der inne videre med dine venner. 

Fortell om Hotel Cæsar personlig til venner og familie.

Få alle til å følge med på alt det nye som skjer. Jeg er sikker på at folk vil følge med om de bare får med seg de nye episodene. 


Vi reblogges! 27.02.2015, 11:07

Akkurat nå, i denne skrivende stund føler jeg meg noe tom på visse områder. For de som følger meg på Facebook og Snapchat har det neppe vært noe tvil om hva jeg syntes om den episoden av Hotel Cæsar som ble lagt ut på Tv2 Sumo i går kveld, altså den episoden som vises på tv mandag. Store deler av gårsdagen gikk i hovedsak ut på å slå ihjel mest mulig tid til klokken ble 19.30. Nå som jeg har sett episoden er jeg veldig fornøyd fordi den nådde så til de grade mine forventinger, og litt til.

Men samtidig som jeg er veldig glad for at den episoden ble så innmari spennende, nevrotisk og samtidig også littegrann trist så føler jeg meg også noe tom nå. Jeg antar at dette er min dagen derpå-dag. Jeg trenger ikke alkohol eller andre hjernedøde rusmidler for å koble skikkelig av i noen timer, jeg har jo Hotel Cæsar. Store deler av kvelden i går var jeg veldig hyper, virkelig i ekstase, lenge. Men så kom det til et tidspunkt hvor jeg begynte å føle meg litt sliten ut mot midnatt og jeg tenkte... "Hva nå?".

Jeg har sett sånn frem til denne episoden ikke bare noen timer, ikke bare noen dager, men måneder. Nå som det hele er "over" og jeg har sett den, FLERE GANGER XD, så føles det plutselig noe tomt i den grad at jeg plutselig ikke føler at jeg har noe som er like svært å glede meg til lengre.

Det vil si. Jeg har fremdeles en god del ting jeg virkelig ser frem til nå også, men akkurat nå føles ikke disse tingene SÅ store som den Hotel Cæsar-episoden dere vanlige dødelige får sett på tv mandag. Akkurat før jeg nå begynte å skrive på dette innlegget så jeg om igjen store deler av denne spesielle episoden, og følelsene er minst like sterke fremdeles som de var i går. Hjertet pomper og pomper gjennom de aller fleste minuttene, så kommer det noen velmodige tårer i løpet av de aller siste minuttene som dessverre er litt triste.. Men samtidig også litt fin.

Jeg elsker Hotel Cæsar så inderlig masse. Jeg skjønner om mange av dere nå tenker at jeg må være gal eller noe, og kanskje må man være autist eller noe for å selv skjønne hvor mye en viss interesse man har og har hatt såpass lenge virkelig betyr og rører en når man har det sånn som meg. Men... Pytt, pytt. Jeg har det i hvertfall som regel veldig bra når jeg får kost meg med Cæsar og så vidt jeg vet har jeg ikke skadet eller plaget noen andre med det, i hvertfall ikke så veldig, så da kan folk bare tenke og synse hva de vil xD


© Bildet er tatt fra tv2.no

Ja.. Så var det det store spørsmålet. Hva nå... Hvor går veien videre? xD

Skal du se Hotel Cæsar på mandag, eller har du i likhet med meg også sett episoden allerede? 

Vi reblogges!21.02.2015, 09:47

God morgen!
I skrivende stund lever en av Norges mest sjeldne diamanter med en noe usikker fremtid. Det er ikke lenge siden skuespillerne og resten av staben på Hotel Cæsar nå hadde det som kan ha vært deres aller siste fest sammen. Nå er det som kan vise seg å være den aller siste episoden noen sinne spilt inn, med mindre tv2 finner ut at de skal kjøpe et par sesonger til.

Avgjørelsen om Hotel Cæsars skjebne blir tatt i løpet av denne våren. Vi fans håper selvfølgelig på det beste, men frykter det verste. Jeg er klar over at jeg har skrevet et par innlegg det siste året i håp om å få flere til å sjekke inn igjen, men akkurat når det kommer til Cæsar kan jeg ikke få gjort nok.


© Bildet er tatt fra kjentfolk.no

Den situasjonen som er nå føles litt som en pause med kjæresten.. Nei, jeg har ikke hatt kjæreste før, men drit i det, IKKE ødelegg for meg nå, please... For jo, jeg kan faktisk si at dette føles som en pause fra kjæresten selv om. Den usikkerheten som er nå føles ikke god. Er det slutt? Kommer vi til å finne tilbake til hverandre?

Ok, nå er det ikke akkurat sånn at jeg er en av de som har sklidd vekk fra såpehotellet de siste årene, men dere forsto forhåpentligvis hva jeg mente. Jeg kan være enig i at Cæsar de to siste årene har gått noe tregt, at serien har vært noe ensformig, grå og mørk, men den tiden er snart over nå som de nye episodene til hun nye produsenten endelig begynner å rule inn i de norske hjem.

Så som dere nok for lengst har skjønt... Hotel Cæsar er viktig for meg. Hotel Cæsar er viktig for Norge, og her har dere et par gode grunner til å følge med på nettopp Hotel Cæsar de neste månedene som kommer:

- Serien blir mer ungdommelig igjen! - Innen 2-3 uker kommer det flere nye og unge fjes inn i serien igjen. Jenny blir snart 2-3 år eldre og havner i en rekke situasjoner som mange unge i dag kommer til å kjenne seg igjen i. I tillegg vender Goggen også snart tilbake. I TILLEGG til det igjen dukker det opp minst fem nye ungdommer i løpet av nærmeste fremtid som aldri har vært med før.


© Bildet er tatt fra tv2.no

- Tempoet blir raskere! -  Man kan ikke akkurat si at de to siste årene har gått særlig fort. Hotel Cæsar har i det siste minnet mer og mer om Nrks gamle fjernsynsteater, og det er det til og med flere eldre som har reagert på. Vel, nå er episodene til Arne Berggren snart historie og vi kan se frem til helt, helt nye episoder produsert og regissert av helt andre folk som blant annet har lagt vekt på at historiefortellingen skal speedes opp.

- Flere gamle kjente returnerer! - I tillegg til at serien kommer til å by på en del nye fjes den nærmeste tiden kan vi også vente oss en rekke gjensyn med gamle kjente. Det er blant annet ikke lenge siden det ble annonsert at Elin Sogn gjør comeback til våren som Julie Anker-Hansen, Tarjei Westby returnerer som Goggen og like før sommerferien kommer også Ninni ut av fengsel... Ehm, bare at hun blir spilt av Sølje Bergman denne gangen, ikke Henriette Lien. Men hei, jeg antar at en type Ninni er bedre enn ingen Ninni?


© Bildet er tatt fra tv2.no

- Serien blir igjen mer personlig! - De siste årene har ikke bare vært trege, ganske ensformige og mørke, de har også bydd på i overkant mye kontor og business-stuff. Sikkert interessant for noen, men det får da være måte på. I løpet av de neste ukene kommer serien til å gå tilbake til røttene og igjen bli mer slik som Hotel Cæsar var ment å være i starten. Det vil si at vi i løpet av de neste episodene kommer til å se mer av privatlivene til karakterene. Vi vil igjen ble servert flere historier som enda flere kan kjenne seg igjen i. Hotel Cæsar blir med andre ord et varmere, morsommere, gøyere, sårere, mer personlig og et mer spennende sted å sjekke inn på igjen.

- Edvin forsvinner! - Er det noe folk virkelig har mast om den siste tiden så er det å få ut Edvin. Til alle dere Edvin-hatere der ute: Få med dere hva som skjer til uka ;-)


© Bildet er tatt fra tv2.no


© Bildet er tatt fra tv2.no

- Den tekniske oppgraderingen! - Det er ikke bare innholdet som får seg en oppgradering i løpet av ganske snart. Snart vil vi kunne legge merke til at også "pakken" rundt har fått seg en overhaling da de nye episodene er filmet med helt nye kamera. Nærmere bestemt Sonys F5 og F55!

Helt til slutt kan jeg igjen minne om at dersom vi nå ikke står sammen om Cæsar denne våren kan det bety slutten... Så, jeg ber dere alle sammen nok en gang; Vær så snill å gi Hotel Cæsar en sjanse. Skru på tv-skjermen klokken 19.30 mandag-torsdag og la Tv2 være kanalen som står på. Mister vi Hotel Cæsar mister også Norge en veldig stor og betydelig del av sin sjel...

Vi reblogges!


04.01.2015, 11:34I disse dager skal det godt gjøres å finne noen over 4 eller under 30 år som ikke har Snapchat. Snapchat har for veldig, veldig mange blitt en minst like stor selvfølge som rennende vann, og man kan ikke akkurat klandre folk for det.

Jeg greide selv å bli en slave i løpet av året som gikk. I begynnelsen før jeg selv fikk applikasjonen var også jeg som en del andre skeptisk. Jeg så på det hele som noe pubertalt og umodent, men i dag vet jeg bedre. Snapchat er akkurat som livet selv, det er hva DU selv gjør det til.

Men.. Nå som denne introduksjonen til dette schni schna snappi-innlegget omsider ser ut til å være på plass ser jeg ingen gode grunner til å lengre utsette det dette innlegget egentlig skal bli. Listepop!
Enkelt å bruke!
Først og fremst, Snapchat er sabla lettvint å lære seg å bruke. Det er noe av det mest brukervennlige jeg har vært borti, det er faktisk enklere enn å sette sammen leker fra Kinder Egg.. Ok litt dårlig eksempel, for noen av Kinder-lekene er faktisk noe utfordrendes til tider. Uansett. En hver idiot kan lære seg å bruke Snapchat etter bare noen få minutter!
 

Du vet hva folk gjør!
Selvfølgelig, dette punktet kan også ha sine negative sider til tider, men det kan jeg heller spare til et annen innlegg.

Takket være Snapchat trenger man nå enda sjeldnere enn før å lure på om de vennene du eventuelt har er i live eller ei. Det kan man takket være Facebook og Twitter også? Ikke nødvendigvis! De statusene du ser der kan for alt du vet være skrevet av noen andre, og det siste profilbildet h*n akkurat la ut kan godt være et utdatert et som ble tatt i går!

Med Snapchat derimot så har man en større garanti for at bildene du åpner i hvertfall ikke er eldre enn 24 timer, i hvertfall om vi snakker om bildene folk har lagt ut under My Story.

Selvfølgelig, man kan alltids ta bilde av et eldre bilde forså å sende/legge ut, men med mindre du er helt idiot/ full (same shit) og/ eller vedkommende har en 2-3 år gammel Nokia så avsløres sånt rimelig lett. Dessuten, hvem vil være venn med noen som går rundt med en 2-3 år gammel Nokia?

PS: Glemte jeg å nevne at takket være Snapchat så har dosen med se-hva-jeg-spiser-oppdateringer på Facebook trolig minsket litt? 


Du får dyrket egoet!
Igjen et punkt,  som også kan ha sine negative sider, men når det er skrevet... Hva faen er det egentlig som er helt perfekt? Utenom øynene mine da selvfølgelig. Og den høyre delen av pungen min.

Med mindre du tillater drittsekker å være en del av ditt Snapchat-liv og i hvertfall har ti venner så er det minst en og annen som kommer til å gjøre deg oppmerksom på et og annet ved deg som er vakkert, tiltrekkende eller sexy. Eller i mitt tilfelle, alt på en gang. Yoda, man må ikke ta bilder av seg selv i hele tatt, man kan foreksempel bruke hele Snapchat-karrieren på å kun ta bilder av (Han) Solo, og det er ikke noe gæærnt i det, annet enn at det høres litt trist ut. Og sært xD

En annen ting som i hvertfall til tider er med på å bygge opp MITT EGO er det flotte tallet som viser hvor mange "poeng" man har. Altså det tallet som har regnet ut mattestykket Hvor mange snapper du har sendt til andre + Hvor mange snapper andre har sendt til deg.

Så sånn sett kan man også se på Snapchat som et spill hvor man skal utkonkurrere flest mulig om hvem som klarer å være den mest populære (eventuelt slitsomme).Det er gratis!
Akkurat som hun flotte brunetten som pleide å sitte på tredje rad i klasserommet ditt på ungdomskolen før hun døde av AIDS så er også Snapchat helt gratis å både legge inn, eie og bruke. Det skal ikke koste deg en krone, og apropos penger: Snapchat er også reklamefritt!


Det er gøy!
Helt til slutt, kanskje det viktigste av alt - SNAPCHAT ER GØY!

Med Snapchat og at par hundre venner (eller er 26 som jeg har i skrivende stund) så trenger du i prinsippet aldri å kjede deg igjen. Skulle du begynne å føle et aldri så lite tegn til kjedsomhet, SNAP noen ^^ Snapchat is love, Snapchat is live.Hva liker du best med Snapchat?

Vi reblogges!


25.11.2014, 09:35

Syndens hotell
For noen dager siden postet jeg et lengre innlegg som tok for seg Hotel Cæsars eventuelle nedleggelse og hva vi fans kan gjøre for å redde serien fra å bli tatt av lufta. Enten man bare har lest litt av det innlegget eller alt så burde det uansett ikke hvile noe tvil om at denne serien betyr en del for meg. Men det som dessverre ikke kom like godt frem er hva den betyr for meg, og hvorfor.

I årevis har det hendt at jeg har fått spørsmål om hva som er så bra med nettopp Hotel Cæsar, og det er nettopp det jeg skal prøve å komme litt nærmere inn på nå.


© Bildet er tatt fra tv2.no

I starten var Hotel Cæsar først og fremst noe som halvveis var forbudt i heimen. Det vi si, mamma så på serien i starten og det hendte det var greit at vi barna også fikk se på sammen med henne (og pappa, som ifølge han selv "bare så på fordi mamma gjorde det".. Saklig..) så lenge det ikke var noen mer spesielle episoder som de mente ikke var bra for oss å se. Husker spesielt fra da Linn Fylke var med og terroriserte Juni og Victoria at det ikke var like greit at vi fikk med oss alt..

Man kan si det hele startet som en spenning i hverdagen, og da tenker jeg ikke først og fremst på innholdet i samtlige episoder, men mest det faktum at jeg titt og ofte trosset mine foreldre og prøvde å få med meg episoder de ikke ville jeg skulle se. For jeg hadde jo min egen lille sort-hvitt-tv på rommet en stund som jeg så Hotel Cæsar på, selv om jeg ikke egentlig hadde lov.


© Bildet er tatt fra tv2.no


© Bildet er tatt fra tv2.no

Etterhvert skjønte de at det ikke hjalp med noe forbud lengre og jeg fikk omsider lov til å se på Hotel Cæsar som jeg ville. Husker fremdeles godt den dagen mamma fortalte meg dette, jeg var så utrolig happy. Det var vel bare snakk om et tidsspørsmål, de visste jo at det var mange andre på min alder som fikk lov til å se på og at jeg var en av de som da heller ble litt mer utenfor fordi jeg hadde noen overbeskyttende foreldre som sa nei.

Dessuten.. Selv om de delvis kunne kontrollere hva jeg gjorde og ikke hjemme kunne de likevel ikke styre hva jeg gjorde når jeg var hos andre, som foreksempel hos farmor som var den jeg som oftest så på det hos når jeg ikke gjorde det hjemme.

Men ja, Hotel Cæsar var vel først og fremst noe nytt, ukjent og delvis "forbudt" da det kom. Men i tillegg til det var det selvfølgelig også snakk om en serie jeg syntes var spennende å følge med på, ikke bare fordi mamma og pappa sa nei. Det bør jo egentlig si seg selv, hadde jeg ikke syntes at Hotel Cæsar var noe bra hadde jeg heller funnet noe annet "kult og hipt" å følge med på.


© Bildet er tatt fra tv2.no

I gode og onde dager inntil...
Siden den gang er det selvfølgelig mye som har forandret seg, både i serien og i mitt virkelige liv. Som med alt annet man har kjent til et helt liv har det også vært opp og ned-turer, og det har også vært perioder hvor jeg knapt har sett på, og jeg skal til og med innrømme det var en periode hvor jeg snakket dritt om serien enkelte steder og var mer opptatt av å fortelle folk for teit jeg syntes serien var blitt fremfor å beskytte den (Tror det var rundt 2007-2009-sesongen).

På mange måter kan man se på Hotel Cæsar som en slags bestevenn jeg har hatt i tre fjerdedeler av livet mitt. Det har vært utrolig mange gode stunder hvor alle de andre fikk mene og si hva de ville uten at det gjorde så masse fordi vi var uadskillelige og sammen best i verden UANSETT. Samtidig som det også har vært perioder hvor vennskapet har vært satt på prøve, men samme hva så har vi alltid funnet tilbake til hverandre til slutt. Akkurat slik som et ekte vennskap skal være.


© Bildet er tatt fra tv2.no

I starten var det altså først og fremst en serie som jeg syntes var kul å se på fordi det skjedde en del action, serien hadde en rekke flotte damer (som jeg hadde mine våtere drømmer om), i tillegg som jeg stadig syntes det var spennende å følge med for å se hva som skjer videre etter den ene og den andre nervepirrende cliffhangeren.

"Det vil helst gå bra - Loddet er kastet"
I dag er det ikke først og fremst fordi jeg lengre syns at serien er så vanvittig spennende som er årsaken til at jeg fremdeles følger med. Når det er sagt, jeg sier ikke at jeg IKKE synes serien er spennende lengre, for det syns jeg den er, men som jeg skrev i ste; ikke først og fremst derfor.

I tillegg til spenningen som er fra tid til annen så er Hotel Cæsar først og fremst i dag et fristed hvor jeg kan koble litt av. For selv om serien til tider har vært og fremdeles har sine mørkere sider så er den også fylt med en rekke goodfeel-øyeblikk. Hotel Cæsar er også et sted som er hyggelig å være på.


© Bildet tatt fra tv2.no

Hotel Cæsar er for meg et sted som veldig ekte, et sted hvor jeg har flere gode venner jeg faktisk bryr meg om og vil godt. Selv hvor dystert ting har vært til tider så går det som regel bra til slutt, akkurat som i den virkelige verden. Men for meg som ikke har så mange nære venner og som aldri har hatt det så er det som oftest på Hotel Cæsar jeg har fått disse påminnelsene, disse oppmuntringene, alle håpene og troen på ting.


© Bildet er tatt fra tv2.no

Hotel Cæsar er ikke lengre "bare" skummelt, spennende og hot, det er også blitt noe mer oppmuntrende, godt og vennlig. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg i løpet av de siste årene har vært ganske nede, forså å sette på dagens episode og igjen bli minnet om at: "Vi er flere som har det vanskelig, men nok en gang så skal vi igjen klare å komme oss ut av elendighetene".


© Bildet tatt fra tv2.no

Jeg kan forstå om en del av dere som nå leser dette innlegget tenker at det er veldig sært og kanskje også noe tragisk at en tv-serie kan bety alle disse tingene i så stor grad som det gjør for meg. Jeg kan forstå at noen kanskje reagerer litt på at jeg gjentatte ganger omtaler serien som en nær venn og at jeg kanskje i litt for stor grad til tider lever meg inn i den. Men på en annen side. Selv om det som gir meg disse følelsene "bare" er fiksjon så er i hvertfall følelsene jeg føler ekte, og for meg er det det viktigste.

Sånn. Da håper jeg i hvertfall at noen har blitt litt klokere når det kommer til mitt livslange forhold til det som etter min mening er blant de desidert beste, fineste og mest spennende kvalitetseriene som noen sinne er laget. Må Hotel Cæsar leve i mange år til, både i gode og onde dager.


© Bildet er tatt fra tv2.no

Vi reblogges!


17.11.2014, 19:05

Stadig flere sjekker ut..
Det er mandag og betyr atter en Cæsar-uke fylt med intriger, drama, hat og elsk. I en årrekke har dette nå vært en større selvfølge, noe jeg nærmest har tatt forgitt. Likevel vet jeg innerst inne at intet varer evig, selv ikke Hotel Cæsar.

Onsdag forrige uke postet Nettavisen en artikkel som ikke akkurat har vært noe hyggelig lesning for meg og andre trofaste fans rundt omkring. Slik ting er nå ser det ut som den berømte tv-såpa snart vil felle sin siste dråpe. Seertallene har falt til et historisk bunnivå og det ser ganske enkelt noe mørkt ut.


© Bildet er tatt fra Tv2.no

Til våren er det meldt produksjonsstopp og i følge de som lager serien er det rett og slett fordi det er for stor avstand mellom episodene som blir produsert og de som vises på tv. Man ønsker med andre ord at serien skal bli mer aktuell. Likevel er det nå flere fans der ute som er bekymret for at det kan ligge noe mer bak det hele og at de siste episodene som blir filmet før denne stoppen også blir de aller siste noen sinne.

Personlig velger jeg å håpe og tro at dette ikke er tilfelle, men etter forrige ukes mediaoppslag er jeg ikke lengre like sikker. Inntil nå nylig har jeg valgt å tro at denne innspillingstoppen kun skyldes at man ønsker serien mer aktuell slik som de har sagt, og at årsaken til at det nå er færre som følger serien når den vises "direkte" på tv er at flere og flere heller velger å se Cæsar på Tv2 Sumo, eller at folk heller tar opp episodene på boks.


© Bildet er tatt fra varden.no

Likevel har jeg jo merket at det er ganske mange som er misfornøyd for tiden. Særlig Hotel Cæsars offisielle Facebook-side har rent over av misfornøyde seere som hevder de har vært trofaste i mange år, men som nå ikke gidder lengre. Noen av de som har klaget har valgt å være saklig og konstruktiv og skrevet hva de ikke liker og hvorfor, mens mange andre har derimot heller valgt å være litt usaklige og ikke fult så konstruktiv. "Få vekk Edvin!" er kanskje rett på sak, men ikke særlig konstruktivt.

Jepp, for det er særlig seriens nåværende skurk "Edvin Holte" som får gjennomgå. Personlig har jeg sans for denne karen og jeg mener det faktisk er han som skaper mest spenning nå for tiden. Selvfølgelig, han er ikke like perfekt som Scott var i sin tid, men sammenlignet med det meste andre som skjer nå mener jeg han er seriens nåværende høydepunkt.
© Bildene er tatt fra kjentfolk.no og hcfan.blogg.no - I motsetning til Hotel Cæsars tidligere skurk Scott Wallace har ikke fansen like mye til overs for seriens nåværende skurk, "Edvin Holte".

Hvis jeg skal fortsette å nevne litt om mine egen personlige meninger så vil jeg også legge til at jeg er en av de som faktisk liker de nye episodene som vises nå. Jeg synes særlig historien til "Edvin" er veldig spennende og jeg syns særlig nå i de siste episodene at han har tatt seg enda noen hakk opp. PERSONLIG (som ser ut til å være dagens ord i tillegg til "konstruktiv") syns jeg at storyen til Pelle og Hilde til tider også er underholdende om ikke så veldig spennende.

Når det igjen er sagt er jeg enig i at serien gått kunne gått i et annet tempo enn den gjør i dag. For ja, det går litt tregere med Arne Berggren sine episoder enn det gjorde med de som Tom Sterri produserte, og ja, serien hadde ikke hatt vondt av å gi samtlige karakterer visse oppturer snart i stede for stort sett bare uendelig med motgang og nedturer. Jeg skjønner de som syns det blir litt i det mørkeste laget, selv om det er nettopp det JEG liker så godt her og nå xD

Etter hva jeg har hørt fra enkelte kanter skal det til våren avgjøres om Hotel Cæsar skal få fortsette eller om man skal stoppe serien for godt. Dette er det flere (igjen inkludert meg selv) som syns blir noe urettferdig og feil i og med at seriens nåværende sjef Marie Hafting da så vidt får vist hva hun er god for før de eventuelt velger å legge noe hode på en blokk.


© Bildet er tatt fra dramatiker.no - Hotel Cæsars nye sjef Marie Hafting.

Hafting sine episoder kommer ikke på tv før i mars (ifølge tv2.no) og da sier det seg selv at det blir for dumt hvis det faktisk er sånn at Tv2 skal avgjøre seriens skjebne til våren. Jeg sier som Ole Johannes bak hcfan.blogg.no: Gi serien litt mer tid! Såpass syns jeg Tv2 skylder oss, og at serien fortjener..

Vær med å redd Hotel Cæsar, før det er for sent!
Ok, jeg skal nå gå på rett på sak. Kjære alle fans der ute som fremdeles følger med eller som har fulgt med på et tidspunkt. Jeg oppfordrer ALLE som noen sinne har brydd seg om Hotel Cæsar til å komme med innspill til de som lager serien om hva man kan gjøre for å løfte serien opp igjen. Fortell hva dere eventuelt liker med det som vises i dag, og fortell hva dere ikke liker og HVORFOR.

Det er nå viktigere enn noen gang at vi ALLE står sammen for å redde dette fantastiske, enestående såpehotellet som vi har elsket og hatet og elsket å hate i 16 år. Og det trenger ikke være så vanskelig, man trenger ikke ha mailadressen til noen som helst i Tv2 eller Metronome Spartacus, det holder rett og slett at flest mulig klikker oss inn på Hotel Cæsars offisielle Facebook-side og skriver en saklig kommentar om nettopp hvordan vi ønsker at serien skal være. La dine meninger og ønsker være synlige, VIS AT DERE BRYR DERE!


© Bildet er tatt fra tv2.no - "Hotel Cæsar gjør noe med deg!"

Vi må alle nå stå samlet for å redde Hotel Cæsars skjebne før det er for sent. Den dagen Hotel Cæsar forsvinner fra tv-skjermen mister Norge mye av sin sjel, mange nordmenn vil komme til å få en betydelig kjedeligere hverdag og livskvaliteten til det norske folk vil komme til å synke betraktelig!

Vi reblogges!

PS: Tv2, hvis dere ønsker å få serien mer aktuell kan dere godt begynne med å vise Hotel Cæsar på fredager igjen sånn at man får 5 episoder ukentlig slik som før. Ikke rart det blir et mellomrom når man bare viser 4 episoder ukentlig, men fortsetter å produsere 5.0
08.11.2014, 18:16

Husker du første gangen du så Tobe Hoopers kult-klassiker The Texas Chain Saw Massacre? Husker du hvor utrolig voldelig og blodig den var?

Kan du huske hvor utrolig ekte alt føltes, for ikke å snakke om at man faktisk var i tvil om det man ble presentert ikke bare var en "vanlig film", men ekte vare?

Vel.. Om ikke alt man trodde den gang og har tenkt i ettertid av å sett filmen ikke nødvendigvis stemmer 100% så kan man i hvertfall si én ting ganske sikkert. Få filmer har hatt like mange myter rundt seg som nettopp The Texas Chain Saw Massacre. 

I dette innlegget skal vi ta for oss noen av de mest kjente mytene rundt den udødelige klassikeren som feiret 40 år den 1. oktober tidligere i høst.

"FILMEN ER BASERT PÅ EN SANN HISTORIE"
Allerede før filmen hadde premiere ble det skapt rykter om at filmen var ekte vare. Og det er kanskje ikke så rart at såpass mange faktisk trodde det på blodig alvor.

Personlig tror jeg at jeg aldri hadde vært blant de som ville trodd det da samtlige scener er litt overspilte etter min mening. Men på en annen side kan jeg forstå de som var i tvil, eller til og med var overbevist om det motsatte av det som viser seg å være fakta i dag.


© Bildet er tatt fra texaschainsawmassacre.wikia.com - Familien "Sawyer" fra The Texas Chain Saw Massacre.

For til tross for litt overspilling innimellom er skuespillet samtidig ganske bra sånn ellers. I tillegg er jo flere av filmens scener filmet med håndholdt kamera, med andre ord, ikke stativ - Noe som også var med å gjøre at det hele føles mer ekte.

Det som derimot skapte disse mytene var vel likevel ikke hvordan filmen ble produsert, men hvordan den ble markedsført. Jepp, filmen ble faktisk markedsført som om det var en sann historie.

Vel, uansett. "Motorsagmassakeren i Texas" (som mange kaller den i Norge) er verken ekte og heller ikke basert på en sann historie. Men INSPIRERT av en sann historie derimot, det er den. Om ikke veldig inspirert så er den i alle fall lettere inspirert av historien til en av tidenes mest beryktede seriemordere, Ed Gein.


© Bildet er tatt fra galleryhip.com - Gunnar Hansen her i rollen som "Leatherface" i The Texas Chain Saw Massacre.


© Bildet er tatt fra myepsilon.org - Edward Theodore Gein - Den ekte "Leatherface".

Ed Gein var en mentalt forstyrret mann som blant annet gravde opp lik fra graver forså å lage seg møbler, klær og masker. Skurken i The Texas Chain Saw Massacre-filmene "Leatherface" har flere ganske klare likheter med Ed Gein, blant annet at de begge laget masker av menneskehud. Attpåtil er også huset som Leatherface og hans forskrudde familiemedlemmer bodde i i den første filmen nesten identisk med det Ed Gein holdt til i. Bare for å nevne noe.

Det er riktignok ikke "bare" Tobe Hooper som har hentet inspirasjon fra den grufulle historien til Ed Gein da filmer som "Psycho" og "The Silence of the Lambs" også fant denne forstyrrede mannens ugjerninger som ganske fascinerende, hvilket de også er.

"HUSKER DU HVOR BLODIG DEN VAR?"
Nesten hver gang videovold-debatten har "poppet opp" i media er det særlig The Texas Chain Saw Massacre som har blitt trukket frem som blant de verste eksemplene.

Joda, den har absolutt et par ubehagelige øyeblikk og særlig hvis man sammenligner filmen med det meste folk flest var vandt til eller ikke vandt til å se da den kom ut i 1974 så er TTCSM utvilsomt en av de mer brutale filmene man den gang kunne se.

Filmen ble bannlyst i flere land deriblant vårt eget lille Norge. Ok, volden i filmen er en ting, men hva med alt blodet for ikke å snakke om gørret filmen har å by på? Jeg mener.. Hvilket blod, hvilket gørr?

For det er jo mange som mener å huske at filmen hadde en del av nettopp disse ingrediensene, mens faktumet er at filmen har ganske minimalt av begge delene. Det er faktisk overraskende lite blod og gørr i The Texas Chain Saw Massacre. Så hvorfor er det så mange som mener å huske det motsatte?


© Bildet er tatt fra ww3.hdnux.com - Karakteren "Sally" (spilt av Marilyn Burns som døde tidligere i høst, 5. august 2014) blir plaget av familien Sawyer.

Jeg tror at svaret på dette er ganske enkelt. Vi mennesker er utrolig flinke til å skape våre egne bilder oppi hodet som igjen gjør at vi sitter igjen med et litt annet etterinntrykk om ting som ikke nødvendigvis stemmer med hvordan ting faktisk var.

De aller verste bildene og minnene folk flest har fra The Texas Chain Saw Massacre er ikke de man så på lerretet/ skjermen, men de vi skapte i vårt eget hode.

Hvilke minner har du fra The Texas Chain Saw Massacre? Hva synes du er den mest interessante myten rundt klassikeren?

Vi reblogges!


09.10.2014, 22:04

Jepp, dere leste riktig. Jeg hadde akkurat kommet hjem fra det siste stand up-showet til Bård Tufte Johansen "Mann (44)" da jeg slår på pcen for å sjekke om det er noen ferske, uoppspiste nyheter å svelge. Jeg sjekker innom Decate, ikke noe nytt.. Jeg sjekker Youtube, ikke noe nytt... Kvelds store sjokk får jeg derimot når jeg klikker meg inn på tv2.no. "Nå kommer Ninni tilbake". Det første jeg tenker er at at det bare er snakk om en eller annen parodi fra wannabe-gjengen i Nydalen, MEN NEI!

Jeg åpner artikkelen og det slår meg hardt og fort - Dette er ikke tull! Ninni Krogstad returnerer faktisk tilbake til hele Norges kjente og kjære favoritthotell etter å ha sittet i fengsel på overtid. Jeg mener, i det virkelige liv er det ca. 12 år siden vi så Ninni plaffe ned Arne Marcussen og Jens August under et maskeradeball den 22. november 2002. Alle som er noen lunde (Ragnar Lunde?) ærlig med seg selv VET at tidsperspektivet til Hotel Cæsar ikke er helt identisk med det som er utenfor tv-skjermen. Barna på det hotellet går fra å gå i barnehagen til å bli konfirmant på bare 2-3 måneder. Så med mindre Ninni har hatt en skikkelig grusom oppførsel innenfor murene så har hun faktisk sittet på overtid, og vel så det!

Ok, så til mine tanker og reaksjoner rundt dette. Som jeg allerede har nevnt.. Jeg er i sjokk. Etter så mange trofaste år med denne såpa hadde jeg rett og slett trodd at jeg hadde sett, hørt og opplevd alt nå. Men nei!.. Når jeg nå sitter her helt uforberedt og aner fred og ingen fare så kommer det en pikkolo og biter meg i balla. Utenom at jeg altså er sjokkert så sitter jeg også med en rekke spørsmål: Hvorfor returnerer hun rett tilbake til hotellet? Har hun hevnplaner mot Anker-Hansen-familien? Og ikke minst... Nå som Ninni slippes ut av fengsel, kommer da også SVEIN tilbake i serien??? Noe annet hadde vært helt ulogisk. Men ja, igjen er det Hotel Cæsar vi snakker, så skulle ikke forundre meg om Sveinern bare blir boende i Brasil eller hvor han befinner seg for øyeblikket.

Ah, forresten en ting til. Jeg har visst "glemt" å nevne at det ikke er Henriette Lien som skal spille Ninni denne gangen, men kona til Stig Henrik Hoff, Sølje Bergman. Akkurat det er jeg faktisk ikke så skeptisk til. Når sant skal skrives kjenner jeg faktisk på overraskende lite skepsis i hele tatt, jeg tror dette kan bli bra. Og hvis Ninnis comeback nå øker sannsynligheten for at også SVEIN kommer tilbake, så... Ja, da kan Ninni bli spilt av Morten Ramm for min del!... Så lenge Svein fortsatt vil bli spilt av Tom E. Brudvik da!


© Bildet er tatt fra tv2.no - Gamle Ninni, spilt av Henriette Lien.


© Bildet er tatt fra tv2.no - Nye Ninni, spilt av Sølje Bergman.

Hva tenker dere om denne nyheten?
Har dere troa på den nye Ninni?

Vi reblogges!0
24.09.2014, 13:29

Autografsamlingen min har akkurat fått et nytt medlem. For noen dager siden møtte mamma på selveste Karl Sundby kanskje mest kjent som Åge Nygård fra Hotel Cæsar på Tv2. Hun gikk bort og snakket litt med han og hans kone/ kjæreste og fikk også med en autograf til meg. I følge mamma var han en veldig avslappet og grei person å snakket med og han gikk visstnok rundt og plystret, hehe.Som dere kan se så har mannen også sine kunstnertalenter i boks!

For dere som enten er for unge eller som rett og slett ikke husker Åge Nygård, her har dere et par klipp:

Hva er ditt favorittminne med Åge?

Vi reblogges!0
14.08.2014, 03:22


(screenshot av vg.no)

Jeg som trodde det var nok at han hadde manipulert tusenvis av tenåringsjenter... Ondskapen kjenner ingen grenser.

Vi reblogges! 


02.06.2014, 18:49

Samme hvor gode vi liker å innbille oss selv at vi er så har vi alle en eller annen skurk vi liker i filmens verden. Eller, kanskje ikke nødvendigvis en skurk, men en eller annen karakter som ikke nødvendigvis er først og fremst kjent for de mest gode handlingene et menneske kan gjøre. Listen er lang. Vi har alt fra den noe mer uskyldige og kjære Olsenbanden til litt mer ondsinnede og brutale vesener som Jason Voorheese og Freddy Krueger til litt mer "nødvendige" "monstre" som John Rambo, Max Manus og, ehm, James Bond.

Blant de nevnte eksemplene over er det MYE som skiller dem fra hverandre. Men en ting de alle har til felles er at de er kjent for en og annen type handlinger som man kan diskutere hvor vidt er god eller dårlig. Ok, akkurat når det kommer til Freddy og Jason er det kanskje ikke så mye å diskutere, men, dere forstår hva jeg mener!!

Uansett, jeg liker bad guys, og de neste bokstavene jeg har tenkt til å taste skal rett og slett ene og alene dreie seg om nettopp det. Har bestemt meg å lage en liste som kommer til å bli ganske tilfeldig. Det blir ikke en liste over mine topp fem favoritter, men en liste over fem typer jeg likevel liker ganske så godt.

Og bare så det er sagt, dette innlegget kommer til å inneholde samtlige spoilere.

Darth Vader (fra Star Wars-filmene)

© Bildet er tatt fra blastr.com

Førstemann ut er den mørke, mekaniske skapningen vi alle har et eller annet forhold til fra de kjente og kjære Star Wars-filmene. Dere har allerede sett den tykke skriften som avslører hvem jeg sikter til. Da vi først ble presentert for han mot slutten av 70-tallet var dette først og fremst ikke en av de første skurkene man knyttet ordet sympati eller empati for. I særlig de to første filmene (episode IV og V) kunne Vader fremstå som en iskald maskin som nærmest gikk på autopilot og som kun fokuserte på å ha mest mulig makt.

Det er først i "Star Wars: Return of the Jedi" fra 1983 at fansen fikk et noe mer menneskelig bilde av han, da særlig i en av de siste scenene hvor noe i han snur og han velger å ta et endelig oppgjør mot sin onde og manipulerende leder, Palpatine. Vader dør like etterpå i armene til sin sønn Luke, men rekker akkurat å få sett Luke med sine egne øyne da han ber han om å ta av han den kjente og ikoniske masken, før han omsider sovner inn.John Rambo (fra Rambo-filmene)

© Bildet er tatt fra cinemablend.com

Nestemann ut blir etter min mening veldig feil å kategorisere som en skurk, men dette er likevel en figur man kan diskutere handlingene til. Rambo er en av de som var med og kriget i Vietnam, og det bør være helt unødvendig å si at han siden da aldri helt har vært den samme som han var før.

Ved første øyekast kan den store, sterke, muskuløse og godt trente mannen virke som en kald jævel som ikke ser ut til å bry seg stort om noe. Har man derimot sett en av filmene i serien så vet man at Rambo ikke bare er bygget av stein. Da Sylvester Stallone først leste manuset til den første Rambo-filmen var han ikke fornøyd og ville gjøre noen endringer for at han skulle tre inn i rollen. I det første utkastet av manuset til "First Blood" (den første Rambo-filmen) sto det nemlig lite som ville gjøre at folk ville føle sympati for rollen, og dermed ende opp som mer likegyldige til det hele.

Ting ble altså gjort litt om på, og da filmen hadde premiere i 1982 ble folk presentert for en tøff, intelligent, handlekraftig og nødvendig brutal skikkelse, som samtidig turte å snakke om personlige problemer og traumer med sin beste venn Samuel Trautman og attpåtil ikke var redd for å gråte.Dexter Morgan (fra tv-serien Dexter)

© Bildet er tatt fra ontheredcarpet.com

Tredjemann er det foreløpig ikke laget noe film om enda, men jeg synes likevel at jeg skal få gjøre et unntak da det tross alt er min blogg.  Da Dexter var et lite og fremdeles et uskyldig barn opplevde han noe av det verste et barn kan oppleve, nemlig å miste sin egen mor. Han og hans eldre bror Brian ble funnet i en container fult av blod av politimannen Harry Morgan som umiddelbart løftet opp Dexter og bar han ut, mens Brian ble stående igjen alene. Det skal sies at dette var siste gang de to brødrene hadde noe med hverandre å gjøre før de omsider møttes igjen i en alder av 35 og 37 år.

Harry adopterte Dexter og så på han som sitt eget kjøtt og blod. Ikke bare hadde Dexter nå fått en ny far og mor, men også en søster, Debra Morgan. Det er ikke til å legge skjul på at Debra nok var noe sjalu på Dexter i barndommen noe hun hadde et klart grunnlag for da Harry utvilsomt brukte mye mer tid på sin adopterte sønn en han noen gang gjorde på sin biologiske datter.

Allerede som veldig ung utviklet Dexter en trang for å drepe. Det begynte med at han gikk løs på dyr, noe Harry fort fant ut av. Harry innså at han ikke kunne gjøre noe for å sette guttens tanker over på andre ting og bestemte seg heller for å trene opp Dexter til å lære seg å bruke det til noe mer positivt, nemlig å ta de som fortjener det. Harry ga Dexter en kodeks, visse regler han må forholde seg til for å ikke bli tatt. Så og si alt Dexter kan om å drepe og å komme unna med det har han altså lært av sin egen "far.Michael Myers (fra Halloween-filmene)

© Bildet er tatt fra twitchfilm.com

I motsetning til de tre jeg har nevnt til nå så kan faktisk ikke det neste monsteret i rekken dø. I hvertfall virker det ikke slik da Michael Myers fremstår rett og slett som udødelig i alle Halloween-filmene han har vært med i hittil.

Da Michael var seks år gammel gjorde han noe så umenneskelig som å drepe sin egen søster. Hvorfor han gjorde dette er ikke helt sikkert, faktisk er det usikkert om han hadde noe konkret grunn i hele tatt. Men en ting er sikkert, det var ikke noe uhell. Etter denne brutale ugjerningen ble han naturligvis lagt inn på et mentalsykehus, men 15 år senere klarte han å rømme forså å returnere til der han vokste opp forså å ta livet av flere tenåringer.

Riktignok fikk han aldri helt herje og holde på uten motstand da Michaels lege og etterhvert erkefiende Sam Loomis bestemte seg for å gjøre alt som sto i hans makt for å stoppe den meningsløse terroren.Scar (fra tegnefilmen The Lion King)

© Bildet er tatt fra jbowmancantsleep.blogspot.no

Den siste skikkelsen er den slemme, slue og utspekulerte løven fra tegnefilmen "The Lion King" som faktisk har 20 årsjubileum i år, følte du deg gammel nå? Scar er etter min mening en veldig klassisk Disney-skurk. Han er gammel, han er ikke direkte pen og han er drevet av misunnelse. Det faktum at det var hans yngre bror Mufasa som skulle ta over kongetronen etter deres far Ahadi og ikke han selv gjorde Scar til den løven vi alle kjenner han som. Ond.

Faktisk var han så sjalu at han endte opp med å drepe Mufasa, og som ikke det var nok lot han Mufasas sønn Simba tro at han hadde skylden for å forsikre seg om at han aldri noen gang ville returnere til løveklippen slik at han selv kunne ta over tronen. Men etter noen år senere returnerte likevel Simba etter en god dose overtalelse (og flørting) fra barndomsvenninnen Nala for å ta et endelig oppgjør mot den onde, onde onkelen.Forresten. En liten morsom ting å nevne om selve "The Lion King": Den hadde faktisk premiere på bursdagen min 15. juni 1994, da var jeg akkurat blitt tre år gammel. En annen litt morsom ting angående årstallet er at min bror ble født i 94, bare at det var i januar. Så, det jeg egentlig prøver å si er at dere kan forberede dere til å skrive et par gratulasjoner til meg snart. ^^Hvem av disse fem er din personlige favoritt?
Hvilke bad guys i filmens verden liker du godt av skikkelser som ikke allerede er nevnt her?

Vi reblogges!0
07.04.2014, 18:37

ADVARSEL: DETTE INNLEGGET INNEHOLDER FLERE SPOILERE AV HVA VI HAR I VENTE I «HOTEL CÆSAR» DEN NESTE TIDEN, VIL DU VITE MINST MULIG BØR DU IKKE LESE DETTE INNLEGGET!!!For ikke så veldig lenge siden slapp Tv2 den "sjokkerende" nyheten om at fire sentrale «Hotel Cæsar»-skuespillere nå skal slutte i den kjente, kjære og bittelitt forhatte serien vi alle kjenner til. En av de som gir seg er Kim Kolstad som vi alle kjenner best som Jens August (W)anker-Hansen.

Fortvilelsene har vært mange. Nyheten har blitt tatt i mot med både gråt og sinne skal man tro det fansen selv har beskrevet på seriens offisielle Facebook-side. Spørsmålene er mange. Er det Kim Kolstad selv som har valgt å slutte, eller er det manusforfatterne som har bestemt det? Forsvinner Kim Kolstad for godt denne gangen, eller er det bare nok en lengre pause på 1-2 år? Og selvfølgelig, HVORDAN forsvinner pikenes Jens fra skjermen? Død, koma? Flytter han til Moss? Trøgstad?


© Bildet er tatt fra Tv2.no

Jeg har selvfølgelig gjort meg noen tanker om nettopp dette. Og foreløpig har jeg fire ideer om hvordan han vil komme til å forsvinne, dersom vi skal være litt realistisk.

1. Jensern flytter til et annet land
Dersom man har såpass stor interesse for denne serien som det jeg har så har man helst fått med seg traileren for vårsesongen som ble publisert for noen måneder tilbake. Med mindre traileren prøver å lure oss så er ikke Georg Anker-Hansen Jens Augusts far likevel. Om dette er tilfelle vil det forandre absolutt alt. Ingenting vil bli det samme igjen, ihvertfall ikke for Jens August. Er dette tilfelle er det også svært forståelig om Jens August pakker kofferten og drar sin vei av så mange årsaker, blant annet kan det tenkes at:

a. Han drar på en lengre reise for å finne sin egentlige familie.
b. Han trenger tid til å være for seg selv og flytter til et eller annet isolert sted hvor han kan kutte kontakten med mesteparten av omverden.
c. Han ser rett og slett ikke noe vits i å bli boende på hotellet lengre.
 
2. Jensern blir tatt av politiet
Min andre teori er også i en veldig stor grad basert på ting vi har fått sett i traileren. Den viser blant annet at han gjør noe så impulsivt som å grave opp en grav, Georgs grav? Vi får også se at han i et annet klipp ringer til en eller annen leiemorder og beordrer en hendelse som skal se ut som en ulykke.

Ellers har Jens August generelt gjort en del ting oppover årene som han egentlig ikke har blitt særlig hardt straffet for. Kort fortalt finnes det et dusin gode grunner til at politiet kan storme toppetasjen en vakker dag for å legge gullgutten vår i jern...

3. Jensern blir drept (av Edvin?)
Så til den mest kontroversielle teorien min. Jens August blir drept. Igjen skal jeg henvise til den fantastiske vår-traileren. Det er ingen hemmelighet at Georgs inntil nå ukjente sønn ikke blir Jens Augusts nye bestevenn. Foreløpig fremstår Edvin som godheten selv, men for oss som har sett traileren så vet vi at han er en ulv i fåreklær. Så, kan det tenkes at Edvin rett og slett sender Jens syv fot under?


© Bildet er tatt fra Tv2.no

Om død og fordervelse blir tilfelle har jeg tre ideer til hva som kan skje:

a. HEISEN!
Hvorfor er det ingen som har dødd i heisen på Hotel Cæsar enda? Det finnes så mange muligheter der som ingen har benyttet seg av enda... Og nei, den tilfeldige stuepiken som Rolv Espevoll skjøt med hagle i siste episoden før sommerferien 2006 telles ikke fordi hun ikke sto i selve heisen da hun ble skutt... Og fordi hun sto ikke i selve heisen da hun ble skutt. Derimot så falt hun inn i den, men det er ikke godt nok.

Ok, nå skal det sies at jeg er veldig klar over at det skal veldig mye tilfeldigheter til for at Edvin skal klare å sabotere heisen på korrekt tidspunkt sånn at den faller sammen akkurat når det faktisk er Jens August og ikke noen andre som går i den. Når det er sagt er Cæsar uansett fiksjon og det ville heller ikke vært første gang serien hadde bydd på et mindre troverdig øyeblikk. Hva er foreksempel sjansen for at tre psykopater helt tilfeldig dukker opp på et og samme hotell i Oslo med hagle på en og samme dag?

b. Jensern faller ned med fly - Igjen...
I en såpeserie som har gått så lenge som «Hotel Cæsar» er det ikke til å komme vekk fra at man ofte går litt tom for ideer og at repeterer en hendelse som har skjedd før. Som jeg skrev tidligere har Jens August mer enn nok grunner til å dra sin kos. Kan vi rett og slett vente oss en reprise på da Scott Wallace beordret Allistar til å styrte Jensern sitt fly? La oss bare være ærlige, det forrige flykrasjet så ut som om det kostet Metronome Spartacus 20 kroner å lage, og det hadde vært fett om vi faktisk fikk se Jens August i et skikkelig flykrasj?c. En gammel "venn" vender tilbake?
Ok, nå er ikke Edvin Holte den eneste med motiver til å drepe Jens August i nærmeste fremtid. Henriette Lien har flere ganger uttalt at hun er ferdig for godt med «Hotel Cæsar» og at hun ALDRI vil returnere som Ninni igjen. Jeg kan forstå at hun ikke vil komme tilbake i serien igjen fast, men i en enkelt episode må vel gå an å overtale henne til?

Er det noen som virkelig har sine grunner til å få mannen henrettet så er det Ninni. Hvor lenge er har hun egentlig har sittet inne nå? I virkeligheten er det snart 12 år siden hun skjøt Jens August på maskeradeballet den 22. november 2002. Men vi vet alle at «Hotel Cæsar» lever i sin egen verden når det kommer til tid. Ta barna i serien foreksempel, hvor fort har ikke de plutselig gått fra å gå i barnehagen det ene året forså å være ungdomskoleelev det andre? Ninni Krogstad, du har sonet lenge nok nå, gi Jens det siste nådeskuddet du alltid har drømt om! Også et skudd til, forså enda et skudd... Ja, dere skjønner tegninga.


© Bildet er tatt fra Tv2.no

Ellers er det også nok med andre folk som kan tenke seg å få mannen drept. Noen som husker at da han dukket opp i serien så hadde han nettopp sonet ferdig en fengselsdom fordi han hadde kjørt ihjel et lite barn? Barnet han en gang kjørte ihjel i det forrige århundre har sikkert en eller annen ustabil slektning som kan se rødt dersom h*n skulle møte på Jens mer eller mindre tilfeldig en dag. Eller, hva med at zombie-Loke dukker opp og får sin dose brain? ^^

4. Jensern bestiller sin egen "død"
Helt til slutt har jeg en teori om at Jens August ikke ringer en leiemorder for å få noen drept, men derimot at han ringer en ekspert for å iscenesette sin EGEN DØD! Og nok en gang, han har mer enn nok grunner til å forsvinne. Og ja, det vil være ekstremt egoistisk med tanke på at han har både en (eks-?)kone som fremdeles elsker han, for ikke å snakke om at han også har i hvertfall to barn (Jenny og Goggen), om ikke flere ( f.eks løsungen til Vilde?).

Men igjen, Jens August har alltid satt seg selv foran andre (unntatt da han var sammen med Liv), og det er vel egentlig ingen som hadde blitt alt for overrasket dersom han faker sin egen død? Han ga jo blanke faen i familien da han overlevde flykrasjet i 2005, så hvorfor skal han plutselig bry seg så mye mer nå?

Samme hva som vil skje, dette kommer til å bli både spektakulært og kontroversielt! Folk kommer til å stå i telefonkø for å kjefte hull i hodet på Tv2 når den kommende episoden vises, og Facebook-siden kommer til å fylles opp med sinte og frustrerte kommentarer fra folk som ikke vet om de gidder å følge med lengre.

Se hva vi har å vente oss på hotellet denne våren:

Innlegg av Hotel Cæsar (offisiell).

Hva tror du kommer til å skje?

Vi reblogges!

 


0
16.03.2014, 11:45

På torsdag kunne jeg stolt ta meg en tur til posthuset for å hente min nye Play Station 4. Når jeg på kvelden bestemte meg for å teste den ut møtte jeg på en liten skuffelse som en stund fikk meg til å tenke det aller verste. Som den flinke bloggeren jeg er tok jeg selvfølgelig å lot det få et eget innlegg.
Etter mange endeløse, mislykkede forsøk på å få noen av de foreslåtte alternativene i Safe Mode til å hjelpe meg endte jeg opp med å trekke ut strømledningen til maskinen i noen minutter. Jeg tror jeg lot det stå strømløs i rundt en halv time. Når jeg så koblet til strømmen igjen tok jeg naturligvis og slo den på. Igjen så åpnet den i Safe Mode. Litt fortvilet og uten særlig tro på at det ville hjelpe trykket jeg på "Restart PS4" som hittil ikke hadde hjulpet. Men denne gangen virket det! Maskinen restartet seg som normalt, og siden da har jeg ikke hatt noe flere problemer med maskinen. Har både fått logget meg på Play Station Network, sett film og i det hele tatt brukt den en stund nå, uten mer trøbbel ^^

Tenkte bare at det var greit å fortelle dere det. I tilfelle flere skulle møte på samme problem, og lure på hva man kan gjøre!

Vi reblogges!


0
13.03.2014, 21:58

I dag fikk jeg min PS4. Alt så ut til å funke som det skal. Har gjort unna de innstillingene man skal ha på plass i starten, har også lastet ned siste oppdatering. Men når jeg skulle logge meg inn på PSN slo den seg plutselig av, helt av seg selv. Når den så slår seg på igjen får jeg opp Safe Mode.

Uansett hva jeg har forsøkt av de seks øverste alternativene i Safe Mode ("Restart ps4", "Change resolution", "Update system software", "Restore Default settings", "Rebuild database", "Initialize ps4") så skjer det samme. Den restarter seg, og går kun tilbake til Safe Mode.

Første spørsmål. Hva kan være årsaken til at den slo seg av på egen hånd når jeg skulle til å signere meg inn på PSN? Og til det som er mest vesentlig for meg å finne ut her og nå, hvordan får jeg faktisk slått på PS4-maskinen slik at den fungerer som normalt igjen uten?
Trenger hjelp!!!
1
06.03.2014, 17:44

I det siste har jeg hørt en del på Alice Cooper. For ikke lenge siden trodde jeg at jeg syntes musikken hans var kjedelig og bare ikke noe for meg. Så hva har skjedd de siste ukene, har jeg begynt å bli gammel igjen? Næh, la meg bare være ærlig med meg selv. Jeg har hatt litt fordommer og bestemt meg på forhånd for hva jeg skulle syns.


© Bildet er tatt fra theguardian.com

For sannheten er den at Alice Cooper er en jævlig kul fyr med mange sære, rocka, humoristiske og delvis "kontroversielle" låter på samvittigheten. Vel, kontroversiell og kontroversiell. Sammenlignet med det folk har latt venne seg til i dag så er det neppe mange som finner Cooper særlig kontroversiell og støtende lengre. Sammenlignet med musikken til Marilyn Manson fremstår Alice Coopers tekster mer som bittelitt mørke innslag fra Sesam Stasjon.

Uansett. Poenget med dette innlegget var i utgangspunktet at jeg skulle sette opp en liste over mine topp 5 favoritter fra denne mannen. Hvorfor det? Hvorfor ikke? Lister er gøy!

5. Nobody Like Me

Den første låten på listen er en av de aller eldste som er innspilt. Låten ble spilt inn i 1969, men jeg er ikke helt sikker på hvilket album eller eller eventuelt singel den ble sluppet ut gjennom først. Det kan hende det var gjennom vinyl-albumet "Science Fiction" som kom ut i England i 1987, men jeg er altså ikke 100% sikker. I "Nobody Like Me" hører vi en ung Cooper synge at ingen liker han og at det er ingen som bryr seg om å verken ringe eller sende han brev. Her har han også fått med seg folk i bakgrunnen som er med på å synge med innimellom som "vennene" hans som i starten synger at de liker han veldig, men at de bare ikke har tid til han, mens mot slutten innrømmer de at de hater han, hans familie og til og med hunden Spot.

4. Lost In AmericaPå fjerdeplass finner vi en låt som er hakket mer rocka etter det som faktisk er rock i følge min definisjon på sjangeren. Låta ble slippet ut på konseptalbumet "The Last Temptation" i 1994 og ble den mest populære sangen på denne skiva. Sangen kan utvilsomt tolkes som en politisk satire, med en god dose humor. Mange vil kanskje finne den noe ensformig da setningen "I can't get a..." blir gjentatt relativt ofte.

I dag er det ingen som reagerer om du forteller at foreldrene dine ikke bor sammen lengre og at de begge har fått seg en ny elsker, samboer eller kjæreste. Men det har ikke alltid vært sånn. Særlig derfor kan jeg se for meg at følgende tekst var hakket mer tabu blant enkelte da den kom ut, enn hva den er i dag:

«I got a mom but I ain't got a dad
My dad's got a wife but she ain't my mom
Mom's looking for a man to be my dad
But I want my mom and dad to be my real
mom and dad
Is that so bad
Oh, I think I've been had»

I det siste verset blir det også synget:
«I can't go to school
cuz I ain't got a gun
I ain't got a gun
cuz I ain't got a job
I ain't got a job
cuz I can't go to school
So I'm looking for a girl with a gun and a job
Don't you know where you are»

Sånn apropos kontroversielt.

3. Is Anyone Home?På tredje plass finner vi nok en sang jeg finner av det mer komiske slaget. "Is Anyone Home?" kommer fra konsertalbumet "A Fistful of Alice", et album som også filmregissør, tegneserieskaper og hardrocker Rob Zombie deltok på. Faktisk er "Is Anyone Home?" den låta jeg har spilt mest på repeat den siste tiden. Jeg er blitt veldig glad i melodien og teksten. Jeg blir glad av å høre den, og jeg synes særlig refrenget er litt morsomt. Refrenget kunne nesten handlet om meg, sett bortifra at jeg har ei rotte og ikke noe mus.
«I live in a big doll house and nobody's home
Just me and my mouse, I live in a big dark house
And nobody's home, just me and my mouse»

2. PoisonPå andre plass finner vi den låta som nok er den mest kjente av dem alle. Sangen ble en av de største hittene han hadde i USA hvor han nådde 7. plass, mens han i Storbritannia havnet på 2. plass. Låta kom ut som singel i 1989, samtidig som den var med på albumet "Trash". Det er blitt laget hele to musikkvideoer til låten, hvor den ene ble sensurert i sin tid slik at den kunne vises på dagtid. Årsaken til sensuren kommer av at den originalt inneholder en toppløs kvinne. Wooow, big deal...

Låten har også blitt fremført av en rekke andre artister blant annet av tidligere Nightwish-vokalist Tarja Turunen.

1. He's Back (The Man Behind The Mask)


At min favoritt av dem alle er tittelsangen til den sjette Friday the 13th-filmen "Jason Lives" kommer neppe som en blodig overraskelse for folk flest. Etter min personlig mening passer sangen jævlig godt til denne filmen og når man hører på teksten er det liten tvil om at den handler om Jason Voorhees morbide behov for å slakte alle slags ungdommer som kommer i nærheten. Låten ble for første gang slippet ut på albumet Constrictor fra 1986. Verdt å nevne er det også at i tillegg til "He's Back" så ble også "Teenage Frankenstein" og "Hard Rock Summer" brukt i samme film.

Er du enig med denne listen? Hvilke låter fra Alice Cooper har du som dine favoritter?

Vi reblogges!
0
16.01.2014, 08:20

Jeg har vel aldri vært, og kommer neppe heller aldri til å bli den personen folk først og fremst vil forbinde med ballader. Men likevel er sannheten den at det finnes en del ballader der ute som jeg har et ganske nært forhold til. En av de som kanskje ligger mitt hjerte aller, aller nærmest er "Up There" fra spillefilmen "South Park - Bigger, Longer & Uncut" som kom ut i 1999 (25. februar 2000 i Norge). Det skal forestille at det er Satan som synger den, men i virkeligheten er det South Park-grunderen Trey Parker vi hører som altså har stemmen til Satan i denne filmen, samt en titalls andre karakterer.

I filmen er Satans drømmer og tanker om et annet og bedre liv en større del av en bihistorie som jeg personlig liker veldig godt. Selvfølgelig, det er mye tull og fjas i denne storyen også som i alt annet i South Park-universet. Likevel mener jeg det er noe veldig seriøst i det hele. Som en klok mann en gang sa; "Den som kun tar for spøk for spøk og alvor kun alvorlig har tolket begge delene svært dårlig".  Mulig litt ironisk at jeg som autist skulle dra frem det sitatet, men jeg gjorde nå en gang det.


© Bildet er tatt fra empireonline.com

Satan sliter. Det er ikke bare-bare å herske i helvete og pine de som kommer dit. Han vil så sårt vite mer om hvordan livet på jorden er. Han prøver så godt han kan å få elskeren Saddam Hussein til å fortelle om det han selv ikke har sett og opplevd, men Saddam er i ikke den som er så alt for glad i å prate, men derimot vil ha mest mulig sex.

Like før "Up There"-sekvensen har Satan og Saddam igjen hatt en samtale hvor Satan ikke føler at han blir elsket og tatt alvorlig for den han er og går ut på balkongen for seg selv og synger denne fantastiske sangen.

Sangen starter slik:
«Sometimes I think, when I look up real high
That there is such a big world up there
I'd like to give it a try.
But then I sink, cuz it is here I'm supposed to stay.
But I get so lonely down here, tell me why's it have to be that way»

I likhet med resten av denne sangen har jeg også analysert dette verset svært mange ganger gjennom årene. Det som i hvertfall er tydelig er at han har det ikke bra. Han føler seg veldig alene og han vil så veldig gjerne leve et bedre liv, men han er dømt til å fortsette å leve det livet han gjør. I følge bibelen var Satan opprinnelig en av Guds hellige engler, som Gud kalte Lucifer. Etter han hadde syndet resulterte det i at han ble utvist fra himmelen, noe som høres veldig dramatisk ut.

Før jeg nå går videre må jeg bare få understreke at jeg fortsatt mener at dette bare er eventyr og ikke en historie jeg selv tror på da jeg mener at religiøse bøker generelt altså bare er bullshit, eventyr for voksne. Sånn, da skal jeg fortsette der jeg slapp. Lucifer ble altså utvist grunnet synd. Frem til da kan man si at han var en del av familien til Gud, eller gud med liten g, som blir mer rett siden det er det han er. Jeg har heldigvis aldri blitt forvist fra familien min, og jeg kan ikke en gang tenke meg hvordan det ville vært. Annet enn at jeg skjønner at det er jævlig, jævlig kjipt. Og jeg skjønner jævlig godt at Satan føler seg veldig utafor, ensom og alene og føler for å hevne seg ved å motarbeide gud og heve sin trone over han. Sånn, da var det nok oppmerksomhet til dette eventyret som alt for mange har hørt likevel.

Jeg vil nå bruke et par linjer på å sammenligne mine egne tanker og min egen livssituasjon med den situasjonen Satan synger om og opplever i denne filmen. Det har aldri vært noe tvil om at jeg på mange måter synes livet rett og slett er veldig ensomt og kjipt. Mens Satan føler seg stuck i helvete er det faktisk også det jeg gjør, men mer på enn billedlig måte. Jeg lever i flere former av helvete, en av de heter der og da aspergers syndrom. Jeg skriver der og da fordi jeg også har perioder hvor jeg er veldig glad for at jeg har den diagnosen som jeg har, da det også har gitt meg en del bedre egenskaper mange andre ikke har i like sterk grad.

Men mange ganger føler jeg for å si det rett ut at aspergersen er som et bur jeg ikke kan komme ut av. Jeg vil alltid slite med å tolke sosiale signaler og vil alltid til en viss grad slite med å bli akseptert sosialt hos andre. Jeg vil alltid komme til å ha en viss vanskelighet med å tolke andres ironi og sarkasme, og jeg vil mest sannsynlig også alltid ha en viss utfordring med mennesker i grupper, og ikke minst forandringer og uforutsigbarheter. Det betyr likevel ikke at det er visse ting som fremdeles kan bli bedre, men det aspergers-"fengselet" vil alltid eksistere, og jeg vil alltid i en viss grad være i det.

Jeg har ikke tall på hvor mange dager i et gjennomsnittsår jeg har ønsket og bare drømt om et bedre og annerledes liv. Et liv med mer forståelse, et liv hvor flere kan akseptere meg for den jeg er, et liv med mer glede og mer liv. Og akkurat som Satan i denne South Park-filmen føler jeg at folk som regel ikke tar det jeg sier seriøst nok, og at jeg ofte blir misforstått og rett og slett ikke hørt.

Så tenker jeg at vi kan se litt videre på en annen strofe fra "Up There":
«They say I don't belong

I must stay below alone.
Because of my beliefs I'm supposed to stay where evil is sown
But what is evil anyway?
is there reason to the rhyme?
Without evil there can be no good,
So it must be good to be evil sometimes»

Dette er rett og slett mitt favorittvers i hele sangen. Hvor akkurat som sangen stiller spørsmålstegn bak, hva er egentlig ondskap? Hva er egentlig godt og hva er egentlig ondt? Dette har jeg forstått at det finnes ganske spredte meninger om. Likevel er det en ting de aller fleste, inkludert meg selv er enig om og det er at når folk bevist går inn for en handling for å gjøre et annet individ vondt, da er det ondskap. Men utover det føler jeg det meste andre man kan gjøre og si er veldig forskjellig fra person til person hva som er ondt og hva som ikke er det.

Og nok en gang skal jeg nå sammenligne mitt eget liv med nettopp de ordene jeg nå siterte. Gjennom åra er det ikke til å legge skjul på at jeg har møtt en god del fordommer. Både på grunn av hvordan jeg kler meg, men også ting jeg har sagt eller skrevet og selvfølgelig mer fysiske handlinger jeg har begått. Jeg er blant annet ganske rett på sak om ting og jeg sier ofte det jeg tenker, uten å bry meg alt for mye om hva mottakeren eller alle andre måtte tenke.

Jeg har til og med fått inntrykk av at det er slemt å kutte ut mennesker som er glad i meg. Eller det er ikke bare et inntrykk jeg har fått, det er faktisk noe som noen har skrevet til meg en gang, uten at jeg skal gå mer innpå det her og nå. Greia med det er at jeg har kuttet ut en del mennesker ikke nødvendigvis har gjort meg noe vondt, men som jeg likevel har fått en del vanskelige tanker og bekymringer av å ha et for nært forhold til. Særlig har det vært ganske utfordrende å ha en del venner som er unge enn meg selv om som fremdeles liker å drikke en del, og som kanskje til og med skal bli russ snart.


© Bildet er tatt fra southpark.wikia.com


© Bildet er tatt fra overthinkingit.com

For dere som har lest bloggen min en stund nå er det ingen hemmelighet at jeg tenker veldig mye. Heller ingen hemmelighet at jeg ikke liker alkohol og at jeg ofte blir mye mer paranoid, nedfor og deprimert enn det jeg egentlig "burde vært" bare jeg tenker tanken på at noen drikker. Med tanke på alt som kan skje og alt personen kan finne på å gjøre. Verst er det hvis jeg har fått litt for sterke følelser for noen, da tanker som også gjør meg sjalu ofte blir et alt for sterkt og vanskelig faktum. Men ja, poenget mitt er at jeg har fått høre at det både er egoistisk og slemt å i hele tatt tenke tanken på å kutte ut folk som er glad i meg, "bare" fordi jeg at sliter med disse følelsene og tankene som jeg ofte får på grunn av sånne ting.

Jeg kan forstå at mange av de jeg har kuttet ut, og at mange av de jeg har vurdert flere ganger å kutte ut, men enda ikke gjort det har følt seg litt såret og kanskje til og med blitt litt lei seg. Særlig med tanke på at det egentlig ikke er de som gjør eller har gjort noe galt, men at det altså er jeg som har et problem med meg selv og mitt forhold til rusmidler, fest og også mye annet som er ganske vanlig hos folk flest. Jeg kan også forstå at noen tenker at jeg er slem som har kuttet ut en del folk på grunn av dette, men i det minste så vil jeg få sagt at det aldri har vært meningen å være slem, og at jeg aldri har ønsket å såre noen ved å ta disse valgene.

Det er også en del andre historier fra livet mitt hvor jeg har fått høre at jeg har gjort og sagt slemme ting, og det er helt sikkert også de som mener at jeg er et dårlig og ondt menneske av forskjellige andre årsaker, men jeg tenker egentlig å fortsette videre i dette innlegget nå. Får heller ta flere eksempler og historier der folk har gitt uttrykk for eller sagt rett ut at de mener at jeg er ond i et annet innlegg.

Helt til slutt vil jeg legge ut et sitat fra refrenget i Up There:
«Up there,

there is so much room,
where babies burp and flowers bloom.
Everyone dreams, I can dream too.
Up there, up where the skies are ocean blue.
I can be safe and live without a care,
up there»

Ja, jeg føler egentlig at det meste jeg har å analysere og si rundt dette egentlig allerede er skrevet nå. Og jeg tror mange av dere vil bli lei om jeg gjentar meg selv mer enn nødvendig. Men jeg kan likevel analysere det litt kort. Igjen kommer det veldig tydelig frem at han drømmer mye om et annet liv.

Ellers er mesteparten av refrenget mer spesifikke beskrivelser av ting som finnes på jordkloden og ikke i helvete, så akkurat det velger jeg å ikke skrive mer om da jeg ikke føler det er sånn kjempe vesentlig her.

Nå som jeg har skrevet såpass mye rundt denne ene South Park-låta innser jeg at mitt veldig nære og sterke forhold til sangen faktisk kan kategoriseres som en type "fun facts" om meg, og at det igjen har gitt meg ide om hva jeg kan bruke et senere innlegg på. Altså et eget innlegg om "fun facts" om meg, gjort en gang før, men kan godt gjøres igjen.

Men ja, denne sangen har jeg som nevnt en del ganger nå et ganske sterkt og veldig nært forhold til. Jeg vil faktisk gå så langt å si at denne sangen er en større del av meg, uten at det på ingen måte er noen overdrivelse. Og særlig derfor håper jeg i hvertfall at dere som fremdeles står meg nærmest vil ta dere tid med å høre på denne sangen, i det minste en gang.

Når sant skal sies hadde det betydd litt for meg, og også om dere etterpå ville fortalt meg hva dere synes om sangen og det dere opplever at den prøver å si.

Her har dere den:


Hva synes dere om denne låta? Er det flere enn meg som har et nært og mer personlig forhold til den?

Vi reblogges!
0
15.12.2013, 18:04

Ja, ja. Jeg vet at PS4 har kommet og at det spesielt derfor kan virke litt merkelig at jeg nå skriver et innlegg ene og alene for å forherliggjøre PS3. Særlig siden jeg igjen har laget så få innlegg som handler om spill i hele tatt.

Uansett, mye av tiden min de siste MÅNEDENE har gått til spill. Og det ble ikke bedre da jeg denne uken kjøpte meg en PS3 500 etter min gamle PS3 (FAT) 80-maskin viste seg å være full. Altså, jeg har ikke helt alkohol på den, men altså minnet ble fullt.Først var tanken at jeg skulle bruke en ethernet-kabel til å overføre det jeg hadde på den gamle maskinen over til den nye. Men så gadd jeg ikke det likevel. Istede fjernet jeg bare alt som var på den gamle, før jeg så ga den til min bror. Kort fortalt har jeg mange spill å spille om igjen her nå. Heyhåheyhåheihå! Hey hå, til arbeid går vi nå!

... Uansett. Det eneste jeg ikke må gjøre på nytt er det jeg har gjort online. Var en liten stund redd for at jeg måtte opprette en ny PSN-konto, men heldigvis har Sony gjort sånn at jeg kan logge meg på med den jeg allerede har. Så da slapp jeg å bygge meg opp igjen på Gta Online xD. Noe jeg er glad for siden jeg har kommet godt over level 50 nå. (56 i skrivende stund, yah motherfucker!)

Så skal det også skrives at jeg først for to-tre dager siden oppdaget hvor fantastisk Play Station Store faktisk er. Joda, jeg har lenge visst at det eksisterer, men det er først denne uken jeg har vært ordentlig innpå og sett hva de har å by på. Ble mildt sagt begeistret da jeg fant ut hvor mange gamle PS One og PS2-spill man kan kjøpe og laste ned.

Ellers har det også gått opp for meg først i dag at man kan laste ned flere temaer til maskinen, og det passet meg veldig bra nå siden jeg har begynt å blitt ganske lei av den samme bakgrunnen jeg har hatt i nå 3-4 år. Eneste som har variert litt er fargene. Uansett, i dag fant jeg ikke bare en ny bakgrunn, men en ny OPTISK bakgrunn som passer meg meget godt. Det at den er optisk betyr at bildet ikke står stille, altså en levende animasjon. Hint: Zombier!Har fremdeles en del usette filmer liggende med plastikken på. Men jeg må være ærlig, akkurat nå synes jeg det er mye gøyere med gaming! Se film kan jeg gjøre når jeg blir gammel, eller noe.. xD

Avslutningsvis tenkte jeg å legge til hva PSN-nicket mitt er, men da er jeg bombesikker på at jeg får en del venneforespørsler jeg ikke er keen på. Jeg er nemlig ganske nazi på hvem jeg vil ha som venn akkurat der. Og nei, det betyr IKKE at hvis du er jøde så er du ikke velkommen xD For det finnes helt sikkert mange gaming-jøder der ute som er både gode og kule folk som gir full gass.

Det du derimot kan gjøre om du vil game med meg er å legge meg til på Facebook og kommentere en status jeg la ut i dag hvor jeg spør om nick-navnene til folk. Så skal jeg gå inn på profila di og gjøre en liten vurdering. Det er først og fremst veldig unge spillere jeg ikke er keen på å ha på spille-lista, da jeg synes barn er noen veldig slitsomme monstre.

Og ja, jeg skal snart skaffe meg en PS4. Enten i januar, senest i februar ;-)

Vi reblogges!
0
13.07.2013, 13:03

Addams Family

© Bildet tatt fra charlesaddams.com

Ingen familier er like. Særlig kan man si at familien Addams er noe for seg selv. Mange unge i dag tror kanskje at Addams Family først og fremst ble "født" via tegneserien "The Addams Family" på Cartoon Network, eller gjennom de tre spillefilmene som kom ut tidlig på 90-tallet. Vel, det er lov å være uvitende og ung for en liten stund.

Faktumet er at den ganske spesielle familien var populær allerede på 60-tallet som gikk fra 1964 til 1966, på totalt 64 episoder. Men sannheten er at vi skal faktisk enda litt lengre tilbake for å komme til begynnelsen. Familien Addams dukket nemlig opp for aller første gang i magasinet The New Yorker, da i tegnet utgave fra 1938 til 1988 da tegneren Charles Addams døde som 76 år gammel.


Charles Addams, mannen som opprinnelig skapte Addams Family for første gang i uavhengige tegneserier for magasinet The New Yorker.
© Bildet tatt fra charlesaddams.com

Familien holder til i deres hjem som er et museum. Hjemmet deres er nok i likhet med dem selv ganske sær for folk flest noe gjestene merker allerede de går gjennom husets grind som åpner og lukker seg selv, uten noe teknisk hjelp. Ringeklokken derimot er kanskje hakket mer spesiell. Når man kommer inn i selve huset kan man blant annet se en utstoppet fisk på veggen hvor det stikker ut et menneskebein fra fiskens munn. På gulvet ligger det et isbjørnskin som brøler hver gang noen trår på det.

Familien, dyrene og plantene
Det er dessuten ikke bare utstoppede dyr å finne i dette huset. De har levende kjæledyr også, som blant annet en løve ved navn Kitty Cat som er redd for mennesker. Kanskje ikke så rart med tanke på hvilken familie den deler hjem med. I tillegg til løven har de også en blekksprut, flere edderkopper, en kråke, to pirajaer kalt Tristan og Isolde og en gribb. Så må jeg absolutt ikke glemme den kjøttetende planten Cleopatra, eller Thing som er en levende menneskehånd.


© Bildet tatt fra rugusavay.com


© Bildet tatt fra rugusavay.com


© Bildet tatt fra rugusavay.com

Familien selv består av Gomez og Gomicia Addams som har to barn sammen, Pugsley og Wednesday. De bor også sammen med bestemor Grandmama og onkel Fester. I tillegg bor også den Frankeinstein-lignende butleren Lurch under samme tak, som så og si er blitt en del av familien. I tv-serien fra 60-tallet har Gomez og Gomicia bare to barn, men i filmen Addams Family Values fra 1993 har de et tredje barn kalt Pubert.

60-tallets Addams Family
60-tallserien har alle sine episoder i sort-hvitt og er en type sitcom-serie (situasjonskomedie). I bakgrunnen hører vi stadig et publikum som ler, men i likhet med mange andre slike serier var det aldri noe ekte publikum til stede. Noe som passer bra da serien er veldig god på å fokusere på det som er litt creepy. Addams Family spøker ofte med litt mer alvorlige og mørke ting som døden, men kommer alltid godt unna med det med sin elegante og særegne sjarm. Uten den smågroteske humoren hadde ikke Addams Family vært Addams Family.

Den gang var det Carolyn Jones, John Astin, Ted Cassidy, Jackie Coogan, Ken Weatherwax, Lisa Loring og Marie Blake som var blandt de største stjernene.


© Bildet tatt fra 2.bp.blogspot.com

Noen av dem var mer i rollene enn andre, da vakre, vakre Carolyn Jones pleide å ha fester hjemme hos seg selv hvor hun var kledd som Morticia Addams, og du kan gjette hvem som signerte invitasjonene? Dessverre døde Jones alt for tidlig av kreft i 1983 og ble ikke mer enn 53 år, en av mange stjerner som sluknet alt for tidlig med andre ord. Men den av de som døde yngst er det likevel Ted Cassidy (butler Lurch) som skulle trekke lengste strået da han gikk bort i 1979, 46 år.

Har du enda ikke reist på ferie i sommer, kanskje du enda ikke vet helt hvor du skal? Hvorfor ikke ta deg en tur denne muntre og samtidig dystre gjengen? Kanskje kan de lære barna dine å knipse også!

Vi reblogges!


12.07.2013, 14:51

Advarsel - Dette innlegget inneholder enkelte spoilere om tv-serien Dexter. Er du en treig motherfucker som enda ikke har sett alle episodene som er vist, leser du dette på eget ansvar.Det begynner å bli noen år siden folk ble presentert for Dexter Morgan i tv-serien "Dexter" basert på novellen "Darkly Dreaming Dexter". Serien har rullet og gått på Showtime siden 1. oktober 2006 og har hele veien vært en stor suksess, av flere bloddryppende grunner. Jeg er helt avhengig etter at jeg bestilte de seks første sesongene på Blu Ray for noen uker siden, etter at jeg har utsatt dette så jævlig noe jeg ikke forstår hvorfor nå. True Blood kan gå å legge seg ^^

Serien handler først og fremst om Dexter som på dagtid jobber som blodekspert for Miami-Metro-politiet. Men han har en såkalt "dark passenger" med seg i livet, helt siden han var barn har han hatt en større behov for å drepe. Hans far var den første og lenge den eneste som kjente til den mørke hemmeligheten da han begynte å komme over en del rester av døde dyr som sønnen hadde drept. Faren, Harry Morgan, bestemte seg der og da for å lære sønnen å bruke de behovene. Tross alt finnes det en rekke mennesker der ute som ikke fortjener å leve!


© Bildet tilhører Showtime

Harry har brukt mye av sine år som far på å lære Dexter det som skal til for å bli den perfekte og rettferdige seriemorder. Han har laget en egen kodeks, et sett av regler som Dexter har brukt og for det meste holdt seg til siden. Regel nummer èn, ikke bli tatt. De andre reglene er regler som igjen går ut på å forhindre det den første sier. Regel nummer to er å bare drepe den som fortjener det.

I løpet av serien blir kodeksen brutt enkelte ganger og de gangene det skjer får det ofte noe tyngede konsekvenser. Spesielt i siste episode av sesong 4 angrer han på at han i alle fall har brutt èn regel, da han finner sønnen gråtende i en blodpøl på kjøkkenet og sekunder senere ser sin egen kone Rita død i badekaret.

I tillegg til Dexter selv, så handler serien også en del om en rekke andre som er så sentrale at de kan kalles hovedkarakterer de også. Da særlig Dexters fostersøster Debra Morgan. En fantastisk personlighet med et stort hjerte fort sin bror, og en like stor kjeft med et sett av banneord. Deb banner omtrent like mye som en diva tenker på utseendet sitt. Noe av det jeg liker best med Deb er at hun er mer som en mann når det kommer til væremåte og personlighet. Hun sier det hun mener, lager ikke noe unødvendig drama og er rett på sak, og hun er veldig intelligent og på ingen måte blond. Hun kan være litt naiv, men det er ikke mye. Hun er heller ikke den kvinnen som bruker mye tid på å tenke på utseendet sitt, men heller det som har noe å si. Når det er sagt ser ut utrolig godt ut som hun er.


© Bildet tilhører Showtime

Etter min mening er en av de beste scenene nettopp de mellom Deb og Dexter. Må forresten legge til at skuespillerne Michael C. Hall og Jennifer Carpenter som altså spiller disse karakterene, ble sammen da de traff hverandre på settet. Og da særlig med problemer de har hatt sammen på privaten i senere tid så skal de ha all kred for at det tross alt ikke synes å påvirke arbeidsforholdet på noen måte.

I serien også blir faktisk ekstra følelser dem i mellom et tema da Deb i slutten av sesong 6 innser at hun kan være forelsket i broren og etterhvert begynner å få noe intime drømmer om han, særlig om natten. Men på samme tid som hun begynner å bli oppmerksom på sine følelser hun egentlig har hatt ganske lenge skjer det også at hun tar han i å begå et av sine drap, og vips ser hun på han med litt andre øyne enn før da hun er en av mange som aldri har ant noe om at han egentlig er en seriemorder. Dette blir ikke bare utfordrende for henne å takle som søster, men også som hans sjef i Miami-Metro-politiet.

Det som for min del blir mest spennende nå er naturligvis hvordan hele serien ender. Jeg har sett en rekke teorier i diverse forum på nettet hvor det både det at Dexter tar selvmord til slutt eller at han blir drept av Deb er blant de mest hyppige. Selv håper jeg på en dyster og fæl avslutninger. En lykkelig slutt er for pyser. Håper på noe som får oss som ser på til å blir forbanna, håper på det aller mest uventede i tillegg til at jeg tror at Dexter blir drept i siste episode.


© Bildet tilhører Showtime

Har dere noen teori om hvordan det hele avsluttes? Og minst like interessant, tror dere at sesong åtte blir den siste sesongen som lovet? For min del må det mer enn gjerne komme flere sesonger da jeg ikke er blandt de idiotene som mener at åtte sesonger er to for mye. Ikke i dette tilfelle!

Vi reblogges!0
06.07.2013, 06:10

Rimelig sjeldent jeg har innlegg som dreier seg om elektriske produkter, men akkurat nå føler jeg for å skrive et. I vår, nærmere bestemt i april gikk jeg til innkjøp av en ny mobiltelefon. En Samsung GT-S5690. En orange liten sak.

Da jeg bestemte meg for å bytte ut den jeg hadde var det svært få kriterier jeg stilte til noe nytt. Den skulle ha mulighet til å ha Snapchat, og den skulle være av nyere generasjon enn min gamle. Sistnevne krav ville bli tilfredstilt samme hvilken mobil jeg tok med meg ut av butikken da jeg har hatt min forrige mobil en stund.

Forandringer fryder, sies det. Visse unntak er vel og merke ikke uunngåerlig. Skal jeg være ærlig så savner jeg den to-tre år gamle mobilen jeg hadde sist, den jeg kasta etter å få meg ny. Jeg fikk det jeg ba om, samtidig føler jeg at det var å gå noen skritt i feil retning å kjøpe meg ny mobil. Spesielt en Samsung GT-S5690.

Det første jeg vil nevne er at batteritiden på denne er elendig. Ikke dårlig, men elendig. I dette tilfelle skal man ikke ha brukt den veldig mye i lengden før den går tom for strøm og må lades fullt opp igjen. Jeg lader min Samsung nesten to ganger om dagen, uten spesielle overdrivelser.

I tillegg er det ikke til å komme vekk fra det faktumet at den tillater svært få apps om gangen. Har du foreksempel installert Snapchat og Facebook så får du ikke plass til særlig mer.

Etter å ha hatt denne en stund er det også mye som fort går veldig treigt. Foreksempel kan klokka finne det for godt å henge seg opp, noe som gjør at du må slå mobilen av og så på igjen for at den skal oppdatere seg.

Men det er langt i fra bare klokka som kan henge seg opp, generelt har jeg opplevd at denne telefonen har blitt treig etter bare noen dager i drift. Nå vil gjøre det helt klart at jeg har knapt noe på den. Jeg tar ikke vare på veldig mange meldinger jeg får, jeg har ikke en gruelig lang kontaktliste, ingen spesielle bilder lagret, ikke noe musikk, ikke noe spill.Å betale måtte jeg ut med ca. 2000 kroner, pluss, minus. Den korrekte prisen husker jeg ikke helt eksakt. Men noe som er verdt å nevne når vi snakker pris er at denne faktisk var noen kroner dyrere enn den jeg hadde sist. Og min forrige mobil lot meg ha flere spill, et par sanger, samtidig som jeg oppbevarte flere smser på den enn den jeg har nå. Likevel gikk min forrige raskere i sammenligning, og var også billigere.

Styr unna Samsung GT-S5690 er mitt råd, kort og så enkelt som det.

Vi reblogges!1
07.05.2013, 22:25

Tenkte å komme med noen tanker om et tema jeg har blogget om relativt sjelden. Nemlig en av mine favoritt serier, Hotel Cæsar. På seriens offisielle Facebook-side har det rent inn med alt for mange klager i løpet av de siste månedene. Det er tydelig at mange synes at serien har tapt seg betydelig etter at Arne Berggren tok over som kreativ produsent etter Tom Sterri.

Dette er selvfølgelig en smakssak, og de som mener at serien har blitt dårligere i vår har sin fulle rett til å mene og synse det. Jeg har ikke vært blant de aller mest aktive i de diskusjonene, men jeg tenkte å bruke litt av tiden min til å få frem hva jeg personlig mener.


© Bildet tatt fra Tv2.no

Jeg er nemlig overrasket over dette, da jeg synes at dagens sesong virkelig er en av de beste som har vært. Den slår ikke vel og merke ikke sesongen hvor Harald Hildring lurte Loke Andersen og Rolv Espevoll i en skjebnesvangert felle rundt år 2000. Den slår ikke min favoritt-sesong da Rolv og Scott kastet Anker Hansen-familien på gata, samme sesong hvor Rolv gikk amok med en hagle og drepte 22 mennesker. Men jeg vil likevel personlig mene at den slår de aller fleste andre sesongene.

Eva har i flere år irritert meg med sine uendelige naivitet og vingling. I dagens episoder har hun virkelig fått kjøtt på bena og bein i nesen, noe som jeg mener er på tide. Det plager meg selvfølgelig at hun ikke før nå nylig har forstått hvilken falsk hurpe Janne Langangen er, men samtidig er det veldig menneskelig.

Skal også nevnes at den tragiske lidelsen Arnfinn har lidd under har vært en av de flere historiene i vår som har fasinert meg. Han er en av de få karakterene jeg liker for øyeblikket, og har sympati for. Når det kommer til hans rival Jens August derimot... Som jeg nettopp skrev på "Hotel Cæsar (offisiell)" på Facebook så håper jeg at den mannen måtte brenne i helvete en dag, og helst ikke om alt for lenge. Jeg elsker skurker og kalde karakterer, som regel mer enn de snille. Men det er noe med Jens August jeg ikke klarer å like akkurat nå. Det har ikke alltid vært sånn, for ofte har jeg faktisk vært på hans lag da jeg som regel har mislikt de han har hatt som fiender før... Men når det kommer til Arnfinn lykke synes jeg at Jens August sine handlinger har vært grunn nok til at Loke Andersen eller en av hans tidligere motstandere kommer tilbake fra enten de døde eller fengsel, forså å knyter han fast et sted der pepperen gror!

Nå tenkte jeg det var på tide å komme frem til han som har blitt min nye absolutte favoritt. Nemlig nykommeren Willy Wang spilt av Jeppe Beck Laursen. Jeg har før Willy sjekket inn vært fan av Jeppe en stund. Det er verdt å nevne at Willy forresten ikke er Jeppe sin første Cæsar-figur. I de første sesongene spilte han journalist, ble blant annet slått ned i Georg Anker-Hansens begravelse, av ingen andre enn... Jens August. I 2003/2004 spilte Jeppe enda en gjestekarakter som var så vidt med, da som en torpedo som het Roger, var blant annet den gjestekarakteren som sendte Kenneth Dahl i rullestol.


© Bildet tatt fra Tv2.no

Jeg synes virkelig at Willy Wang er en utrolig flott fyr. Lojal så det holder mot den han arbeider for. Utrolig oppegående, rettferdig, litt hevngjerrig (men god på bunn), åpensinnet og flott. I motsetning til de fleste som har vært med i seriens løp er han en av de få som ikke tenker særlig på seg selv, han er ingen egoist og det er sjelden vare i denne såpa. Attpå til er han avholdsmann som kom fram for et par episoder siden, da han også nevnte at han har en fortid som alkoholiker. Per dags dato minner han meg faktisk ganske så mye om hvordan Rolv-karakteren var i sin første periode før han ble arrestert for et drap han ikke hadde begått og kom tilbake som en langhåret, psykotisk, tatovert faen i 2005. Jeg håper ikke at Willy Wang går inn i like tragisk skjebne, jeg likte at det skjedde med Rolv da Rolv var kanskje litt vel kjedelig i starten, men Willy er såpass kul nok at han ikke trenger en såpass dramatisk forandring.

Når jeg nå har tatt frem flere av de tingene som jeg har satt pris på hittil i år bør jeg også ta frem noe av det som har irritert meg. Albert Lunde, eller Albert den Tredje har ikke gjort noe som helst annet enn å plage vettet av meg i denne sesongen. Er det noe jeg virkelig ikke kan respektere og like så er det smålige, vinglete tøffelhelter av noen simple feiginger. Da Albert Lunde i Sondre Krogtoft Larsen sin skikkelsen forlot serien i 2004 gråt jeg, og det skammer jeg meg ikke over å innrømme. Sondre var den eneste Alberten som jeg har klart å like da han var en mye bedre Albert enn dagens Kenneth Åkerland Berg, og debutt-Alberten Erik Aleksander Schjerven (gjett forresten hvilken Nrk-kjendis han er bror til). Kenneth er god skuespiller, men den Albert-versionen han spiller på er intet mer enn irriterende.

Albert har alltid vært noe soft, men nå har han virkelig overgått seg selv såpass kraftig at det ikke er mer enn lidelse å se på. Jeg kommer neppe til å gråte dersom/når Albert en gang måtte forlate serien igjen.

Og apropo soft: Pelle Krogstad holder Albert godt med selskap. Pelle er en jo-jo-karakter følelsesmessig for meg. Jeg liker han, men jeg liker han ikke bestandig. Kommer litt an på hvilken sesong han er med i, og akkurat nå tråkker han litt i kjelleren igjen. Hvor ble det av den selvsikre dotten som styrtet inn i et brennende hus, rev av seg parykken forså å redde livet til en besvimt Juni Anker-Hansen? Hvor ble det av den Pelle Krogstad som etter langt og lenge fikk baller for en periode til å rive seg løs fra en parasitt som Cathrine Hove?

Helt til slutt vil jeg trekke frem enda en nykommer som jeg er nysjerrig på å få se mer av. Nemlig Hilde Erichsen, spilt av Hanne Dahle som jeg svært tidlig i min barndom fikk et ganske tett og nærmest intimt forhold  til (ikke tolk det med kofferten) i rollen som Alfa i Sesam Stasjon. Hun er en kvinne som sier det andre ikke tørr i si, hun er selvstendig, selvsikker og vet hva hun står for, hva hun liker og ikke liker. Hadde ikke vært meg i mot å se henne i vignetten under neste sesong, hint, hint.

Som jeg skrev i begynnelsen er Hotel Cæsars sesonger og Hotel Cæsar generelt smak og behag. Men jeg må få presistere å si at de som mener at dagens sesong er blant de tammeste og kjedeligste, neppe kan ha sett alle sesongene. Hvis jeg personlig skal trekke frem en virkelig tam og kjedelig sesong må jeg vel peke på flere av de sesongene fra 2007 og utover. Fabian-sesongen, som et eksempel.


© Bildet tatt fra Tv2.no

Igjen må jeg påpeke at jeg ikke har noe i mot at folk er uenige, men jeg er virkelig forbauset over at såpass mange mener det de gjør. Arne Berggren er hos meg hjertelig velkommen til å forbli seriens kreative produsent/show runner, i flere fremtidige år! Han har etter min mening løftet Cæsar et tydelig hakk opp!

Forresten, en liten stund siden jeg reklamerte for andre blogger nå, da jeg med hensikt gjør det minst mulig. Men når vi er inne på Cæsar vil jeg likevel avslutte med å linke dere til den Hotel Cæsar-bloggeren jeg synes er overlegent den aller beste av de som finnes i dag.

Sjekk ut hcfan.blogg.no!

Hva synes dere?
Vi reblogges.


14.12.2012, 12:27

Musikksmaken er IKKE som baken. Baken, er hos de fleste kun delt i to.
Når det gjelder folks forhold til musikk så er den delt i langt flere meninger.

Men hva er det JEG setter mest pris på, og leter etter i musikk?
For det første er det viktig at det bandet eller artisten jeg skal høre på har variasjon i låtene sine. At ikke alle melodiene, eller tekstene er alt for identiske. Blir det for ensformig blir jeg fortere lei, og da er det naturlig større sjanser for at jeg ikke gidder å høre mer på det i fremtiden.

Som dere vet er en av mine favoritter Marilyn Manson, som etter min mening har ganske god variasjon i låtene han har sunget og skrevet. Både med tanke på lyric, innhold, rytme, melodi og bruk av instrumenter. I tillegg til en del sanger med fokus på rus, så finner vi også de mer seksuelle låtene, vi finner de som er religionkritiske, vi finner de som er depressive og suicidale, og vi finner også faktisk en barnesang da jeg tenker på coverversionen av "This is halloween", som originalt er fra Tim Burton-filmen "Nightmare before christmas".

Det er også en fordel at det er mulig å høre hva som blir sunget, eller eventuelt skreket. Såkalte growlere har jeg heller ikke noe problem med, men jeg er veldig bestemt på hva jeg gidder å høre på da mange growling/skriking-band er nesten umulig å tolke. Men det finnes growlere som er mulig, og også lett å forstå. Mitt absolutte favorittband er faktisk et growlerband, Arch Enemy.

Til slutt er det også viktig at det er noe helt spesielt, en x-factor. Jeg liker folk som sjokkerer, eller noe som har noe som skiller seg veldig ut. Noe som gjør Arch Enemy såpass spesielt er at vokalisten som growler er en kvinne, i tillegg til at hun er jævlig flink i det hun gjør. Hva som gjør Manson til spesiell trenger jeg vel neppe forklare.Så skal det også være sagt at det meste jeg hører i lengden er noe mørkt og innen en litt tung sjanger rock. Jeg kan også høre på annet enn rock, Lady Gaga fungerer der og da, men hun er ikke blant favorittene lengre. En av tingene som gjør at jeg liker Gaga er at hun har en tydelig x-factor, hun har variasjon, og hun har baller (nei, tenker ikke nå på at hun er mann). Attpåtil har hun et tydelig budskap om å være seg selv slik også Arch Enemy og Manson har i sterk grad.

La meg gjøre en kort oppsummering:
Jeg liker at det finnes en tydelig x-factor, at det er variasjon i tekst og melodi, at man hører hva som blir sunget/growlet, at det helst er noe brutalt, usensurert, direkte og rocka, og så er det et pluss om budskapet er noe som jeg brenner for på en eller annen måte.

Hva er det du ser etter når du skal finne noe å høre på?
Hva er dine kriterier?

Vi reblogges!


Les mer i arkivet » Mai 2017 » April 2017 » Mars 2017


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits