hits


0
17.11.2018, 17:24

Jeg har en viss anelse av at jeg kanskje, men bare KANSKJE kan ha skrevet noe lignende før, men; De fleste av dere har nok nå fått med dere at jeg får en viss rytme i hjertepumpa når det først blir snakk om film, og da særlig filmer av den litt mørke og obskure typen. Helt siden jeg kom over skrekkfilm-fobien min (yes, det var en tid hvor jeg hadde det også) første året på videregående, ja så har jeg simpelthen vært megafrelst. Og jeg har også unektelig vært "sånn passe" glad i Youtube i noen år nå, så sånn sett kommer det nok heller ikke som en saftig ørefik at kveldens intervjuobjekt er en fyr jeg har tenkt på og vurdert om jeg skulle tørre å spørre en god stund nå

Og det HAR tatt tid, men omsider, for en knapp uke siden tok jeg mot til meg og spurte. Og til min store begeistring så ble min nevrotiske forespørsel besvart følgende:

"Hei Aylar. Takk for hyggelig forespørsel. Det blir jeg gjerne med på.".

Så mine kvinner og herremenn, små og store - i kveld har jeg den STORE glede av å presentere dere for Aleksander U. Serigstad, kanskje best kjent som "han ene" fra den meget episke Youtube-kanalen "Filmjunkiene" som fra 2009, og helt frem til (foreløpig) siste opplasting i 2016 har hatt fokus på å anmelde og snakke om en rekke skumle og merksnodige b-filmer fra (stort sett) en noe svullen tid.
Foto: Lilly Christin Persson

Aller først - VELDIG hyggelig at du ville stille til dette intervjuet!! Hvordan går det med deg for tiden, og HVA går mesteparten av tiden egentlig din til?
- Hyggelig å bli spurt! Det går bra. De siste månedene har mye av tiden gått til musikkvideoen Tøyens hemmelighet som jeg laget for Tusmørke. Videoen hadde premiere nå i oktober og gjester flere kjente fjes fra norske filmklassikere, blant annet skuespiller Per Tofte som gjentar rollen sin som doppusheren Zatek fra Himmel og helvete (1969). Ellers holder jeg til i Oslo, jobber som klipper i TV-bransjen og spiller i horror metal bandet The Devils Rejects. Vi har forøvrig konsert på Vaterland i Oslo 22. desember, kom, kom, kom!

Om jeg ikke husker helt feil så begynner det å bli noen år siden at du og Ivar startet opp med Filmjunkiene. Men hvordan startet egentlig dette eventyret?
- Filmjunkiene-eventyret startet i 2009. Jeg ble kjent med Ivar i 2008 da vi begge studerte Film- og fjernsynsvitenskap på Høgskolen i Lillehammer. Vi ble raskt gode venner da jeg skjønte at Ivar også var godt over gjennomsnittlig interessert i b-filmer, da spesielt skrekkfilm. Da jeg også skjønte at han var en jeg kunne se de virkelige dårlige slasherfilmene med (bare sånn i tilfelle filmen viste seg til å være en skjult skatt) ble vi skikkelig gode venner. Vi så mildt sagt en god del film sammen og snakket masse om film. På samme tid hadde også YouTube utviklet seg enormt.

Det var kommet til et punkt der jeg hadde gått mer over til å se på uavhengig produserte serier på YouTube enn vanlig lineær TV. Jeg slukte alt av Angry Video Game Nerd, Cinemassacres Monster Madness og The Cinema Snob. Disse viste at det var mulig å lage engasjerende egenproduserte serier som var tilgjengelig for hele verden. De var også våre hovedinspirasjoner da vi i sommeren 2009 bestemte oss for å lage Filmjunkiene, som om jeg ikke tar helt dundrende feil er den første norske webserien på YouTube med fokus på b-film.

I juni 2009 spilte vi inn det som skulle bli de to første episodene: Dont Answer the Phone og Nightmares in a Damaged Brain. Begge ble spilt inn på en dag like etter vi hadde sett filmene, så alt vi sier og gjør er i stor grad improvisert. Noen dager senere spilte vi inn Of Unknown Origin og C. H. U. D, sistnevnte hadde til og med manus! Vi la dem ut som episoder ukentlig i juli, deretter tok det av. I episodene som fulgte ble det mer og mer manus, research og struktur, og derav mer tidkrevende arbeid. Men alt med roten i vår fascinasjon for b-film.


Foto: Filmjunkiene

Når du ser deg tilbake i dag, hva er du aller mest stolt av fra denne tiden, og hva vil du trekke frem som det absolutte høydepunktet?
- Jeg er stolt av at vi fikk produsert så mange episoder mens vi studerte. Februar/mars 2011 var vel den mest produktive perioden da vi hadde en ny episode i uka, samtidig som jeg skrev på min mastergrad og Ivar på sin bachelor. Vanskelig å kun velge et høydepunkt, men må nok trekke frem episoden om Blodrød jul der vi lurte seerne til å tro at vi hadde kommet over en glemt norsk slasher film fra 1985, men i realiteten hadde vi filmet den selv.

Det var også stas med An American Hippie in Israel episoden som ble plukket opp av Bob Murawski i Grindhouse releasing, og nå følger med som en easter egg på Blu-ray-utgivelsen av filmen. Vi gjorde jo også Filmjunkiene om til et produksjonsselskap i 2011 med Adrian Ophus, og laget dokumentarfilmen Bredo Greve - Filmrebell, som hadde premiere i 2014, og kom ut på DVD i 2016 fra Another World Entertainment. Var faktisk på Kveldsnytt og snakket om filmen. Det var litt absurd.

Ellers har jeg gode minner fra innspillingene av Topp 10 Post-apokalyptiske filmer og Italienske kannibalfilmer. Begge la vi enormt mye arbeid i med både manus, locations, effekter og kostymer. Stor kudos til fotowizard Sean Fulton som hjalp til med foto og lys på disse episodene. Skulle jeg velge en personlig favoritt er det nok VHS-junkier der vi møter VHS-samleren Carl August (som spiller seg selv). Føler vi fikk sagt mye essensielt i den episoden om hvorfor vi er så opptatt av obskur film.

Jeg vet ikke med deg, men når jeg en sjelden gang ser meg tilbake har jeg en viss tendens til å henge meg opp i ting jeg gjerne skulle ønske var gjort annerledes. Hvordan er egentlig du der? Er det noe spesielt fra tiden i Filmjunkiene du gjerne skulle gjort om, om det var mulig?
- Det er alltid ting som kunne vært gjort annerledes. Tekniske aspekter som kunne vært bedre. Måten en formulerer seg som kunne vært bedre. Men jeg mener det er best å akseptere ting slik det ble, ta med seg det en har lært og gjøre ting bedre eller annerledes neste gang. Som Ed Wood optimistisk sa: The next one will be better! Man lærer best av å feile. Det er da man soleklart ser hva som gikk galt, og lettere kan se hva som må forbedres. Dessuten har publikum et helt annet syn på det du lager enn det du har selv. De vet ikke hva dine ambisjoner var.

Jeg tror neppe at jeg overdriver noe særlig når jeg nå sier at det er en hel del der ute, inkludert meg selv, som hadde blitt veldig glad om Filmjunkiene en dag gjorde comeback. Men hvordan ligger egentlig landet? Er det noen sjanse for at Filmjunkiene vil vende tilbake?
- Nå bor Ivar i Bergen og jeg i Oslo, men jeg vil ikke utelukke flere episoder en gang i fremtiden. Det blir nok neppe like jevnlig som vi en gang hadde det, ved mindre vi får penger kastet etter oss til å lage Filmjunkiene på fulltid. Jeg har utallige idéer som jeg har lyst til å realisere, blant annet en episode som heter Carl August, gjengen og VHS-bandittene, der VHS-junkie Carl August får VHS-samlingen sin stjålet og vi må hjelpe ham med å finne synderne. (Tittelen er en referanse til den norske barnefilmen Carl Gustav, gjengen og parkeringsbandittene (1982)).

Selv om vi ikke har hatt ute Filmjunkiene episoder siden 2016, så har jeg og Ivar stadig samarbeidet med kreative prosjekter. Vi lager fremdeles musikk sammen i punkbandet Puke for Breakfast og tidligere i år fremførte vi vårt selvkomponerte soundtrack til stumfilmen Troll-elgen (1927) på Cinema Neuf i Oslo. Ivar er forresten også med som selveste Satan i ovennevnte Tusmørke musikkvideo. Så vi holder stadig vekk det kreative samarbeidet i live.


Foto: Frida Bertine Nygaard

For folk som har fulgt med på deg og dine prosjekter en stund er det neppe noen stor overraskelse at du har en viss forkjærlighet for særlig litt eldre filmer. Men hvilket forhold har du til film og serier som blir laget i dag?
- Jeg synes det lages langt mer interessante filmer og TV-serier nå enn det gjorde for f.eks. 10-15 år siden. Mange av den nye generasjonen filmskapere er inspirert av og vokste opp med filmene fra 70/ 80-tallet. Det synes. Av filmer jeg har sett i det siste vil jeg spesielt trekke frem Mandy, nye Suspiria og One Cut of the Dead. Elsker alle tre! Jeg ser nok mindre på TV-serier enn folk flest, men for tiden har jeg sansen for The Haunting of Hill House og Lisenskontrolløren.

En annen ting som neppe er noe nytt for folk flest er det faktum at film stadig kjøpes mindre og mindre i fysisk form. Hvilke tanker og følelser har du rundt denne utviklingen?
- Streaming er mer praktisk enn fysisk format, men jeg føler samtidig man mister mye med streaming. Med streaming scroller man gjennom et endeløst, men samtidig svært begrenset utvalg av filmer. Det er mye lettere å sette på en film, for så å skru den av og lete etter noe annet, hvis humøret ikke er riktig. Du gir filmen mer oppmerksomhet med med fysisk format. Man har først gått ut for å få tak i filmen, satt den i hylla, tatt den frem, lest på coveret, bivånet coveret, saumfart ekstramaterialet. Har man først satt på en VHS, BluRay eller for den saks skyld en Laserdisc, er det som regel for å se filmen fra start til slutt. Det er lettere å kikke passivt noen minutter her og der på en film en streamer på Netflix. Kort sagt; jeg ser fordelen med streaming, men det er mye mer sjel i fysisk format.

Hva er ditt favoritt fiktive monster gjennom alle tider, menneskelig eller ei, og hvilket fiktivt uhyre ville du helst blitt myrdet av selv, om du måtte velge?
- Har alltid hatt sansen for Leatherface i Tobe Hoopers The Texas Chainsaw Massacre. Han virker like så skremt og forvirret, som han er klin kokko og farlig. Samtidig føles han langt mer realistisk enn slasherkompisene han fikk på 80-tallet. Og hvis jeg virkelig måtte velge å bli myrdet, så tja en klassisk motorsaghalshugging av selveste Leatherface hadde jo vært stas?

Når man tar en titt i nyhetene så skal det ikke så mye til før de fleste av oss gjerne blir litt skremt, og kan begynne å kjenne på den ene etter den andre ikke fult så hyggelige følelsen. Men hva er det som skremmer eller uroer deg mest når det kommer til dagens verdensbilde?
- Klimaet. Noe er riv ruskende galt. Bare å forberede seg med Post-apokalyptiske filmer. Lære seg et par triks. Også begynner jo verden å likne mer og mer på Mike Judge-klassikeren Idiocracy. Det er litt skummelt. (Aleksander sammenlikner bare verden med filmer han).


Foto: Sean Fulton

Og mens vi har våre bare føtter så godt plantet inn i fryktens rike - har du noen fobier?
- Nei, jeg kan dessverre ikke skryte på meg noen fete fobier.

Hvis du en gang skulle stille til en 4-stjernes middag, og du selv fikk velge hvem dine tre gjester skulle være, død eller levende, hvem hadde du bedt til bords, hva hadde du servert dem, og hva hadde dere skulle snakket om?
- Morsomt spørsmål. Siden denne sesongen av 4-stjerners middag faktisk har mulighet til å ha med døde personer må jeg jo gå for en all dead cast, og da hadde jeg gått for Boris Karloff, Bela Lugosi og Lon Chaney Jr., alle iført respektiv Dracula, Frankensteins monster og Wolfman-kostyme.  Jeg hadde servert den erkenorske retten fredagstaco og ikke minst hadde jeg fått Boris Karloff til å lage hans beryktede guacamole som tilbehør. (Her er oppskriften sånn forøvrig: https://www.lataco.com/boris-karloffs-guacamole-recipe/) Guacamole-seansen blir nøysommelig dokumentert og klippet sammen i en klønemontasje der Karloff dirigerer meg, Lugosi og Chaney som grapser i sammen oppskriften med hver vårt fyldige cherryglass i hånden. Selvsagt iscenesatt til låta Monster Mash. Samtaleemnene skulle blant annet dreid seg om Mario Bava, Ed Wood, heroin og irriterende, kløende monstersminke.

Du får tidenes mulighet til å lage den mer klassiske splatterfilmen om en vennegjeng på seks som skal ut på tur, forså å bli jaktet på og slaktet ned en etter en. Nok en gang får du velge helt fritt blant både levende og døde - HVEM skal spille de seks, lykkelige uvitende, HVEM skal spille den snåle bygdeoriginalen som advarer dem, men som ikke blir tatt seriøst, og HVEM får gleden av å spille den morderiske?
- De lykkelige uvitende er Leatherface, Michael Myers, Jason Voorhees, Freddy Krueger, Cropsy og Madman Martz, ikonene fra 80-tallets videovoldsfilmer, som skal på kollegatur til Roligheden camping i Kristiansand. De skal ha seminarer som What weapon are you?, The challenging part. 5 og How to handle fan backlash. Den snåle bygdeoriginalen som advarer dem er spilt av Bredo Greve og morderen er Kjell Magne Bondevik slik vi kjenner han fra 1980-tallets videovoldsdebatter. Det vil si. Vi tror morderen er Bondevik, men det hele viser seg til å være Pål Bang-Hansen i forkledning. Motivet: Han er lei av at Cannesfestivalen blir invadert av slike ekle, fæle, ikke-vellagede slasherfilmer.

Og helt til slutt: Hvordan tror du at livet ditt ser ut om ti år?
- Bor på en tropisk øy, trolig bebrillet med grått hår og skjegg, og med noen flere IMDB credits og en bok eller to ute.


Foto: FilmjunkieneTusen, tusen takk til Aleksander for en herlig innsats med å stille såpass sporty opp på dette intervjuet . Det har vært en skrekkblandet fryd å få lov til å intervjue deg, og takket være deg føler jeg nå nesten at jeg blant annet sånn neeesten har rundet denne bloggen, det har vært en ære!

Og til alle dere andre: Sjekk så mer enn gjerne ut Filmjunkiene på Youtube, og sist, men ikke minst så vil jeg også varmt anbefale dere å ta en aldri så liten titt på musikkvideoen Tøyens hemmelighet, som ihvertfall fikk frem et og annet ansiktsuttrykk i meg da jeg først så den her for leden ^^

Stay goregeous!#filmjunkiene #youtube #aleksanderserigstad #ivarnikolaifallet #bfilm #horror #skrekk #slasher #film #underholdning #videovold #intervju #thedevilsrejects #firestjernersmiddag #miljøet #frykt


23.10.2018, 16:03

Da jeg først begynte å blogge fast for 7-8 år siden fikk jeg raskt både en del bloggvenner og blogg"fiender", samt kjennskap til bloggere jeg bare likte å følge. Og når jeg ser meg tilbake er det med noe blandede følelser. For flere av de jeg hadde kontakt med da, eller bare fulgte, har for lengst lagt ned blogglivet sitt i dag. Og ikke alle disse er folk jeg har kontakt med lengre per dags dato heller, av forskjellige grunner. Men heldigvis så er det NOEN som fremdeles står igjen fra den gang da, som en dag i dag er aktiv med blogg, og blant de finner vi den meget reflekterte, halvgærne (i positiv forstand!) og ikke minst modige Jessica Waldorf, som jeg nå har fått gleden av å gjøre et aldri så lite intervju med! ^^

Og for de av dere som har fulgt meg siden så og si siden starten, så er det nok en kjent sak at intervjuet dere nå skal få lese ikke bestandig har vært en selvfølge at jeg skulle gjøre. For det var en gang en "litt" fordomsfull og TRANGSYNT Aylar Kuklinski som tett og ofte kunne bruke både tid og krefter på å "slakte" andre bloggere, og da spesielt unge jenter med et visst image og rykte. Og dessverre, og dette skammer jeg meg litt over en dag i dag, så var Jessica en av de som fikk gjennomgå litt her inne den gangen. Men heldigvis - ting har forandret seg siden den gang. Jeg har omsider fått kastet de store, tunge skyggelappene, og med tiden innsett hvilken fantastisk person Jessica virkelig er.

Men jau, nå er det nok om meg og mine gamle synder, kviser og fordommer. Kjære alle lesere, her har dere Jessica Waldorf! ^^
Foto: livingdoll.se

Først av alt, takk for at du ville stille til dette intervjuet - hvordan går det med deg for tiden?
- Takk som spør! Her går det supert!

Gjennom alle årene du har hatt blogg har det tydeligvis vært en del som har latt seg provosere. Hvilke ting har du fått aller mest refs for?
- Det må nok være alt som har med vekt å gjøre. Etter å ha slitt med å gå ned i vekt i flere år, fant jeg som nittenåring en metode som fikk kiloene til å rase av, og konkluderte raskt med at dette kunne være til hjelp for andre i samme situasjon også. Dermed delte jeg dietten og treningsplanen min på bloggen, samt før - og ettervekt, noe som ikke ble særlig godt mottatt. Mange mente metoden min var alt for ekstrem og nærmest en "oppskrift på anoreksi". I ettertid har jeg heldigvis fått et mye sunnere syn på saken og forstår at det jeg drev med faktisk var helt sykt. Det forsto jeg dessverre ikke den gang.

Og mens vi er inne på "provoserende bloggere" - hvilke bloggere har provosert DEG mest gjennom alle tider?
- Kristina Andersen, Ida Wulff og Rannveig Heitmann. 

Fins det noe du per dags dato tenker at du ikke vil komme til å blogge om noen sinne, what so ever?
- Nei, det tror jeg ikke. For fem år siden ville jeg sagt at jeg aldri kom til å vise meg toppløs på bloggen, men vi ser jo hvordan det gikk. Haha. 


Foto: livingdoll.se

Hvordan takler du det når de aller verste av de verste kommentarene først kommer inn?
- Jeg tenker slik at ingen mennesker som har det bra med seg selv, bruker tiden sin til å hakke på fremmede mennesker. Folk hakker på hverandre av tre grunner: 1) de vil ha oppmerksomhet. 2) De har det så ille med seg selv at den eneste måten de kan føle seg bedre på, er å finne feil hos andre, eller 3) vedkommende man hakker på har gjort noe ugreit. Jeg vet med meg selv at jeg aldri har vært slem mot noen, ergo hakker folk på meg enten fordi de vil ha oppmerksomhet, eller fordi de ikke har det bra med seg selv. I begge tilfeller handler det ikke egentlig om meg, og derfor tar jeg det heller ikke til meg.

Hva føler du er de(n) største forskjellen(e) på bloggeren Jessica Waldorf i dag, kontra bloggeren Jessica Waldorf for fem år siden?
- Den største forskjellen er vel at jeg for fem år siden blogget mest for lesernes del. Jeg ønsket oppmerksomhet og bekreftelse fra andre mennesker fordi det var noe jeg fikk særdeles lite av privat, og vinklet derfor gjerne blogginnleggene mine slik at de fremsto mer underholdende enn de egentlig var. Hendelser ble fremstilt mer dramatisk, meninger ble ytret mye krassere, og overskriftene var for det meste provoserende. I dag er jeg trygg på meg selv og føler ikke lengre jeg trenger å "tigge etter" oppmerksomhet på samme måte. Bloggen min i dag viser et ærlig bilde av livet mitt og meningene mine, og er ikke vinklet for å skape drama.

DERSOM du fikk muligheten til å reise tilbake i tid for å gi en beskjed til deg selv - hvor langt tilbake ville du ha dratt, og HVA ville du ha sagt til deg selv?
- Godt spørsmål. Jeg ville dratt tilbake til sommeren 2008, til onsdagen før sommerferien var over, og fortalt meg selv at den venninnen jeg hang sammen med den dagen, og som jeg var så uendelig glad i, hadde planer om å ta livet av seg. Hadde jeg visst at den dagen ville bli siste gang jeg så henne i live, ville jeg aldri sluppet henne av syne. 

Hva mener du er det aller mest positive med bloggnorge per dags dato?
- At flere bloggere tør å snakke om psykisk helse, diagnoser og andre problemer. For bare noen års tid tilbake skulle man male et slags glansbilde av virkeligheten, der alt handlet om å se bra ut, reise mye,være lykkelig og ha masse penger. Nå, derimot, er det helt innafor å fortelle at man har vaginisme, angst og det som ellers er. Det liker jeg. Det er et veldig stort steg i riktig retning, og forhåpentligvis påvirker det yngre jenter og gutter til å tørre å prate med lege, psykolog, foreldre og / eller hverandre dersom de har et problem.


Foto: livingdoll.se

Og hva mener du er det absolutt mest negative?
- At mange bloggere svindler leserne sine. Alle påstår at deres meninger ikke er til salgs, likevel ser vi ofte at de mest populære bloggerne roser tannbleking og betakaroten-piller opp i skyene. Dette til tross for at tannblekingen som selges i Norge ikke inneholder blekemiddel, og at betakaroten slettes ikke gjør deg brun, men farger leveren gul innenfra og dermed gir huden et gulskjær. At betakaroten også er kreftfremkallende og ikke bør brukes av røykere, nevner de heller ikke et ord om. Her snakker vi altså om å bevisst lure sine - ofte svært unge - følgere til å bruke penger på noe som ikke gjør annet enn skade på kroppene deres, og det er absolutt ikke ok!

Hvor ofte er du innom andres blogger, og hvilke blogger følger du?
- Jeg leser sjeldent blogger, men forsøker å holde meg oppdatert i alle fall månedtlig. Da er jeg innom din, stina.blogg.no og mammasom16.blogg.no. Dette er de eneste jeg leser "fast", men det hender jeg er innom andre blogger også.

Hvem eller hva er din aller største inspirasjon i livet?
- Det høres nok rart ut, men det er faktisk meg selv. Jeg forsøker alltid å være bedre enn den personen jeg var dagen i forveien, og sammenligner meg ikke med andre.

La oss si at det finnes en gud, og at det er "bare" én gud. Plutselig en dag tar gud ferie, og bestemmer seg så for å la deg ta over fullstendig for en ukes tid. Hva ville du brukt denne uken til?
- Hohoho, det skulle vært artig! Det første jeg ville gjort er å vise meg for menneskeheten, så de fikk et bevis på at gud faktisk eksisterte. Deretter ville jeg bedt alle gå hjem og brenne bibelen sin, med klar beskjed om at dette slettes ikke er guds ord og at jeg ikke kan stå for et eneste ord som er skrevet i den. Jeg ville fortalt mennesker at det spiller ingen rolle hvem du har sex med, så lenge dere begge er single og villige. At du ikke kommer til helvete for å ha sex med noen av samme kjønn, eller utenfor ekteskap. At helvete er et sted for dem som begår seksuelle overgrep, er utro mot partnerne sine, mobber, misbruker sin maktposisjon og lignende ondskap. Jeg ville også bedt dem om å ikke gi penger til kirken, men til de fattige. 

Videre ville jeg oppfordret dem til å lære bort kjærlighet og medmenneskelighet, istedenfor religion. Å elske verden de har blitt gitt, og hver eneste skapning i den, og jobbe for å bevare planeten, istedenfor å ødelegge den. Jeg ville sagt man ikke trenger å gå i kirken for å prate med gud, men at man like gjerne kan gjøre det hjemme i sitt eget hus. 

Viktigst av alt, ville jeg sagt at man ikke skal be om mirakler dersom man selv har muligheten til å være miraklet som trengs. Ikke be om at et mirakel skal redde det syke barnet - ta ham med til sykehus og skaff ham profesjonell hjelp isteden! Ikke be om at et mirakel skal gjøre slutt på fattigdom, men vær selv den som kjøper mindre, så du har mer å gi. Så lenge noen tar mer, vil andre alltid ha mindre. At så lenge du er en god person og gjør ditt beste for å gjøre verden til et bedre sted, har du ingenting å frykte, for jeg som gud ville passe på deg. Er du derimot egoistisk og slem, tenker kun på deg selv og ødelegger for andre for din egen vinning, ville jeg vende deg ryggen, slik du har vendt ryggen til meg. 

Til slutt ville jeg reddet dem som fortjente det: Kurert den syke fireåringen med kreft, og gitt hans kreft til en voldtektsmann isteden. Fjernet blindheten fra den snille, gamle damen, og gitt den til et nettroll isteden, og så videre.  

Jeg ville brukt mine syv dager som gud på å gjøre verden til et bedre sted, og håpe at den ble værende slik.Foto: livingdoll.se

Dersom du skulle blitt bestevenn med en dukke som viste seg å være lys levende, og du måtte velge mellom Annabelle, Barbie og Woody (fra Toy Story), hvem ville du gått for da, og hvorfor?
- Hmm.. Det måtte nok blitt Barbie. Hun virker ganske kul, i alle fall i filmene. Toy Story husker jeg i grunn ikke så mye av, ettersom det er år og dag siden jeg så den. Annabelle må jobbe med imaget sitt. Hun er jo ikke hyggelig i det hele tatt! :p

Du skal strande en øde øy på ubestemt tid. Du aner ingen ting om denne øya på forhånd, og for av en eller annen grunn bare lov til å ta med deg 3 ting, døde eller levende. Hva og/ eller hvem ville du ha tatt med?
- Kjæresten min, telt og kniv.

Og helt til slutt: Hvor ser du deg selv om 10 år?
- Om ti år er jeg 38 år, og har forhåpentligvis giftet meg, bosatt meg i hus, og klart å overtale mannen til at det ville være koselig med enda flere katter! ​Tusen, tusen takk til deg Jessica som ville stille opp på dette intervjuet. Som nevnt litt tidligere i chat så er dette et intervju jeg har hatt lyst til å gjøre en god stund nå, men som jeg ikke helt har fått meg til å spørre deg om, litt på grunn av noen av de tidligere omtalene jeg kom ut med for noen år siden, men også fordi det alltid føles litt skummelt å skulle intervjue noen som man innerst innen faktisk har såpass respekt for en dag i dag. Det har vært en ære å nå omsider fått lov til å intervjue deg, rett og slett.

Og til alle dere andre. Hvis dere ikke følger bloggen til Jessica enda, så kan dere lett gjøre det ved å klikke her - god fornøyelse! ^^

Stay goregeous!#intervju #jessicawaldorf #mat #spiseforstyrrelse #diett #rosa #pupper #kropp #religion #gud #psyke #psykiskhelse #kjærlighet #barbie #annabelle #fortid #fremtiden #miljø #mobbing #vennskap #blogg0
02.05.2016, 08:59

NÅ mine kjære forfølgere skal dere snart få komme tettere under huden på en av mine beste venninner som akkurat har begynt å streame spill på Youtube. Nei, vet dere, dere skal faktisk få lov til å finne frem kirurg-lekene deres allerede nå. Det vil si, hvis dere klarer å finne henne da hun har skaffet seg litt av noen erfaringer i å gjemme seg fra diverse monstre fra Outlast-universet de siste dagene. Da lar vi galskapen starte. Klar, ferdig - jakt!

... Og forresten, jeg håper virkelig ikke dere tar denne presentasjonen 100% bokstavelig xD
© Bildet tilhører Eline Irja Korpi.

Eline, kjempehyggelig at du ville stille opp! Før vi starter sånn helt ordentlig, hvordan har du det for tiden?
- Takk for at du spør, og jeg har det bra! Ser veldig frem til sommeren og fint vær!

I det siste har du vært aktuell med en forholdsvis fersk gaming-kanal på Youtube. Hva var grunnen til at du valgte å starte med dette?
- For noen år siden begynte jeg å se på slike videoer på YouTube av andre som hadde gjort det samme. Redwulfgamer var han jeg så på, og jeg syns det var kjempe moro!

Etter hvert så merket jeg at jeg hadde kjempe lyst til å prøve dette jeg også.
Jeg syns det er spesielt moro å se på at andre spiller horror spill, og siden jeg ikke tør å spille horror spill alene så var det jo selvsagt dette som måtte gjøres! Så da ble det innkjøp av kamera og spill :)

Foreløpig er det først og fremst Outlast det har gått i på kanalen din, hvilke andre spill kan man vente seg å se deg spille i fremtiden?
- Etter Outlast tenkte jeg å prøve The Evil Within, og deretter Soma. Hvilke spill det blir etter det er jeg ikke helt sikker på, men det blir nok mange fler! Har veldig lyst til å prøve meg på et spill som heter Rides With Strangers, men det kommer ikke ut før om ett år.


© Bildet er laget av Julie Filion.

Har du noen umiddelbare tanker om spill du ikke kommer til å streame? Og isåfall hvorfor ikke de spillene?
- Hmm. Det første jeg tenker på er vel sånne spill som Fallout og FarCry. Jeg har ikke helt tenkt til å legge ut en video av det, men samtidig så har jeg ikke bestemt meg for ikke å gjøre det heller.

Det er fordi jeg syns ikke det er noe særlig spennende å skulle sitte og se andre spille det, så da tenker jeg at det er nok ikke like interessant og se på at jeg spiller det heller. Men hvis det er noen som kommer med et ønske om et spill, så skal jeg selvfølgelig laste opp :)

Per dags dato er ikke kanalen din så veldig stor med tanke på følgere og abonnenter, men hvis den skulle bli en ganske big deal en dag, og du får en god del yngre seere - I hvor stor grad tror du det vil påvirke hva du f.eks sier?
- Hehe, helt ærlig så håper jeg ikke at jeg kommer til å få så mye seere. Det høres kanskje litt dumt ut iogmed at jeg har lasta det opp på YouTube, men først og fremst liker jeg best å bare ha de nærmeste vennene mine som ser på. Hvis det blir noe mer enn det er det selvfølgelig i orden.

Med tanke på hva jeg sier så vet jeg ikke helt hvordan jeg skal begrense meg, jeg har for eksempel prøvd å gi meg litt på den banninga mi, men det kommer like lett som pustinga mi! Så da får jeg nok bare sensurere de styggeste ordene mine ;)

Når vi først er inne på temaet spill og unge har det i flere tiår nå vært en debatt i media om hvor vidt særlig volden i diverse spill er skadelig eller ikke. Hvilke tanker har du om dette?
- Jeg tror nok det er noe skadelig. Spesielt hvis de er veldig unge. Men det er nok forskjellig fra person til person hva som er mest skadelig for dem tenker jeg.

For min del så syns jeg Amnesia var helt forferdelig, og det er pga hele atmosfæren i spillet. Det bare kryper opp under huden på deg, og du er konstant redd for hva som er rundt neste hjørne. Men det er nok også mange som tar fra spillene. Altså at de har sett at hovedkarakteren gjør sånn og sånn. Snakker stygt og er veldig eplekjekk og er glad i å slå, så da vil også de være sånn.

De fleste vet nok at det er en skille mellom spill og virkelighet. Og de som ikke er helt klar over det må rett og slett få en god oppfølgning fra foreldrene syns jeg.

Når du ikke lager videoer til kanalen din, hvilke spill koser du deg først og fremst mest med mer privat?
- Akkurat nå er det FarCry Primal. Fantastisk spill! Eller så er det såklart favoritten over alle favoritter, Fallout! Det kommer veldig an på hva det er jeg har lyst til å spille den dagen, så det er godt mulig det blir Tomb Raider på Ps1 eller Sherlock Holmes spill på PS3. Jeg er veldig glad i gåteløsende spill, men favoritten er Open World RPG.


© Bildet tilhører Eline Irja Korpi.


© Bildet tilhører Eline Irja Korpi.

Hvilke holdninger har du til juks? Er du en som kan tillate deg å jukse i hele tatt, eller er du mer blant de hardcore-gamerne som prøver og prøver til du får det til helt på egenhånd?
- Juksing er jeg ikke noe spesielt glad i, så det prøver jeg å unngå. Hvis jeg sitter fast og blir rimelig frustrert tar jeg en pause, og ser på det igjen senere. Hvis jeg fortsatt sitter fast etter pausen og virkelig ikke finner ut av det og begynner å bli sint, da tillater jeg meg å jukse.

Men jeg er ikke noe fornøyd med det når jeg endelig kommer videre for da føler jeg ikke det er helt fortjent å komme videre. Mye bedre å finne ut av det selv!

Hva er ditt aller første spillminne du har fra da du selv var barn?
- At jeg satt og så på søstra mi som spilte Tomb Raider 1. Hehe. Da husker jeg ho var helt på begynnelsen hvor du ser ulvene første gang.

Har du noen spesifikke forbilder innen spillverdenen?
- Det må vel være Lara Croft. Tøff og intelligent!


© Bildet tilhører Eline Irja Korpi.

Og hva med skikkelser du ABSOLUTT ikke ser opp til, har du noe svarteliste et sted?
- Hmm. Det var et vanskelig spørsmål. Det er nok noen karakterer i forskjellige spill som jeg ikke liker, men jeg kommer ikke på noe annet egentlig.

Duke Nukem syns jeg er teit.

I likhet med det meste annet på denne jord så er også spillindustrien stadig i forandring. Hva syns du om dagens spill sammenlignet med hvordan det var før f.eks 10 år siden? Er det noe spesielt du savner nå, som du føler det var mer av da?
- Hmm. Generelt så savner jeg ikke noe særlig. Er det en ting jeg savner så er det gamle Lara. Det er vel alt. Jeg syns de har ødelagt henne.


© Bildet tilhører Eline Irja Korpi.

La oss gjøre et lite tankeeksperiment. Du blir plutselig tvunget til å flytte til en helt annen planet på ubestemt tid, kanskje for alltid. Du får lov til å ta med deg kun tre spill, fra hvilken som helst konsoll som finnes og har eksistert til nå. Du får også med alt som måtte eksistere av oppdateringer og DLC per dags dato til de spesifikke spillene, men fra og med den dagen du reiser (la oss si i morgen), så blir det stopp på eventuelt kommende oppdateringer til de spillene du har valgt. Hvilke tre spill ville du tatt med, og hvorfor?
- Hehe.. Det var ikke et lett spørsmål!

Førstevalget mitt er helt klart Fallout 4. Fallout blir jeg aldri lei av, og her er det uendelige muligheter! Jeg elsker å lage flere forskjellige karakterer med hver sin personlighet for så å spille utifra det. Og alle de spennende menneskene man møter på, og stedene man kan bygge på.

Andrevalget mitt er Tomb Raider 3. Tomb Raider har jeg vokst opp med, og 3'ern er favoritten. Så det må selvfølgelig med!

Tredjevalget mitt.. Hmm.. Jeg tror nok jeg må velge FarCry Primal som tredjevalget. Jeg elsker det spillet. Det er så deilig å bare gå rundt i naturen og se på dyrene. På Primal så er jeg beastmaster så jeg har jo alle dyrene mine der som jeg er blitt glad i. Der er der også masse gøy å gjøre.

Vi nærmer oss nå tampen på dette intervjuet, men før vi avslutter skal du herved få avgjøre om det skal gjøres med et smell eller ikke. Du får herved ansvaret for en atombombe som ligger plassert i en eller annen random by med mange mennesker til stede, men ingen som du kjenner eller vet av. Du er den eneste som kan desarmere den, men også detonere den. Samme hva du velger vil det ikke gå ut over deg annet enn at du eventuelt vil få noe dårlig samvittighet i etterkant, det er det eneste. Så, hva vil du velge, redde eller utrydde?
- Jeg gjør som min gode venn og karakter på Fallout 3. Jeg faller for fristelsen å utrydde!


© Bildet tilhører Eline Irja Korpi.
 Og midt i den enorme askeskyen vil jeg herved si tusen takk til Eline for et veldig flott og herlig intervju! ^^

Sååå, tenker dere nå kanskje. Hvordan finner vi denne skjønnheten på Youtube? DET mine kjære disipler er såre enkelt, man kan foreksempel gjøre et aldri så lite søk (kanskje hørt om?), eller så kan man også komme seg inn på kanalen hennes ved å trykke her.

Vi reblogges!


13.09.2014, 21:52

Akkurat som at det i kriker og kroker i mitt hjem finnes en og annen mørk og dyster ting så "skjuler det seg" et og annet monster også i vennegjengen, de fleste egentlig ganske så harmløse.

Kvinnen dere forhåpentligvis skal bli bedre kjent med nå kunne godt ha vært en skikkelse i en og annen Tim Burton-film. Hun er i motsetning til gjennomsnittet virkelig noe for seg selv, en skikkelig nærmest utdødd original med "hjartet på rette staden".

Hennes hjerte banker og skamslår i veldig stor grad for det mystiske, det morbide, det forferdelige og det grusomme. Med andre ord meg horror.

I tillegg til at hun er fanatisk opptatt av enkelte, særlig KLASSISKE skrekkfilmer er hun også kunstner, autografjeger, en veldig god venn og sist, men ikke minst dagens intervjuobjekt.

Så hva venter vi på? Jeg vet ikke med alle dere heffalumper der ute, men jeg venter egentlig bare på å starte selve intervjuet... Og vet dere hva? NÅ STARTER DET, IT'S ALIVE!!! IT'S ALIVE!!! IT'S ALIVE!!!!!!


 Catzy Munster. Først og fremst, hva er du aktuell med for tiden?
- Vel, det skjer ikke mye i min hverdag utenom å prøve å være kreativ, så jeg holder på med en tegnebok for nybegynnere som vil bli flinkere å tegne med penn, som jeg foreløpig er halvveis på. Også er jeg aktuell som en del av det digitale slideshowet som er en del av en kunstutstilling på Bram Stokers Film Festival i England i slutten av Oktober.

Hvor lenge har du jobbet med denne tegneboken og når tipper du at den helst blir ferdig?
- Jeg begynte med tegneboka i februar, og kom kort tid etterpå opp med tittelen "Permanente linjer" som jeg kommer til å gå for. I dette øyeblikk holder jeg på å sette sammen forsiden, men regner enda med at det kommer til å ta noen måneder før den er ferdig. Kanskje jeg blir ferdig til jul, hvis ikke er mitt personlige mål å få alt klart iløpet av januar 2015. Har enda ikke bestemt meg for å gå for selvpublisering eller kun nedlastbar e-bok.

I tillegg til "Permanente linjer" er du også som du nevnte aktuell med en del av kunstutstillingen på Bram Stokers Film Festival i England. Hva er din historie der?
- Det hele begynte ifjor da jeg fikk forespørsel fra en som heter Mark som hadde fått i oppgave å finne mindre kjente artister fra hele verden som lagde motiver fra skrekkfilmer og horror-sjangeren generelt for å delta i festivalens første kunstutstilling. Han hadde sett noen av maleriene mine og lurte på om jeg ville delta.

Jeg sa selvfølgelig ja og fikk 10 bilder i slideshowet for de som ikke kunne møte opp personlig på festivalen, og det viste seg at dette nye tiltaket på festivalen ble så godt mottatt at det kommer til å bli en årlig greie. Så jeg ble spurt om jeg ville være med i år også, og det sier man jo ikke nei til!


Hvor lenge har du drevet på med tegning og maling? HVORDAN ble den kreative monster-kunstneren skapt?
- Tegning har jeg aldri tatt pause fra siden jeg var liten, mens å male begynte jeg først med når jeg var 15 da jeg begynte på formgivning. Monster-kunstneren ble skapt samme året da jeg begynte å eksperimentere med farger, for skrekkfilm og monster interessen har alltid vært der, men nå hadde jeg funnet en måte å kombinere begge interessene mine på. 


© Catzy Munster - Fra Desucon Fantasy i april.


© Catzy Munster - Akrylmaleri med motiv fra horrorfilmen Ginger Snaps.

Coverne på "Famous Monsters of Filmland" magasinene var til stor inspirasjon til jeg fant min egen stil og fargebruk, og ved å grave litt dypere ned i skrekkfilmhistorien ble det enklere å knytte farger til monstrene ved å vite mer om bakgrunnen til både produksjonen og skuespillerne bak dem.

Filminteressen min er veldig stor når det kommer til eldre skrekkfilmer, spesielt fra svart-hvitt eraen.

Apropos film. Husker du den aller første skrekkfilmen du så som gjorde mest inntrykk?
- Jeg har et vagt minne fra da jeg var veldig liten at jeg så vindmølla i 1931-versjonen av "Frankenstein" står i brann, men den første skrekkfilmen som jeg så i sin helhet som gjorde mest inntrykk på meg var Romero's "Night of the living dead" (1968). Tror jeg var mellom 10-12 år og zombier var skumle, og når jeg tenker over det så har kanskje den filmen originalt skylden for svart-hvitt interessen min.


© Catzy Munster - Fra Halloween 2008


© Catzy Munster - Fra Halloween 2008

Hva er det med særlig eldre skrekkfilmer som du liker så godt?
- De har en sånn sjarm over seg. De var så kreative med å lage effekter for hånd og å finne smarte løsninger på alt, og alle som spilte monstre satt timesvis i sminkestolen. Ingen data-effekter, kun hardt arbeid.

Også handlingene i filmene var da originale og nyskapende, mens mer eller mindre alt vi ser i dag er lagd fra før eller er tatt fra tidligere filmer. Svart-hvitt-filmene satte en standard, og i mine øyne kan den ikke slås.

Lugosi ga en standard på hvordan Dracula's aksent skulle være, mens Frankenstein-bruden som egentlig kun hadde knappe 5 minutters scenetid i "Bride of Frankenstein" aldri ser ut til å dø ut i dagens popkultur - de hvite stripene på siden av håret hennes er blitt et symbol som går igjen i skrekkfilmer den dag i dag.

Pluss at monstrene var alle misforståtte og utstøtte, og det er derfor jeg føler meg knytta til dem på et mer personlig nivå.

En annen personlighet jeg vet du har meninger om er den ikke så veldig ukjente filmskaperen Tim Burton. Hva er ditt forhold til Burtons første verk sammenlignet med det han produserer i dag?
- Ah, Tim Burton! Jeg synes han begynte ganske bra, "The Nightmare before Christmas" er jo en nydelige klassiker. Og spesielt "Edward Scissorhands" og den første kortfilmen hans om "Frankenweenie" (kan ha noe med at førstnevnte er med skrekklegenden Vincent Price og sistnevnte er veldig inspirert av Frankenstein) har jeg godt forhold til, men i de siste årene nå føler jeg det blir for mye Johnny Depp og Helena Bonham Carter for min smak..

Sier ikke at de ikke er fantastiske skuespillere, men jeg ville likt å se noen andre skuespillerprestasjoner til en forandring, så jeg liker stop-motion filmene hans best, helt klart. Jeg tror det blir på en måte litt som med Beetlejuice, vi har bare gjentagenede sett Depp og Bonham Carter FOR mange ganger at nå vil de ikke gå bort igjen!

Alle av Tim Burtons filmer har særlig en ting til felles. Nemlig misforståtte, ganske snodige og sære karakterer. Har du en absolutt favoritt-skikkelse innenfor Burton-universet? Og mens vi er inne på det, kan du også nevne én som ikke har falt like godt i smak?
- Det er sant. Min absolutte favoritt tror jeg er Jack Skellington fordi han er så bra gjennomført, med Beetlejuice på en god 2. plass. Lydia fra samme filmen er også høyt på listen.

Egentlig liker jeg de fleste av karakterene hans, men den eneste ene karakteren jeg ikke kan like er hans Willy Wonka. Hele filmen var bare så corny og skremmende, og ikke på en positiv måte, at den unngår jeg på det nivået at jeg later som den aldri ble laget. Men det er jo en barnefilm tross alt, jeg er bare for gammel til å like den vil jeg tro. Beste med filmen var Oompa Loompaene - fordi Deep Roy er kul!

Vet ikke hvor godt du kjenner til konseptet "Kill-Fuck-Marry", om du har hatt noe lignende på din egen blogg, eller om dette spørsmålet blir din debut, men.. Frankenstein, Dracula og The Invisible Man - Hvem går du til alters med, hvem hopper du til køys med og hvem tar du livet av?
- Oi.. Den var vrien. 

Kill: Frankenstein-monsteret. Sorry honey, men du skaper bare kaos i gatene.
Fuck: Dracula. Because he never drinks.. Wine. And neither do I. 
Marry: Invisible Man. I håp om at han gir meg litt av serumet sitt så jeg kan kødde rundt med folk også.

I tillegg til at du er opptatt av film og kunst så er du også en intervjujeger. Hvor mange autografer har du per dags dato?
- Jeg har mellom 60-70 signerte bilder, tegninger, brev og bøker fra forskjellige skuespillere, forfattere og musikere som jeg har skaffet de siste tre årene. Noen har jeg skaffet personlig ved å møte vedkommende, men de aller fleste har vært gjennom fanmail.

Det er egentlig en hobby som krever mye tid og research for å ikke gjøre feil og for å skrive brev, men det er veldig verdt det når man først får svar. De autografene jeg er mest glad i er de som er med personlige trekk knyttet til noe jeg har skrevet. Det svaret jeg har fått som jeg er mest glad i er et jeg fikk fra Carla Laemmle, som nylig døde i en alder av 104 år, som var niesen til Carl Laemmle som grunnla Universal Studios. Hun var med i stumfilmen "Phantom of the Opera" (1925) og "Dracula" (1931), og hun skrev et langt brev til meg tilbake og signerte bildene mine.


© Catzy Munster

Også kan du plutselig få overraskende svar med en morsom twist. Jeg skrev et brev til Aidan Turner (Kili fra "Hobbiten") og sendte med en lapp om at han ikke måtte skrive med sølvpenn fordi de pennene sitter sjeldent på glatte underlag som fotografier, og på bildet jeg fikk signert i retur skrev han "GOLD! Even better". Jeg ler for meg selv enda når jeg ser på det bildet!

Av de kjendisene du har møtt personlig, hvilke har gitt best inntrykk? Og har du møtt noen du nærmest skulle ønske du ikke hadde truffet av diverse årsaker?
- Oh, fikk helt klart best inntrykk av den amerikanske UFOlogisten Richard Dolan. Jeg er stor UFO og alien entusiast, og han hadde foredrag på Litteraturhuset i Oslo så jeg hadde med den nyeste boka hans for å få signert og han var så utrolig koselig, høflig og tok seg tid til å snakke med både meg og de som sto i kø etter meg.

Han dro meg med opp på podiet der for å få ordentlig underlag for å signere boka mi, det var veldig gøy for han tok det med et stort smil og var veldig morsom!

Jeg har enda til gode å møte noen jeg ikke skulle ønske jeg hadde truffet. Selvfølgelig noen ganger kan folk virke likegyldige eller slitne etter å ha sittet i over en time på signering,  men de er ikke uhøflige ovenfor fansen fordeom og det er viktig. Så nei, ingen på negativ-lista enda.

Vi mennesker er verdensmestre i å finne noe annet enn oss selv å gi skylden dersom noe går galt. Om noen går løs på en skole og dreper sine medelever tar det ikke lang tid før noen foreksempel klandrer en og annen film for det som har skjedd. Hva er dine tanker om denslags? Skaper voldelige filmer voldelige mennesker?
- Både og ja og nei tror jeg. Jeg tror faktorer som skaper voldelige mennesker har mye å si på familiebåndene, utvikling og intelligens kombinert med gener og kulturbakgrunn. Avhengig av hvordan man stiller seg utifra dette så kan kanskje en voldelig og blodig film eller spill trigge personen til å ville gjøre noe lignende selv.

Vi mennesker baserer kanskje det voksne livet vårt utifra hva slags barndom vi har hatt og om det har vært positivt og negative hendelser i bildet. Voksne vet vanligvis at film er film, mens barn kanskje ikke alltid tar den koblingen.


© Catzy Munster - Fra Game of Thrones-utstillingen som var i Oslo i april.

Men at feks. folk som er mobbeofre går løs på elever og lærere med våpen viser svikt i systemet i mine øyne, og har lite med film og spill å gjøre, for slikt hat er sterkt for den det gjelder og kan fint trigge hevnaksjoner. Så jeg tror det spørs veldig på omgivelsene. Jeg sier både ja og nei som svar på denne.


Vi skal fortsette å snakke litt om samfunnsspørsmål. Hva slags saker i samfunnet generelt er det som opptar deg mest?
- Jeg tror jeg er en middels engasjert ungdom som alle andre med ting som miljø, dyrevelferd, diverse rettigheter, nei til mobbing, strengere med innvandring, EU/EØS, et bedre NAV-system o.l. I den forstand.

Spør du meg om noe så har jeg garantert en mening om det og en formening om hvordan jeg mener ting burde være og hva som burde forandres. Jeg tror jeg har en fot innen alle de viktigste punktene.

Men det som står høyt på lista er at jeg vil at vi skal ha dyrepoliti, og strengere straffer ved mishandling. De som har null problem med å skade et dyr kan lett skade mennesker også.

Hvor god synes du Norge er til å bekjempe mobbing? Blir det gjort nok?
- Vi liker jo å fremheve at norske skoler er imot mobbing og jobber en del med dette, men utifra egen erfaring så synes jeg det ikke blir gjort nok. Nå er det noen år siden jeg gikk på ungdomsskolen, men jeg ble selv mobbet gjennom 10 års skolegang og jeg fikk inntrykk på ungdomsskolen at det var jeg som var problemet.

Det var jeg som fikk tilbud å bytte skole, og ikke de som var imot meg. Det var alltid jeg som ble innkalt til samtale med lærer og ikke de andre. Jeg fikk tilbud å sitte inne i friminuttene for at de skulle slippe å ta tak i noe ubehagelig som kunne skje ute på skolens områder. Det er ikke å bekjempe mobbing, det er å børste det under teppe.

Jeg gikk ut av ungdomsskolen uten noen nye langvarige vennskap, og middels gode karakterer etter mye fravær, fordi jeg til slutt nektet å møte opp på skolen fordi det ble ikke gjort nok. Jeg vet ikke om det er blitt noe bedre siden den gang, men det virker som problemene fortsatt er der utifra det jeg har hørt av folk rundt meg.

Problemet ligger også litt i at lærere ikke vet hvordan de skal gå frem, og at det finnes trangsynte foreldre der ute som tror at de har englebarn, og vil ikke innse at de egentlig har et problembarn istedet - beklager å si det.

Vi kan helt klart bli bedre, selv om det vil alltid være noen som må henge ut andre der ute fordi det får dem til å føle seg bedre.

Hva kan vi gjøre for å bli enda bedre til å kjempe imot mobbing enn det vi er i dag?
- Jeg tror Norge trenger mindre snakk om temaet og heller satse på å vise det fra en annen side, og da med skoleelever opp til 10. klasse i fokus. De burde høre historier fra mobbeofferene selv i alle aldere og hvordan det har gått med dem, eller eventuelle etterlatte der mobbingen tok overhånd for noen dem hadde nær.

De burde høre både negative og positive ettereffekter av mobbing fra de som har opplevd det på alle de verste måtene og innse at det følger og former en person ut livet. Noen får noe positivt ut av det de har vært gjennom, mens for andre går det bare nedover - alle takler ting forskjellig.

Målet er at de burde få se konsekvensene av mobbing nære og på et mer personlig nivå uansett om det skyldes stil, sykdom, kultur osv.

Før vi kaster oss løs på siste spørsmål så skal vi innom det neste presidentvalget i USA. Jeg har hørt at både Freddy Krueger, Hannibal Lecter, John Kramer og Darth Sidious også kjent som Palpatine skal stille. Hvem skulle du helst ha gitt din stemme til?
- Hoho! Jeg tror jeg hadde stemt på Darth Sidious - let's all join the dark side!


© Catzy Munster


Helt til slutt. Takk for at du ville stille opp på intervjuet og alt det der. Det siste spørsmålet som nå gjenstår, som jeg tror flere lurer litt på - Hva er greia bak navnet, Catzy Munster?
- Takk for at jeg fikk stille! Historien bak navnet er egentlig ikke noe kul i det hele tatt. Jeg fikk kallenavnet Catzy på tull når jeg var mindre, du vet, etter hårproduktet, og brukte det i min første mail-adresse når jeg var 9 år, og det ble vist værende. Munster-navnet er rett og slett fordi jeg er diger fan av tv-serien "The Munsters", og artigere familie skal man lete lenge etter!Har dere kjære lesere der ute enda ikke fått nok av dette munsteret og bare vil ha mer, mer, mer så slapp av så fortvil ikke. Alle skal få.

Catzy Munster er aktuell både på blogg, og Facebook, samtidig som hun også kan forskes på gjennom catzymunster.com!

Vi reblogges!


29.06.2014, 17:00

I dag skal dere få være med og bli litt bedre kjent med en av de mest kunstneriske og kreative menneskene jeg vet om. Dagens intervjuobjekt er den vakre ildsjelen Cecilie Noctique Lüttichau som har store talenter både innen foto, maling og tegning, bare for å nevne noe. Så det skal vi selvfølgelig snakke litt nærmere om i dag. I tillegg skal vi også få et lite innblikk i hvordan det er å ha det som kalles for søvnparalyse. Veldig spennende saker!

Da ser jeg ingen grunn til å hale ut tiden lengre, det er på tide å la intervjuet begynne. Først og fremst vil jeg bare få sagt at det er veldig hyggelig at du vil stille opp på dette intervjuet. Hvordan har du det for tiden, noen planer for sommeren?

- Takk for det, moro å bli spurt! Jeg skulle være med til Wacken Open Air og en tur til Skottland, men må nok se vennene mine reise uten meg, hele sommeren min er blitt avlyst pga ny fulltids-jobb og diverse prosjekter med tighte deadlines. Det blir nok noen turer på stranda istedenfor.

Mens vi snakker om sommeren. Hva er din personlige favoritt blant de fire årstidene?
- Jeg har et ekstra stort elsk for høsten. Jeg er glad i ild-farger og jeg føler meg ekstra levende i denne perioden. Alt visner og dør, men ikke uten et fantastisk fargespill, og Oktober er min favoritt-måned. Samtidig liker jeg vinteren veldig godt... Den er melankolsk og mystisk, og for meg er vinteren rensende for sjelen.


© Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau


© Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau

Du er utvilsomt en veldig kunstnerisk sjel med et stort talent. Hvor henter du inspirasjonen fra? Hvor lenge har malt og tegnet?
- Min inspirasjon kommer fra drømmer, ideene fra stillhet og dyp konsentrasjon. Jeg hører ikke på musikk i skisse-perioden fordi det kan distrahere følelsene mine og få meg til å multi-taske. Dette er grunnen til jeg er mye alene og har på en måte et forhold med meg selv..

Når skissen og bildet mitt har fanget en stemning slapper jeg mer av og så setter jeg på musikk - det hjelper på motivasjonen og gjør meg mer tålmodig, hehe. Jeg er ekstremt opptatt av masse detaljer og det tar mye tid. Det å skape, lage og leve i drømmer har jeg gjort siden før jeg kunne gå. Det er alltid vært min identitet å være den personen som tegner og lager ting.


I tillegg til at du er en mester på mer fysisk kunst så er du også veldig god når det kommer til å lage og redigere bilder på data, hvor lenge har du drevet med det?
- Hoho, det var voldsomt til mange fine ord jeg får, takk for det! Siden Photoshop kom ut har jeg holdt på med redigering. Selv olje-maling kan ikke få frem de samme effektene jeg kan få ved å lage digitale malerier. Led-lys og ild for eksempel er ekstra moro å lage i Photoshop.


© 
Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau


© 
Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau

Ikke bare er du veldig flink med kunst, men du selv ser jo også ut som et kunstverk. Et veldig godt gjennomført og vakkert et. Hvor handler du klærne dine? Hva er mote for deg? Anser du deg selv som moteriktig?
- Det er moro å høre. Som mange andre jenter (og gutter forsåvidt) er jeg opptatt av mitt ytre og vil det skal speile hvem jeg føler jeg er på innsiden. Mote for meg er et miljø som forteller folket hva som er kult og trendy. Mange av disse er ekstremt flinke og profesjonelle såklart.

Jeg liker å gå min egen vei og ha min egen stil, mote betyr ingenting for meg. Jeg liker å være tydelig på stilen min, så å velge et antrekk jeg liker litt fra et magasin ville fått meg til å føle meg mer gjennomsiktig enn det jeg lager selv eller kjøper fra Ebay.

Det bor en rebell inni meg som elsker å gå imot strømmen, så det å skille meg ut gir meg en boost! Stikkord: Vintage, bohemisk, pirat, korsetter, alv, gotisk, blackmetal (skinnpants og nagler), classy (cocktail-kjoler).


© 
Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau

Jeg har bemerket meg at du er ganske opptatt av fargers betydning, i hvor stor grad preger den kunnskapen du har om det valgene for hva du tar på deg?
- Stemmer det. Alle farger sender ut forskjellige signaler som påvirker oss. Jeg har alltid likt kalde og rene farger, men for to år siden fikk jeg en utrolig stor fascinasjon for fargen rød. Jeg har begynt å gå mer i naturlige farger som skog-grønt og brunt.

Har faktisk ikke hatt på meg noe blått på mange år, og jeg har ALDRI gått i rosa. Det er som fargen ikke eksisterer for meg når jeg kjøper klær. Jeg er veldig glad i roserød, fordi den er kald og romantisk. Men kler meg ikke i den. Ellers så liker jeg å føle meg feminin på andre måter enn det som er søtt og rosa.


© 
Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau

Når vi snakker om farger... Da jeg var barn trodde jeg en stund at alt før i tiden bare var sort og hvitt. Hvordan tror du verden hadde vært om det faktisk var tilfelle?
Jeg anbefaler å google bildet «Monet - Sunrise black and white», da ser man at farger faktisk kan skape objekter som er usynlig i svarthvitt på grunn av luminanse (lysstyrke). Det gir et godt perspektiv på hvorfor mennesker kan se farger.

For en liten stund siden hvisket en liten fugl noe i øret mitt om søvnparalyse. Det er vel noe du kjenner til, for de som ikke vet hva det innebærer, hva er egentlig søvnparalyse?
- Jeg er imponert over mange av spørsmålene dine, det er umulig for meg å gi korte svar..haha! Søvnparalyse er en mystisk tilstand vi ikke vet så mye om, like mye som at hjernen er ekstremt komplisert og vi forstår ikke den helt heller. Alle opplever søvnparalyse et par ganger i livet. Jeg har en venn som har fått det yppig etter en traumatisk opplevelse, så det er mulig å få det senere i livet.

Min teori er at det kommer av mennesker med en ekstremt aktiv hjerne. Jeg har hatt søvnparalyse i snitt en gang i uken siden jeg var født. Det skjer ca. 30 minutter etter jeg har sovnet. Jeg våkner opp og skal snu meg, men kroppen rikker seg ikke. Dette er fordi noen deler av hjernen er fortsatt i søvn-modus. Jeg merker bevisstheten min er litt nummen, og da vet jeg at det er på´n igjen... Jeg må kjempe om å våkne, fordi jo lenger jeg er i søvnparalyse jo mer panisk og redd blir jeg. Det er ingen levende i denne verdenen, og de mørke skikkelsene skal ta over sjela mi. Jeg prøver å rope og bevege på hendene mine, noen ganger klarer jeg såvidt å bevege på på meg. I hodet mitt står jeg på dørkanten til et ukontrollerbart rom der jeg aldri kan bli meg selv igjen hvis jeg gir opp og faller i det. Jeg opplever noen ganger å våkne opp i tomme, gamle rom med bare noen få møbler som en stol, et speil etc.

En gang husker jeg en at det satt en svart skygge av en dame i hjørnet på soverommet mitt. Hun kom fra en annen tid og var liksom ikke et menneske. Hun hadde lange svarte skygge-liknende armer som strakte seg mot meg, og hun sang en veldig vakker melodi. Det var som et barnekor og hørtes minte meg om engler. Det er en grunn til at jeg elsker det mørke og skumle, det å ikke vite hvorfor alt er der og hva meningen med det er.


© 
Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau

Husker du noe fra før du fikk noe navn på det? Hva slags tanker hadde du selv før du fikk den informasjonen du har i dag?
- Jeg var 17 år og så på et program om mennesker som påstår de ble kidnappet av aliens. Forskere kom med mulige forklaringer, deriblant søvnparalyse. Det var merkelig å endelig få et ord på det hele. Tror jeg nevnte det et par ganger som veldig liten, men det ble aldri noe poeng ut av det.

Hva er ditt forhold til film? Har jeg forstått det rett så er Ringenes Herre for deg hellig, hva er det med Ringenes Herre som er så spesielt?
- Oi, dette kunne blitt min egen biografi hvis jeg kunne føle at svaret mitt var nok i alle spørsmålene her.... Mitt hjerte hører til Midgard, rett og slett. Jeg liker bøkene, men filmene og ikke minst musikken har brent seg fast i meg og det er som et speilbildet på alt jeg føler. Historien handler om samhold, å kjempe om det gode og noe større og viktigere enn seg selv.


© 
Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau


© 
Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau

Hvis du fikk velge en hvilken som helst film du skulle ha spilt i.. La oss si at du mestrer alle verdens språk og at det er ingen grunn til at du ikke skal få akkurat den rollen i akkurat den filmen du ønsker, hvilken film ville du valgt og hvilken rolle ville du spilt?
- Det første som slo meg var å være Samara i The Ring. Jeg føler en stor del av meg er som henne og historien hennes er utrolig vakker. Jeg liker å få ut denne siden av meg. Det er noe mektig og tiltrekkende med noen mørke sider av mennesker trigger meg.

Selvfølgelig ville jeg tatt Uma Thurman´s rolle i Kill Bill, om jeg var mann - hovedrollen i Yip Man. Begge filmene handler om kinesisk kampsport. Jeg trener kampsport selv.


La oss si at jeg hadde oppfunnet en tidsmaskin til deg. Du kan bruke den kun én gang, altså du kan kun velge EN eneste tidsepoke å reise til og det hadde ikke latt seg gjøre å reise tilbake, altså null retur. Hvilken tid ville du reist til og hvor i all verden ville du valgt å bo, og hvorfor? Og en ting til, det er ikke noe valg å forbli i nåtiden, du MÅ vekk xD
- Hmm! Jeg ville antageligvis reist tilbake og ikke fremover. Selv om det frister å se verden om 2000 år. Såklart vil jeg være en prinsesse i renessansen´s epoke i mitt eget slott i England, sladre og drikke te på balkongen i en fantastisk overdådig kjole. Denne tiden er så full av liv, romantikk og drama!

Apropos tid. Det sies at fremtiden er nær, hvordan ser du for deg at livet ditt er blitt om 15 år?
- Jeg er en opptatt person, med masse kunstneriske prosjekter på gang! Forhåpentligvis en suksessfull gamedesign-illustratør, og kanskje jeg har stiftet en familie. Jeg vet ikke om jeg bor i Amerika, England eller i nærheten av Oslo. Selv om jeg liker Norge best, flytter jeg dit de beste jobbene byr seg.


© 
Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau


© 
Bildet tilhører Cecilie Noctique Lüttichau

Dersom du hadde fått være Gud for et helt døgn, uten noen som helst begrensninger annet enn at det kun fikk vare i 24 timer. Hva ville du gjort?
- Når jeg tenker over det, hvis jeg var gud, hadde jeg gjort om jorda til Pandora (Avatar)! Alle blir en Navi!!

Helt til slutt skal vi forflytte oss på den øde øya som så mange snakker om. Dersom du måtte strande en øde øy på ubestemt tid, kanskje for alltid, det vet vi ingenting om, hvilke tre ting ville du tatt med? Verken mer eller mindre.
- Kort-stokk, briller og kassegitaren.

Og absolutt siste spørsmål. Hvordan tror du at du og jeg og vi to hadde overlevd hverandre som de eneste menneskene på en øde øy?
- Jeg håper virkelig det hadde vært en øy som i LOST-serien. Ellers tror jeg begge to har veldig sterke personligheter, men vi hadde nok klart å samarbeide ganske bra og hatt det ganske gøy!Tusen, millioner, milliarder takk for at du tok deg tid til å bli med på dette intervjuet Cecilie. Jeg føler jeg har blitt enda litt bedre kjent med deg nå gjennom det arbeidet som er blitt gjort i dette innlegget, og jeg kan rett og slett ikke få sagt det nok ganger. Du er et uhyre spennende, klokt og vakkert vesen som ikke stopper å fascinere og interessere meg. Det har vært en stor ære å få intervjue deg.

Ønsker dere å bli enda bedre kjent med denne fantastiske skapningen så kan dere bli det ved å følge med på de forskjellige nettsidene hun har. Det vet jeg hun ville satt pris på.

Hjemmeside: wulfsdottir.com
Blogg: gjenferd.blogg.no
DeviantArt: wulfsdottir.deviantart.com

Vi reblogges!


22.05.2014, 22:06

Uten å virke spesielt bitter eller nedverdigende ovenfor flesteparten av menneskeheten vil jeg likevel være helt ærlig og si at det er få mennesker her på jorden som jeg finner spesielt interessant. I hvertfall få som jeg finner såpass fascinerende som den skapningen jeg har tenkt å gjøre et intervju med nå.

Dere som har fulgt bloggen min en stund husker helt sikkert at jeg har nevnt Julie tidligere. En skapning jeg fort fant et par gøyale likheter med da vi ble introdusert for hverandre. Foreksempel er hun kun fem dager eldre enn meg, og vi har begge til felles at vi er utstyrt med par "huggtenner", for ikke å snakke om at vi begge har en større forkjærlighet for det mer.. Hva skal man si. De tre M`ene. Det makabre, det mørke og Darth Maul.

For dere som ikke visste det var jeg faktisk sykelig opptatt av å tegne denne unike Star Wars-karakteren som barn. Det var uten tvil denne tatoverte skapningen fra en galakse langt, langt borte jeg brukte flest ark og blyanter på i en periode på hvertfall 3-4 år, minst.

Den gangen tenkte jeg neppe at jeg ville finne noen som er like fan av denne skikkelsen som det jeg var da, i hvertfall ikke noen som om mulig er enda større fan av Maul som jeg var da. Men en slik person ser det likevel ut som jeg nå har klart å finne.

Sånn, da føler jeg at introduksjonen sitter (jeg sitter i hvertfall i tastende stund) og at intervjuet kan begynne!
 Først og fremst, tusen takk for at du vil stille opp på dette intervjuet. Hvordan har du det for tiden? Hva er du for øyeblikket aktuell med?
- Bare hyggelig! Tusen takk for at du valgt meg å intervjue! Akkurat nå består tiden mest av eksamen, og jeg vil mest sannsynlig starte med min masterutdannelse etter sommerferien i kunstvitenskap. I sommerferien planlegger jeg å jobbe med noen nye kunstprosjekter og cosplay. 

Jeg vet ikke om du allerede er klar over det, men vi har begge til felles at vi begge har vært ganske så fan av Darth Maul. Det vil si, jeg var veldig, veldig fan av han som barn, mens når det kommer til deg så har jeg forstått det slik at du er veldig fan av han per dags dato. Hva er det med dette vesenet som fascinerer deg sånn?
- Jeg hadde en liten anelse om at du muligens likte han. Han er en fantastisk karakter som skulle fått så mye mer fokus i Episode 1. Uten han hadde jo ikke filmen vært noe særlig. For min del er jeg utrolig fascinert av alt som har med sithene å gjøre.

Darth Maul og Darth Nihilus er mine favoritter. Når det kommer til Darth Maul må det være personligheten og bakgrunnen hans som fascinerer meg mest. Syns det er spennende med tanke på at han er så målbevisst og lar ingenting sette en stopper for hva han ønsker.


Julie her som selveste Darth Maul.
© Bildet er tatt av Danarki - danarki.net / danarki.blogg.no

La oss holde oss litt til Star Wars-universet en stund. Til neste år kommer det én av totalt tre nye filmer. Hva slags tanker har du rundt den kommende trilogien? Tror du de vil bli dårligere, bedre eller omtrent like gode som de hittil utgitte filmene nå som George Lucas ikke lengre har så mye han skal ha sagt?
- Da jeg hørte det var jeg en smule skeptisk. Grunnen til dette var jo at Disney har kjøpt opp Star Wars, og man ser jo at nesten alt Disney tar i blir til søppel. Jeg krysser bare fingrene for at dette ikke skjer med Star Wars også. 

Foreløpig har jeg ingen spesielle forventninger til de kommende filmene. En liten ting jeg kunne ønske var at de kunne heller ha fokusert på The Old Republic, for det er så ufattelig mye å ta for seg der. Tror mange som blant annet har lest bøkene og tegneseriene, og ikke minst spilt onlinespillet hadde hatt mer glede av dette enn å starte en helt ny forlengelse av Star Wars-universet. 

Hva er din personlige favoritt av de filmene som er kommet ut hittil, og hva er det med den filmen som du liker ekstra godt?
- Jeg må jo si som de fleste andre at jeg liker de første tre filmene. Det er spesielt The Empire Strikes Back som er min favoritt. Den er så fullført på alle måter, og er virkelig en fornøyelse å se på. Man går på en måte ikke lei. Det er vanskelig å si akkurat hvorfor når jeg i grunn har noe positivt å si om alle filmene, men denne er kanskje den jeg finner mest interessant.

For ikke lenge siden forsøkte selveste Darth Vader å stille som presidentkandidat i Ukraina. Dersom han hadde fått stille til valg her i Norge, hadde han fått din stemme? Og, hvordan tror du han ville gjort det som Norges neste statsminister?
- Så absolutt. Jeg syns det var utrolig artig å lese om dette. Jeg er en av dem som aldri har stemt, og jeg kommer neppe til å gjøre det heller. Det er nok den indre konspirasjonsteoretikeren i meg som stopper meg fra å gjøre det. Men hvis selveste Darth Vader hadde kunne kommet til makten så hadde jeg med glede hjulpet han opp med en stemme. Jeg tror han hadde blitt en helt fantastisk statsminister med god politikk. ;)

La oss nå prate litt om klær, mote og stil. Uten å overdrive må jeg få si at du er veldig original når det kommer til hva du kler deg i, noe jeg virkelig digger! Har du noe spesielt som inspirerer deg?
- Tusen takk! Det var hyggelig å høre! Det er sjeldent at mote og klesstiler generelt inspirerer meg. Jeg kler meg etter hvilken stemning jeg er i.  En av mine største inspirasjonskilder er porselensdukker og jeg har alltid hatt en fascinasjon for disse. Det var aldri en hensikt fra min side å se perfekt ut, men det er noe spesielt med disse dukkene. De viser noe unikt ved seg, og de har det uskyldige ytret, men man vet aldri hva som skjuler seg bak fasaden. Har i grunn alltid følt at jeg har mye tilfelles med disse.

Ved siden av dette er jeg også fascinert av gamledager, og prøve å få inn noen vintageelementer. 40-tallets femmé fatale er en annen inspirasjonskilde, men jeg kopierer ikke denne stilen til punkt og prikke, men putter de små elementene fra dette inn i min egen stil. Syns det er viktig at personligheten skal skinne igjennom. 


© Bildet tilhører Julie Filion

Får du ofte kommentarer fra fremmede på det du har på deg? Hva er isåfall de mest slitte kommentarene du har fått?
- Hehe, ja det hender at det kommer noen kommentarer. Som regel er det mest hyggelige kommentarer, men det hender jeg får noen sære kommentarer. Sist jeg kan huske var da jeg var ganske sortkledd og det var en som kommenterte dette og spurte om jeg var en "trollkjerring". Men kommentarer som dette ler jeg alltid av. Jeg bryr meg rett og slett ikke hva folk sier. Bedre å være en freak enn A4 sier nå jeg.

Har du alltid vært like bevist og original når det kommer til klær? Hvordan kledde du deg som barn?
- Vel, jeg var en veldig guttejente da jeg var barn. Jeg var en av de små emobarna som gikk mye i striper og band t-skjorter. Husker jeg var enormt stor fan av Murderdolls, Deathstars og Wednesday 13, så mye av min stil kan minne om disse bandene (bare mindre gjennomført). Er glad den perioden er over og at jeg har funnet min egen stil. Å kopiere andre blir bare dumt.

Hva er dine synspunkter på det motepresset, og for ikke å snakke om det kroppspresset som så mange lar seg styre av i dag?
- Jeg er en stor motstander av dette. I bloggen min skriver jeg mye om dette og mange av innleggene kan være krasse, men personlig mener jeg at det er en av de verste tingene ungdommene står fremfor i dag i det materialistiske samfunnet. Det er et unødvendig press på alle måter, og toppbloggerne som sprøyter inn botox, restylane og silikon i en alder av 18 år er ikke akkurat gode forbilder. Jeg er en stor tilhenger av individualisme, og føler også dette burde være et fokus innenfor det presset som mange står ovenfor I dag. 

En annen ting vi ikke kommer utenom å snakke litt om er vår felles forkjærlighet for det generelt noe makabre, mørke og morbide. Hva er det med disse tre m'ene som du liker så godt?
- Det tror jeg har vært en interesse fra jeg var liten. Kan i grunn ikke huske når jeg ble fascinert av dette. Det er vanskelig å si akkurat hvorfor, men det mørke og ukjente er ufattelig spennende, og jeg elsker å skremme meg selv. Jeg syns det er veldig artig å utforske det syke og makabre.

Jeg er nok definitivt en gorehound, og får virkelig ikke nok av disse drøye makabre filmene. Grunnen til at jeg liker disse tingene kan nok gjøre med at disse tre m'ene beskriver meg selv også. 


© Bildet tilhører Julie Filion

Har du en creepy historie fra virkeligheten som du liker spesielt godt?
- I farten så må det være historiene om selvmordssektene. Jeg er over gjennomsnittet fascinert av religion, og da spesielt nyreligiøsitet. Min favoritthistorie må være om People's Temple og Jim Jones. Vet ikke hvorfor, men det er noe skremmende fascinerende med disse kultlederne. Det har kanskje noe med hvor sykt et menneske kan bli hvis det får for mye makt.

Fra virkelighet til fiksjon. Har du en spesiell favoritthistorie fra den mer oppdiktede verden?
- Det er et vanskelig spørsmål. Jeg er jo en stor tilhenger av creepypastas, og det er så mye spennende å velge mellom i den sjangeren der. Det er spesielt de creepypastaene som er koblet opp med nostalgiske tegneserier og spill fra barndommen som er spesielt artig å lese om. Pokemon creepypastaene (Pokepasta) må være favoritten tror jeg. Spesielt Lavender Town Syndrome. 

En ting som var ganske populært over nettet for en stund siden var fenomenet "Kill-Fuck-Marry". Hvis du måtte velge mellom Jason Voorhees, Freddy Krueger, Pinhead. Hvem ville du giftet deg med, hvem ville du hatt deg med, og...Ja, la oss si at de for en gangs skyld ikke var udødelige, hvem ville du ha myrdet?
- Hmm, det er et godt spørsmål. Jason Voorhees er som et stort barn, så vet ikke om jeg akkurat ville verken ha giftet meg med han eller hatt samleie med han. Freddy Krueger kunne jeg kanskje ha giftet meg med. Det hadde vært gøy og hatt en mann som bare kunne ha hoppet inn i drømmene til folk man ikke liker.

Pinhead syns jeg er den mest attraktive av de tre, og det er med tanke på hans elegante holdning og kreative ideer. Så jeg vil si at hvis jeg absolutt måtte, ville jeg hoppet i køys med Pinhead. Haha! :P Men jeg vil virkelig ikke drepe Jason. Han er så søt på så mange måter, så tror jeg hadde hatt veldig dårlig samvittighet om jeg hadde gjort det.

Dersom du hadde fått være gudinne for et helt døgn og fått absolutt all makt til å gjøre absolutt hva du ville gjort og ikke hadde hatt noen begrensninger. Hva ville du gjort?
- Å stille en særing som meg det spørsmålet kan gi et veldig rare svar, men jeg ville satt menneskene tilbake i naturtilstanden og kvitte meg med all form for materialistiske unødvendigheter. En annen ting jeg kanskje hadde gjort er å få inn en zombieapokalypse. Mye bedre å skyte zombier med gode venner enn å betale skatt sier jeg alltid. Men helt ærlig tror jeg at hvis jeg skulle vært gudinne ville det nok fått katastrofale følger.

En annen ting jeg forbinder deg med i en veldig stor grad til tillegg til horror, Star Wars, mote og bloggen din er det faktum at du har et veldig godt øye for bilder, malerier. Kort fortalt, kunst. Hvor lenge har likt å male og tegne?
- Jeg startet å tegne på den tiden jeg lærte å gå. Kunst er den største lidenskapen jeg har, og det vil alltid ha en utrolig stor plass i livet mitt. Kunsten min er ikke bare bilder, men en del av sjelen min.


© Bildet tilhører Julie Filion

Er det noe spesielt du liker ekstra godt å lage? Og har du noe konkret du derimot ikke er så begeistret for?
- Jeg liker å lage malerier med sterke temaer, slik som tabuer og religiøse motiver. Jeg vil at betrakteren skal åpne øynene og tenke. Jeg føler at kunst er et ufattelig sterkt virkemiddel og kan sette i gang mange følelser og tanker. En ting jeg svært sjeldent tegner er portretter som er tatt fra fotografier. Jeg respekterer for all del de som gjør dette, men for meg blir det helt feil å holde på med. Jeg føler ikke at jeg gir noe av meg selv, og bildene blir livløse.

Hvis det hadde vært mulig å fått til et møte mellom deg og en avdød kunstner, hvem ville du ha møtt og hva ville du ha snakket med vedkommende om?
- Det må være Caravaggio. Maleriene hans vekker så mange følelser i meg, og jeg tror aldri jeg har blitt så sterkt påvirket av å betrakte malerier som hans. Jeg ønsker å lære hemmeligheten hans bak de fantastiske bildene, og lære meg teknikken han brukte. Tror også det hadde vært utrolig spennende og hatt en samtale med han.


© Bildet tilhører Julie Filion

Helt til slutt vil jeg avslutte med en liten klisjé. Det kjente øde øy-ultimatumet. Dersom du hadde måtte strande på en øde øy. Du kan kun ha med deg tre ting, verken mer eller mindre. Vi har ingen anelse om hvor lenge du hadde måtte bli der. Hvilke tre ting hadde tatt med deg?
- Tegneblokka, tegnesaker og et sverd. Tegning er som terapi for meg, så uten tegneblokka hadde jeg nok ikke klart meg. Jeg må jo også tenke fornuftig, så et våpen er alltid greit å ha. Et sverd er et farlig våpen, og det krever jo verken ammunisjon eller annet utstyr. Man må jo alltid tenke at det kan skjule seg farer på øya, og da er et sverd som våpen kjekt å ha.

Det absolutt siste jeg nå lurer på er; Hvordan tror du vi to hadde klart oss om vi måtte leve med hverandre på en temmelig isolert, ikke alt for stor øy?
- Jeg tror vi hadde klart oss helt fint! Vi har jo ekstremt mye tilfelles, så jeg tviler på at det hadde blitt noen stille stunder. Skrekkfilmer og andre makabre ting er jo noe man kan snakke timesvis om! :)
 


Tusen takk Julie for at du tok deg tid. Du er rett og slett en fryd og bli bedre kjent med og som jeg allerede har skrevet, et av de mest fascinerende skapningene jeg vet av! ^^

Til dere som fortsatt ikke har sjekket ut bloggen til Julie kan den finnes ved å klikke her. Når det er sagt vil jeg også anbefale å legge merke til profilen hun har på DeviantArt som man kan finne her!

Ønsker alle sammen (det vil si, noen unntak er det jo), en riktig god kveld videre!
Vi reblogges!


08.10.2013, 10:13

Jeg har alltid likt tegneserier. Som barn gikk det helst i Donald og Fantomet. Ja, også "Superheltene" da, serien jeg laget selv i en lengre periode på fire år. Den gang var det mest om å gjøre at seriene hadde mest mulig humor, spenning og om det i tillegg var noe action, blod og gørr var det ikke et minus for å si det sånn.

Det er rart hvordan man forandrer seg. I dag kan jeg ikke akkurat si at det går så mye i tegneserier som det en gang gjorde. Jeg leser nesten ikke serier lenger, og min egen avsluttet jeg sommeren 2006.

Men, det er noe det går i nå også. Men nå er Donald og Fantomet byttet ut med to norske serier. Nemlig Nemi og Veslemøy, to serier jeg går utifra at de fleste kjenner til på en eller annen måte. Og det er sistnevnte dette innlegget skal handle om.

Da jeg for første gang ble presentert for Veslemøy gjennom Side2.no ble det så og si kjærlighet ved første blikk. Jeg har siden da fulgt med denne serien støtt, og er av seriens flere tilhengere på Veslemøys facebook-side.

Uttrykket vil ha det til at "bak enhver mann står en sterk kvinne". Men jeg vil også legge til at "bak enkelte sterke kvinner står det også en annen sterk kvinne". I dette tilfellet heter den andre sterke kvinnen Vantina Andreassen, hjernen bak Veslemøy. Hun har jeg gjort et intervju med.
© Tegnet av Vantina Andreassen.

Helt i starten, veldig hyggelig at du vil stille opp på dette intervjuet. Hvordan går det med Vantina for tiden?
- Bare hyggelig! Det går stort sett greit med meg. Litt stresset på grunn av Veslemøyboken, men ellers bra.

Du har helt klart din egen tegnestil når det kommer til Veslemøy. Hvor lenge har du tegnet sånn rent generelt?
- Jeg har tegnet hele livet med noen kortere opphold nå og da

Hvor henter du inspirasjonen til ideer fra?
- Inspirasjon kommer fra alle kanter egentlig... En god film, en god samtale, generelt tanker som svirrer rundt i hodet og plutselig manifisterer seg som en ide til en stripe. Det er helt sprøtt hvordan hjernen trener seg opp til å finne frem til ideer. Det har bare blitt lettere med årene!

Hvem er dine største forbilder? Hvilke type mennesker ser du mest opp til?
- Akkurat nå beundrer jeg nok Edward Snowden og Chelsea Manning mest. Jeg beundrer mennesker som er i stand til å ofre sin egen velvære for å gjøre noe verdifullt. Noe som er større enn dem selv.

Hvilke saker engasjerer deg mest? Har du en favorittsak?
- Jeg er engasjert i planeten. Jeg er engasjert i mennesker. Jeg er interessert i hvorfor ting er som de er, hva som egentlig ligger bak det vi ser. Jeg kan bli veldig oppgitt og trist over hvor skjevt ressursene er fordelt og virkningen det har på oss alle. Jeg vil ikke binde meg opp mot en sak. Det er så mye som er verdt å kjempe for.

Hva er de største forskjellene på deg og Veslemøy? En ting jeg er ekstra nysgjerrig på er det faktum at Veslemøy i likhet med meg selv heller vil tilbringe helgene mer rolig hjemme med en god film fremfor å være på fest, pub, etc. Er du også slik?
- Veslemøy er et speilbilde av meg. Å lese Veslemøy er på en måte å lese tankene mine. Men hva man tenker om ting forandrer seg forhåpentligvis en del gjennom livet, og mange temaer jeg tar opp belyses fra ulike vinkler ettersom årene går.

Det er striper jeg laget for 3 år siden som jeg ikke nødvendigvis er så enig i lenger. Jeg prøver å fange tanker og poenger som virker sanne der og da. Det er ikke alltid jeg treffer eller får frem det jeg vil si. Og det er vanskelig å belyse temaer fra flere sider på en stripe. Da kan man fremstå som noe trangsynt til tider, men sånn må det nesten bli innenfor en begrenset rute.

Veslemøy liker seg best hjemme med en god film eller i sofaen med en god bok fordi jeg også liker det best.

Hvem tror du hadde vunnet dersom dere hadde arrangert paintball-krig mot hverandre?
- Jeg tror jeg bare hadde lent meg tilbake og tenkt på England.

Veldig mange tegnefigurer blir aldri eldre uansett hvor lenge de lever. Kommer du til å gjøre noen forandringer med Veslemøy sin alderdom i løpet av fremtiden?
- Veslemøy opptrer allerede i mange ulike aldre i serien. Det finnes ingen begrensning på hvor gammel eller ung hun kan være. Så hun er eldgammel og ung på samme tid. Litt som jeg føler meg selv.


© Tegning: Vantina Andreassen.

En del tegneserier har der og da "limt inn" virkelige bilder i tegningene. Selv Nemi mener jeg å huske en gang brukte et virkelig bilde av Bondeviks hode i en av stripene? Har du noen gang vært fristet til å gjøre slik selv?
- Jeg har gjort det i et par striper, men da har det vært bilder til Veslemøys tv eller pc-skjerm.

Etter at man har holdt på en stund med noe har man gjerne fått utdelt både litt ros og kjeft. Hva har du fått mest negativ tilbakemelding på, og hvordan takler du som tegneserieskaper "kjeft"?
- I starten fikk jeg mest kjeft og lite ros, men nå er det mest positive tilbakemeldinger. Når man produserer noe fra eget hode er det veldig sårbart. Samtidig må du tåle at folk reagerer når du stikker hodet ditt frem. Jeg holder meg bevisst unna å lese tilfeldige kommentarer om serien på nettet. Folk må få mene hva de vil om serien, men jeg orker ikke å forholde meg til usaklig og negativ kritikk. Jeg er likevel glad for at serien vekker følelser. Hadde ingen blitt provosert hadde jeg ikke gjort jobben min!

Har du blitt stoppet på gata noen gang av folk som kjenner til arbeidet ditt? Skrevet noen autografer?
- Jeg blir heldigvis ikke gjenkjent uten videre og skal jeg være helt ærlig hadde jeg ikke trivdes så godt med det. Jeg liker å være anonym. Men når jeg møter nye mennesker, er det en del som har hørt om eller lest Veslemøy, og det er sprøtt! Men det er deilig også- man slipper lettere unna kjedelig småprat.

Har du noen gang i ettertid angret noe på en stripe du har gjort offentlig? Isåfall hvilken/hvilke, og hvorfor?
- Det var høsten 2012, og jeg hadde sagt ja til å tegneblogge for Amnesty om ytringsfrihet i forbindelse med tv-aksjonen. Etter en del grubling kom jeg frem til teksten: "Ytringsfrihet handler om å gi ordet til folk du er totalt uenig med". Jeg tegnet Veslemøy som sitter i fengsel og snakker med Breivik. Jeg ville lage en stripe som virkelig tok stilling til begrepet ytringsfrihet og hva det faktisk innebærer. Jeg er 100% for ytringsfrihet, men det er viktig å forstå hva det vil si. Du må støtte at alle har rett til å si det de mener, enten du er enig eller ei!

I alle fall, denne stripen fikk jeg ikke bruke. Jeg ble sensurert av Amnesty i forbindelse med en tv-aksjon om ytringsfrihet. Det ble så ironisk! Noen dager senere blogget Rune Gerhardsen også for Amnesty om ytringsfrihet. Han skrev: "I disse dager diskuteres også om monsteret fra 22. juli skal få anledning til å utbre sine tanker til sine tilhengere og nettverk, hvor de nå finnes. Fri og bevare oss, vil de fleste si. Jeg også. Men på den annen side; gir det mening å ha en ytringsfrihet som ikke er absolutt?".

Han bruker altså nøyaktig det samme poenget som jeg illustrerte i min stripe. Da jeg forhørte meg om hvorfor det ble sånn, fikk jeg til svar at bilder er sterkere enn ord. Jeg endte opp med å lage en stripe for Amnesty likevel. Den er så dårlig at det vrir seg litt i magen når jeg leser den. Så akkurat den stripen angrer jeg på. Jeg hadde ikke trengt å gi dem en dårlig stripe når de sensurerte en stripe jeg mener var bra.

Link: http://www.forlagsliv.no/blog/tag/tv-aksjonen-2/


© Foto: Kira Hellsten.

Hva er den flotteste tilbakemeldingen du har fått?
- Det er vanskelig å svare på. Jeg er utrolig heldig og har fått veldig mange flotte tilbakemeldinger. Det er vanskelig å plukke ut DEN flotteste. Men jeg blir veldig glad når folk skriver at Veslemøy får dem til å føle seg mindre alene. At det har fått dem til å tenke over noe på en ny måte, eller åpnet øynene deres for noe. Det er det aller fineste jeg får høre.

Dersom noen en gang hadde vært interessert i å kjøpe rettigheter til å "kaste" Veslemøy inn i tegnefilmens verden, hadde du gått med på det? Hvem hadde du isåfall helst sett hadde kjøpt de rettighetene? Og, har du noen mening om hvem du ville foreslått som Veslemøys stemme?
- Hmm... Jeg elsker tegnefilm. Et slikt prosjekt hadde vært veldig spennende. Men det er mye luft og tomme ord der ute, så det viktigste måtte være å finne noen som var seriøse og som virkelig skjønte hva Veslemøy handler om. Aner ikke hvem som burde hatt stemmen, men det kunne ikke vært en lys stemme. Den måtte vært ganske mørk.

Hvor lenge ser du for deg at du kommer til å fortsette å tegne Veslemøy?
- Aner ikke. Det er andre ting jeg også drømmer om å gjøre. Jeg har alltid hatt lyst til å skrive bøker, og jeg tror jeg kommer til å gjøre det. Jeg hadde slitt veldig med å legge Veslemøy helt vekk. Kanskje jeg kommer til å trappe ned antall striper noe, men jeg håper på å kunne fortsette i mange år til!

Helt til slutt, liker du de røde eller grønne eplene best?
- Det spørsmålet kvalifiserer som småprat, og det er jeg svært allergisk mot, så jeg tror jeg må unngå å svare på det.Vi reblogges!06.10.2013, 20:41

Den 24. oktober er ingen helt vanlig dag. Da er det både FN-dagen og ostens dag for å nevne noe. I tillegg er det også bursdagen til Hotel Cæsar da serien hadde premiere nøyaktig den datoen på en lørdag i 1998. Med andre ord 15 års jubilant om ikke lenge.

En serie som har gått så lenge har selvfølgelig en del trofaste fans. Blant dem finner vi unggutten Ole Johannes Ferkingstad som har en egen blogg
han aktivt holder oppdatert om nettopp Hotel Cæsar. Han har jeg tatt en liten prat med i forbinnelse jubileet, nærmere bestemt et intervju!


Først og fremst, hvor lenge har du vært fan av Hotel Cæsar. Hva var det som gjorde deg hekta?
- Jeg begynte å se på Hotel Cæsar for fullt i slutten av 2008. Jeg hadde tidligere småsett litt serien, men det var da jeg begynte for fullt. Nå husker jeg ikke akkurat hva som fikk meg til å bli hekta. Men det var vell det at jeg måtte følge med hver dag, og få med meg hva som skjedde videre. Så skaffet jeg meg tv2 sumo, og begynte å se alle episodene.


Ole Johannes utenfor settet til Cæsar ved Sandakerveien i Thorsov.
© Foto: Bjørg Tove Ferkingstad.

I de siste årene har du ikke bare fulgt med på serien, du har også utmerket din interesse ved å blant annet blogge. Hvor mye tid bruker du på serien i løpet av en normal uke?
- Det er jo ikke til å stikke bak en stein at jeg bruker veldig mye tid på Hotel Cæsar. Jeg bruker dagene mine til blogging, diskusjoner, og selvsagt ser jeg jo episoder og sånne ting. Selv om jeg ikke nå kan se like mye Cæsar som før med tanke på skolearbeid, så går fortsatt tiden min mye på Hotel Cæsar. Ganske vanskelig å si ett eksakt tall, men kan kanskje si veldig mye da. Er så utrolig dårlig på tall.

I tillegg må det jo nevnes at du også har vært på settet noen ganger. Hvor mange besøk har det blitt?
- Om vi teller med de gangene jeg bare har vært utenfor settet så blir det tre. En gang i fjor sommer, settet i september, og i februar hvor jeg og "Cæsargjengen" var borte ved settet og kikket inn vinduene. Arne nevnte faktisk at han hadde sett noen snoke i vinduene den dagen, fordi han hadde visst vært på jobb da. Det var jo litt flaut, men gøy. Også blir det jo settet på åpen dag nå den 19. Oktober. Og 2. desember skal jeg og "Cæsargjengen" tilbake på privatbesøk igjen. Gleder meg.

Hvem er denne "Cæsargjengen"?
- Den opprinnelige "Cæsargjengen" består av bloggere. Men har i ettertiden blitt litt utvidet med noen få personer som vi har blitt godt kjent med som er store Cæsarfans. Så har det bare blitt til at vi kaller oss for "Cæsargjengen".


Ole Johannes og resten av "Cæsargjengen" som også blogger om Cæsar. Her i trappen ved Ibsenkvartalet som er fasaden til "hotellet".
© Foto: Marcus Lauvik Salvesen.


© Foto: Marcus Lauvik Salvesen.

Når du har vært på settet har du jo også naturligvis fått møtt noen av de som jobber der. Har du noe jevnlig kontakt med noen fra settet?
- Jeg har jo jevnlig kontakt med informasjonslederen. Både den nye og den gamle. Så har jeg jo snakket litt med diverse statister og sånn. Men er for det meste informasjonlederen jeg har snakket en del med, og spurt om diverse ting. Drømmen er jo selvsagt å jobbe på settet.

Når man er så opptatt av noe er det normalt å gjerne ha noen effekter og lignende. Hva har du?
- Jeg har håndklær, såper, dvd, nøkkelknippe, penner, autografer, kopp, t-skjorte. Men skulle gjerne hatt mer. Som en morgenkåpe eller tøfler, selv om jeg bruker verken morgenkåpe eller tøfler. Gøy og ha.Slik ser døren til Ole Johannes sitt rom ut.
© Foto: Ole Johannes Ferkingstad.


Heller ikke VISA-kortet er helt a4.
© Foto: Ole Johannes Ferkingstad.

Har du tall på hvor mange autografer du har i dag?

- Fjorten, men har to av noen. Pluss noen bilder uten autograf også, men vil selvsagt ha flere.

Hva tror du er årsaken til at serien har overlevd i nå 15 år og faktisk endt opp som skandinavias lengstlevende dramaserie?
- Det tror jeg har noe med at de har holdt på så utrolig lenge. Klart seertallet har gått ned, men de har overlevd. Og de har jo hatt ett tidspress de må følge. På Cæsar er det ett stort tidspress. De har så og så lang tid på hver episode som gjør at de ihvertfall må ha stoff til en episode hver dag. Hvis ikke havner de bak skjema. Hotel Cæsar/Metronome Spartacus har stor så på vilje, med andre ord som gjør at serien har blitt skandinavias lengstlevende såpeserie.

Smaken er som baken. Mens noen mener at serien var bedre før har vi også de som mener den aldri har vært bedre enn det den er nå. Hva mener du?

- Jeg mener serien bare blir bedre og bedre jeg for tiden da. Serien blir jo mer og mer modernisert, og jeg mener kvaliteten nå er mye høyre enn tidligere. Ikke bare på bildekvalitet og slikt, men også på skuespill. Alle kan jo se at Hotel Cæsar blir bedre produsert nå enn tidligere. Jeg elsker Cæsar i "gamledager" også, men synes det er like bra nå som før. Kanskje bedre.


Ole Johannes her med "Pelle", "Vanessa" og "Arnfinn".
© Fotograf: Marit Hommeland (VG).

Har du en spesifikk episode som du liker ekstra godt? Noe favoritt høydepunkt?
- Da vil jeg gjerne trekke frem de episodene hvor det skjer mye drama som feks skytedrama, brann, eksplosjon, kidnapping, død også videre. Men jeg liker også de episodene der de tar opp personlige drama. Liksom sånne ting som vi selv kan oppleve i virkeligheten. Kanskje ikke like dramatisk, men Cæsar må jo ha litt drama for at folk skal følge med videre..

Mange mener at serien har gått for langt til enkelte tider. Har du noen gang ment det?
- Har jo merket at noen ganger, så kan de jo dra ut noen ting ekstra langt, men det kan jo på mange måter være spennende også. Men jeg kan innrømme at jeg selv har blitt litt lei når en story har blitt for langdratt av og til, eller om noe skjer som jeg ikke liker. Men noen ganger antar jeg at det er noe de må gjøre. De må jo lage spenning ut av det også.

Finnes det en spesiell karakter, enten av de som er med nå, eller som har vært med tidligere som du har kjent deg ekstra godt igjen i?
- Jeg kom jo som du sikkert vet ut av skapet i sommer. Så karakteren Måne har jo selvsagt vært en karakter som jeg har kjent meg utrolig godt igjen i. Dette med hvor vanskelig det faktisk er å tørre å si det til folk også videre. Så må nok si Måne.

Hvem savner du mest av de som har vært med før?
- Savner jo selvsagt Runa for hun var så omsorgsfull og snill. Men jeg vil også si at jeg savner Måne litt selv om han kunne være irriterende. Andre jeg savner er Benedicte, Ninni og Alexandra av de jeg kommer på akkurat nå.


Nyhetssak fra Tv2s 20-årsjubileum i Bergen.
© Foto: Tv2.


Har du noen gang vært betatt av noen i serien? Er det noen av karakterene du rett og slett skulle ønske du var kjæreste med?

- Har jo selvsagt vært betatt av noen av karakterene der inne. Før jeg innså at jeg er homofil så hadde jeg jo ett lite crush på Runa, men vet jo aldri om det var ekte. Ellers vil jeg jeg si at Stellan virket som en utrolig søt og koselig gutt når han var med. Av de som er med nå er jeg ikke så utrolig betatt av noen akkurat nå, men kanskje i fremtiden? Hvem vet?

Som alt annet så har også Cæsar en del "haters". Har du noen gang fått noen kommentarer som ikke har vært like positive? Har du blitt ertet av noen fordi du er så åpen om at du liker serien?
- Ja, det har jo selvsagt blitt litt av det. Har jo fått kommentarer på det liksom, men jeg er en sånn person som prøver så godt jeg kan å respektere andres meninger. Jeg vet at Hotel Cæsar har haters. Og det er selvsagt utrolig trist, men alle har jo forskjellige meninger. Det at jeg har blitt litt "erta" for at jeg ser på Hotel Cæsar bryr jeg meg egentlig ikke så mye om. Jeg må da få se hva jeg vil uten at folk skal drive å erte sånn, men dessverre er ikke dagens samfunn slik..

Tenk deg at du en gang får full makt for en hel sesong. Du kan bestemme absolutt alt. Hvordan ville den sesongen blitt?
- Det var et utrolig vanskelig spørsmål, men jeg ville vel prøvd å ikke gjort for store endringer. Jeg ville nok lagt inn litt mer drama kanskje, men tror ikke det hadde blitt så utrolig store endringer. Det hadde vært en utrolig gøy oppgave å få da, men det hadde nok vært et utrolig stort ansvar.


Her fikk Ole Johannes og resten av Cæsar-bloggerne møte seriens produsent Arne Berggren.
© Foto: Ann Kristin Andreassen.


Her et møte med "Monika", spilt av Hilde Lyrån.
© Foto: Ann Kristin Andreassen.

Er det noen skuespillere eller andre kjente fjes som enda ikke har vært med, men som du kunne tenkt deg å se i Hotel Cæsar en eller annen gang?
- Hadde vært kult å kanskje se Troye Sivan i Hotel Cæsar. Tror ikke det er så mange som vet hvem han er, men han virker som en utrolig kul person som det hadde vært kult om hadde hatt en rolle i Hotel Cæsar. Men det er jo mange her i Norge som kunne fått rolle eller gjesterolle også. Som Stian Blipp hadde vært kult, eller Ane Dahl Torp. Det er ihvertfall de jeg kommer på nå.

Kim Daniel Sannes, bedre kjent som Storm er for tiden med på Skal Vi Danse. Er det noe du følger med på, hvordan synes du i såfall Kim har greid seg hittil, og hvordan tror du han vil klare seg videre?
- Jeg følger ikke med på selve Skal vi Danse, men har jo sett litt og sånn. Og jeg ser jo på hans danser. Jeg synes Kim Daniel har greid seg kjempebra til nå. Det virker som at han er en av favorittene også så det ser lyst ut. Og jeg synes han er kjempeflink til å danse jeg da så energisk som han er.


Ole Johannes her med "Storm" spilt av Kim Daniel Sannes som også er aktuell i Skal Vi Danse nå.
© Foto: Ann Kristin Andreassen.

Den 24. oktober fyller Cæsar 15 år. Hvordan skal du feire den dagen?
- Nå er jo den dagen en vanlig hverdag som for øvrig er utrolig travel for meg med tanke på at jeg er med å styre skolefoto dette året. Men jeg skal mest sannsynlig spise kake og se den aller første episoden. Hovedfeiringen blir for min del den 19. Oktober på åpen dag.


Ole Johannes prøvesitter kontorstolen til "Eva".
© Foto: Ann Kristin Andreassen.

Helt til slutt. Hvor lenge tror du Hotel Cæsar vil fortsette?
- Nå er det jo ikke så mye som tyder på at Hotel Cæsar er nær sin siste episode enda. Enda godt er det. Men jeg tror Hotel Cæsar ihvertfall holder på frem til 2016, for da går avtalen med Tv2 ut. Men jeg håper selvsagt det blir skrevet ny avtale slik at vi får nye episoder av Hotel Cæsar i 15 år til. Men man vet aldri. Tv-verdenen som den er idag er at det kommer nye konsepter og tv kanaler hele tiden, så alt kan skje.Takk Ole Johannes for at du ville stille opp på dette intervjuet!
Bloggen hans er virkelig verdt å ta turen innom om man har en interesse for Cæsar.

Bloggen hans kan man besøke ved å klikke her!

Vi reblogges!#olejohannesferkingstad #norskeyoutubere #hotelcæsar #tv2 #tv2sumo #såpeserier #drama #såpe #hotell #cæsar #roma #kultur #olejoha #intervju #hotellcæsar #ankerhansen #nerd #fan #jubileum


10.09.2012, 07:44

Akkurat som Fantomet og meg selv så har også pene, smarte, harde, råe, rettferdige og mystiske kvinner mange navn.
Dagens intervjuobjekt er blant annet kjent som Vanity, TrophyWife og KinkyDiva for å nevne noe.

Da jeg spurte henne om det var noe spesielt jeg skulle skrive i denne introduksjonen fikk jeg lov til å styre med det selv, men hintet til at død over janteloven kunne være en rød tråd.

Derfor skal vi legge janteloven under grus, den skal sendes med første bud rett ned til helvete!
Og samtidig skal jeg ærlig og usensurert fortelle litt om hvorfor jeg sårt og gjerne ville intervjue denne superdama av en unektelig sexy Gudinne! Selv om introduksjon ikke er spesielt nødvendig med tanke på resten av intervjuet.


© Bildet er tatt av Lars Boyesen.

For meg er "Vanity" blant annet felles venninne og bekjent av Lisa (klikk her for å se mitt intervju med Lisa fra tidligere i år) bak nettbutikken black-widow.org. "Vanity" kjøper nemlig løshåret sitt derifra, og hun laget for en kort stund siden en veldig god videoblogg hvor hun snakket litt om håret fra Lisa sin butikk.

Tidligere hadde jeg i år sett "Vanity" i sesong 2 av Trekant på Nrk, hvor hun var med i episode 6; "Hvor sexy er porno", da som ekspert der hun ble intervjuet av programleder Even Jørs som hun blant annet fikk tatt forskjellige erotiske bilder av med en annen modell.

Men nå syns jeg introduksjonen begynner å holde, så da kaster jeg dere rett inn i det rykende ferske, tette og ærlige intervjuet med den skjønne alt-mulig-dronningen vår!
© Bildet er tatt av Lars Boyesen.

Du har i flere år jobbet i den erotiske bransjen, hvordan startet den karrieren. Hvor lenge har du vært interessert i erotikk?
- Erotikk er vel noe man blir interessert i fra den dagen man våkner seksuelt. Jeg ble tidlig fascinert av datidens skjønnhetsideal, og Playboy og Penthouse virket forlokkende på meg, jeg ønsket å se ut som damene i de bladene. Det var softere og mer glamorøst på den tiden, mer glossy, og ikke Photoshoppet på samme måte som i dag. Karrieren min startet på 90-tallet, først som modell, deretter som redaktør for et av Norges største erotiske magasiner, og deretter igjen som fotograf og webmaster/gründer for en av Norges mest kjente modellsider for fetisj-jenter. I dag jobber jeg fortsatt som fotograf for blant annet Aktuell Rapport, jeg tror at når du har vært noen år i denne bransjen (for min del nå snart 18 år) så er det vanskelig å legge det på hylla.

Har du møtt mye motgang på veien? Hatt mye å gjøre med foreksempel artigkvinnene i Ottar?
- Her skulle jeg gladelig gjerne delt noen saftige historier, men motgang og Ottar har jeg hatt lite med å gjøre. Har hatt noen små enkeltepisoder her og der, folk som roper "hore" etter meg på gata og sånt piss. Ottar klaget ofte på bladet jeg laget, men aldri direkte til meg.

Hvordan har dine nærmeste av familie og venner reagert på dine valg oppover årene?
- Overraskende bra! Det er folk som IKKE kjenner meg og min familie og venner som reagerer sterkest, mine nærmeste VET jo hvordan jeg er, at jeg har bein i nesa, er intelligent, har integritet og ikke lar meg pirke på nesa. Hadde jeg vært veldig ung og hadde hatt et lavt selvbilde den gangen kunne jeg fort blitt et "offer" i denne bransjen, men grunnet den jeg er har familien min aldri vært bekymret. Anniken gjør det hun vil, og det beste man kan gjøre er å holde kjeft, det har mine foreldre skjønt for lenge siden. De har i hvertfall ikke vært særlig bekymret.

Alle har en fetish, eller flere. Hva er det som tenner deg mest?
- Helt andre ting enn det folk flest tror. Selv om jeg liker å kle meg sexy i korsetter, netting, high heels etc, så er det ikke noe jeg tenner på, jeg bare føler meg lekker i det! Selv tenner jeg på Menn med stor M! Maskuline, eldre Menn med pondus (jeg tenner på litt polstring, vaskebrett og sixpack har aldri vært min greie) og litt stort ego! Hellstrøm er Norges deiligste Mann, bortsett fra kjæresten min såklart, som er trønder vel og merke, og også jobber med mat OG har pondus, hehe.wink Lidenskap for mat, vin og sex står høyt i kurs hos meg!


© Dette bildet er tatt av Anniken selv, altså selvportrett!

Tidligere i år la jeg ut et nakenbilde av meg selv her på bloggen, uten sensur. Du har jo selv sett det innlegget. Temaet var at folk helst er mer negative til sex og nakenhet fremfor foreksempel vold i media. Leserne beviste også min påstand da en del av de raste mot innlegget, men da jeg noen dager før la ut blodige voldsbilder, var reaksjonene svært fraværende. Hva tenker du om det?
- Dette er argumentasjon vi i denne bransjen har brukt i alle år, hvorfor er vold greit, mens sex ikke er det? Det er et godt spørsmål! Og det finnes hundrevis av nyanser, det er et kompleks spørsmål med potensielt like komplekse svar, som fort kan bli en avhandling. Rent sort/hvitt så gir svaret seg selv, sex er intimt, mens vold kan man ta avstand til, det er ikke noe man nødvendigvis identifiserer seg meg, og havner ergo raskt over i fantasiens verden.

Sex, derimot, er noe som berører alle, uansett alder, legning, oppvekst osv, og vil alltid være et sårbart tema, spesielt for de som har issues, og det er mange! Å få kastet et nakenbilde i fleisen når du minst venter det kan vekke ganske kraftige reaksjoner, mens vold har dessverre blitt en så naturlig del av hverdagen at vi ikke reagerer nevneverdig på det. Rent intellektuelt er nok de aller fleste enige om at sex er vakkert og naturlig og burde være en grei sak å snakke om offentlig, men i praksis treffer det nok litt for mange ømme punkter hos veldig mange.

Personlig mener jeg nok at porno skal være porno, ergo skal det ikke trøkkes opp i trynet på mindreårige eller folk som ikke er interessert, men da skal vi også respekteres for at vi har vår arena, og at vi bruker denne - og at de som da ikke er interesserte ikke blander seg (les: Ottar). Porno skal kunne oppsøkes, men man skal slippe å få det presset på seg om man finner det ubehagelig. Forøvrig burde samme regel gjelde for skattemyndighetene.


Hva telles mest for deg i senga med en annen mann, størrelsen eller noe annet?
- Lidenskap! Tilstedeværelse! Ikke noe er mer sexy enn en Mann som kan se deg inn i øynene når han kommer! En Mann som ikke er redd for å være seg selv, som ikke kaster bort energi på komplekser eller teknikker, men bare er hundre prosent kåt og deilig! Jeg har heldigvis en sånn Mann... Forresten er det viktig at han er god til å kline.


© Bildet er tatt av Lars Boyesen.


© Bildet er tatt av Lars Boyesen.

Dersom du skulle gjenoppstå som et dyr etter din død, hva ville du vært i ditt neste liv, og hvorfor?
- Tja... Si det? Nå tror jeg ikke mennesker gjenoppstår som dyr, men om jeg skulle velge så må jeg jo si katt! Da hadde jeg vært konstant forelsket i meg selv fordi jeg var så søt! Og myk! Og pusete!

Dersom jeg ga deg en koffert med 100 millioner norske kroner, hva ville du brukt dem på?
- Betalt ned gjeld. Men da sitter jeg fortsatt igjen med 99 millioner. Jeg hadde først sørget for å gjøre det maksimalt bra for meg selv og mine nærmeste, deretter hadde jeg satt en pen sum på sparekonto, investert i eget firma og ansatt kreative og dyktige mennesker, og til slutt gitt en pen sum til diverse veldedige formål. Men aller aller første jeg hadde gjort er nok å dra på shopping med påfølgende gourmetmiddag og masse Champagne! Det er ikke hver dag man mottar en koffert med hundre millioner, det måtte jo blitt feiret på et vis. Folk som påstår at lykke ikke kan kjøpes for penger har aldri hatt økonomiske problemer og lever på en rosa løgn!

Hvem er dine tre største forbilder?
- Oi, sannelig om jeg vet! Det kommer litt an på, men umiddelbart er jeg fristet til å si Nigella Lawson, Sarah Brightman og Madonna å Meryl Streep på delt tredjeplass. Hellstrøm og Gordon Ramsay er ikke forbilder, de er mer sikleobjekter.

På bloggen din har du til tider en del forskjellige, og etter min mening gode, varme budskap. Hvis du skulle delt ut kun et budskap til hele verden, hva ville det vært?
- Enkelt: Vær den forandringen du ønsker å se i verden. En klok og ikke helt ukjent mann ved navn Gandhi står bak dette budskapet.


© Bildet er tatt av Lars Boyesen.


© Bildet er tatt av Lars Boyesen.

Har du noen skumle skjelleter eller mørke hemmeligheter som du ikke har nevnt til så mange før, som du tørr å legge litt lys på her og nå?
- Hehe... Mitt liv har vel vært såpass offisielt og drøyt at det neppe er noe mer å legge til, i hvertfall ikke som tåler dagens lys - det er klart vi alle har skjeletter i skapet, men jeg tror mine skal fortsette å være der, de er ikke særlig pene.

Dersom noen skulle skjemme deg himmelsk vekk med den beste mat og drikke som finnes, hva skulle stått på menyen?
- Åhh, snakk om å treffe da! Jeg er matelsker av rang! Alt som dufter og smaker av trøfler setter meg fullstendig ut av spill, men jeg elsker så utrolig mye mat at jeg ikke klarer å velge. Rene, friske, oppriktige råvarer tilberedt med kjærlighet og lidenskap, da kan det ikke gå galt. Jeg elsker sushi, men det har blitt hverdagsmat, så jeg tror kanskje jeg går for en klassiker i form av østers og Champagne! Jeg brukte litt tid på å like østers, men etter at jeg lærte å spise de ordentlig har jeg blitt hekta! Dessverre er dette en dyr fornøyelse, så derfor blir det en sjelden og luksuriøs opplevelse. Mmm, jo, jeg går for det.


© Bildet er tatt av Lars Boyesen.

Som sagt så skriver du selv egen blogg, men hvor god er du på å eventuelt følge med på andres blogger? Har du ofret mange øyeblikk på f.eks min blogg?
- Er alt for dårlig, dessverre! Jeg er en periode-bloggleser! Kan sette meg ned en dag og lese masse innlegg fra et par blogger, men så kan det gå både en og tre uker før jeg tar meg sammen og leser igjen. Dette er av den enkle grunn at når jeg først setter meg ned og leser så blir jeg engasjert, men det stjeler alt for mye av tiden min, så jeg har rett og slett ikke ressurser til å lese alle bloggene jeg gjerne vil følge med på. Jeg har lest en del av dine innlegg, men har ikke kommet meg gjennom alle enda - og å kommentere er jeg heller ikke særlig god på, notis til meg selv der... Takk for påminnelsen.

Har du noen religiøse tilknytninger eller meninger?
- Rom for tolkning her. Jeg tror på Gud, men jeg er ikke kristen og jeg er ikke religiøs. Jeg tror på Gud som noe større enn oss, på en universell intelligens som vi alle er en del av, fragmenter av. Jeg prakker dog ikke livssynet mitt på andre, og forventer at andre ikke gjør det mot meg heller. Jeg diskuterer ikke troen min med andre, det er sånn det blir krig. Jeg tror på det jeg tror, og min tro er logisk og virkelig for meg, men jeg er forsiktig med å gå ut med ytringer ala "alt har en mening" offisielt, fordi det kan støte folk som sliter, og hensyn til andre mennesker er viktigere enn å fremme egne meninger. Det går an å bruke sunt vett og folkeskikk uansett hva man tror på. Så kan jeg sitte i min egen lille boble og snakke med engler, alver og ymse skrømt - det plager i hvertfall ingen andre!

Til slutt vil jeg avslutte med et lite random spørsmål som kommer fra bestevenninna mi. Hvilke eyelinere bruker du?
- Haha! For øyeblikket bruker jeg Laura Mercier's cake eyeliner, men jeg har sverget til Chanel i alle år, men den har gått ut av produksjon nå.


© Bildet er tatt av Lars Boyesen.


Supertakk til "Vanity" som tok seg tid til å stille opp på dette intervjuet!
Vi til slutt råde dere alle til å titte innom bloggen hennes trophywife.no.

Mens jeg først er inne på TrophyWife-bloggen hennes, har jeg noe å innrømme. "Vanity" er den første dama i hele verden som har skrevet om Justin Bieber på en måte som har gjort at jeg har vært helt enig i henne, når det har vært skrevet på en positiv måte om han. Dere vet jo hvor krass og negativ jeg har skrevet om han her inne tidligere, vel "Vanity" er den første i hele verden som har fått meg til å tenke i andre baner, hvilket som kan bekrefte at hun er en gudinne.

Noe som igjen setter meg på tanken å fortelle dere om en annen nettside hun også skriver på. Gudinne.no er for dere som ikke vet det enda, ikke en religiøs fanatiker-side, men en nettside om blant annet skjønnhet, mote, shopping, kultur (som f.eks bøker, film, tv osv), og, ja. Kort fortalt litt av hvert!

Alle har sine Gudinner rundt om kring i verden, "Vanity" er en av mine!

Vi reblogges!


31.08.2012, 16:24

I en verden hvor så mange kjedelige og dels uviktige kjendiser blir intervjuet, og hvor nokså kjedelige hverdagsfolk blir intervjuet av lokalavisa finnes det i alle fall en person som vet å finne de virkelige spennende menneskene. I alle fall følge han selv. Jeg har nettopp "kommet over" en nokså kortvokst, litt morbid og veldig interesang sjel som kaller seg for Gnoomy Gnom. På fritiden driver hun blant annet med skriverier, maling og, hold dere fast. Snusbaking!

Så nå sier resten seg selv. Jeg måtte få til et intervju!
Klovnen Thorvald (laget av Lillith Doll) og Gnoomy!
© Bildet tilhører Gnoomy Gnom.

Først av alt, hvor kommer navnet Gnoomy Gnom fra?

- Gnoomy, Gnom, Gnomen og Ingnomen er kosenavn bestekompisen min har gitt meg. Sånn siden jeg ikke er store dama. 157,5 cm har jeg klart å strekke meg over bakken.

Har du et religiøst ståsted? Tror du på noen Guder?
- Nei. Er imot organisert religion, da det stort sett går på å undertrykke menneskets natur. Jeg er åpen for at det er mer mellom himmel og jord enn det vi vet pr i dag, men guder og religioner blir for dumt i mine øyne.

Hva lever du for akkurat nå? Har du noen spesielle hobbyer og interesser?
- Jeg skriver mye. Vil gjerne kunne leve av det etterhvert. Maler en del gjør jeg også. Er veldig glad i hunder, men har dessverre ingen selv for øyeblikket.  Er veldig filosofisk anlagt, og elsker å undre meg over ting, og sette spørsmål ved så og si alt.

Trener også Krav Maga. Krav Maga er et kampsystem som ble startet på 40-tallet og ble brukt i det Israelske militæret. Det er vel det mest brutale man kan trene i Norge tror jeg. Det er rent selvforsvar, hvor fokus er å uskaddeliggjøre motstander fortest mulig, og så komme seg vekk derfra. Det er ingen som går kamper i KM, da det ville bli svært korte kamper, med store personskader for utøverne.

For å si det sånn: det første vi lærte da jeg begynte på KM var ballespark med kne!

Men det er kjempemorsomt, og det har ikke vært en bra trening om man ikke er full av blåmerker etterpå. KM er ikke for de som er fintfølende overfor smerte! Men det gir en utrolig god selvfølelse, og det er utrolig bra trening. Og så gjør det verden litt tryggere når jeg er ute i byen alene på natta. Greit å vite hvordan man kan passe på seg selv.

Når du maler og skriver, går det da i et mer spesielt tema?
- Er veldig glad i monstre og wierde greier når jeg maler. Og gjerne også bare å klisse på med maling uten mål og mening til det plutselig åpenbarer seg hva som bor i lerretet.

Jeg skriver om mye rart. Alt ifra små søte historier, til skumle noveller, samfunnskritiske kronikker mm. Har foreløpig ikke turt å gi ut noe, er forferdelig kritisk til hva jeg vil gi ut. Men skal jeg leve av det, må jeg nok jobbe litt med selvkritikken. Driver på med et bokprosjekt nå. Første gang jeg prøver meg på å skrive en bok. Det er veldig spennende!


© Bildet tilhører Gnoomy Gnom.

Det nærmer seg Halloween. Betyr Halloween noe spesielt for deg, og har du lagt noen planer for i år?
- Halloween syns jeg er en kjempefin anledning til å kle seg ut, og være litt skummel. Selv om man selvfølgelig kan gjøre det hvilken som helst dag, men på halloween blir det jo mer stemning for det. Jeg bodde noen år i statene da jeg var liten sneip, og der var det å kle seg ut, og dra rundt fra hus til hus for trick or treat. Husker jeg syns det var kjempemoro.

Har ikke lagt planer ennå. Er litt for flink til å utsette slikt til siste liten. Men har jo begynt å tenke litt på kostyme da.
Tar det litt som det kommer. Det gjør jeg med det meste.

Dersom noen hadde gjort noe veldig grusomt mot en av dine absolutt nærmeste, noe som vedkommende har måtte slitt med hele livet. Hvor mye hadde du brydd deg om det norske rettsvesenet dersom gjerningspersonen fikk en svært mild straff, noe som dessverre ikke er uvanlig i Norge i dag? Er du en person som kunne hevnet deg for andre?
- Nå er jeg svært lite voldelig anlagt av meg, så jeg kunne nok ikke gjort noe slikt. Men det er jo mange måter å hevne seg på. Rettsvesenet er en vits sånn som det er i dag. Det er så mye feilprioriteringer og holdninger hos både rettsvesen og politi, at jeg blir kvalm.

Har irritert meg grønn på politiet i Oslo sentrum. De løper etter gatenarkomane og er veldig ivrig på å arrestere småunger bare fordi de har røykt hasj. Samtidig har vi hatt en voldtektsbølge fra helvete, og folk blir ranet og slått ned. Hvorfor er det mindre viktig enn hva folk putter i sin egen kropp?

Har hatt flere i min omgangskrets som har fått ødelagt livet sitt av overivrig politi som trakasserer dem, og bøtelegger og fengsler dem for bagateller. Sånt følger en hele livet, og det blir f.eks vanskelig å få jobb. Og man havner gjerne i miljøer man ikke ville havnet i om man ikke hadde blitt fengslet. Samtidig har flere jenter jeg kjenner blitt møtt med en fullstendig nedlatende holdning fra politiet, og de fleste sakene der blir henlagt.

Her for en stund tilbake ble jeg stoppet av politiet som mente jeg hadde røyket hasj, fordi jeg hadde kastet en sneip på bakken og begynt å gå samtidig som de parkerte. De heiv seg ut av bilen og skrek "vis hendene dine!" De lyste meg i øynene med lommelykt, og skulle ta en sånn "følg fingeren-test".
Jeg fikk etterhvert gå, men det provoserte meg at de brukte ressurser på det.
Jeg kastet en sneip på bakken.... Det skjedde sikkert noe verre i byen de kunne brukt tiden sin på.

Uansett, jeg syns ikke de kan skrike om at de ikke har nok ressurser, når ressursene de faktisk har går til sånne idiotiske småting.


© Bildet tilhører Gnoomy Gnom.

Jeg tror du er den første personen jeg vet av som driver med snusbaking. Hvor viktig del av livet ditt er snus?
- Haha! Stemmer det. Eneste andre jeg kjenner som baker snus, er typen til mamma, og han begynte etter meg.
Jeg syns alltid at snus var ekle greier, men så ble jeg jo sammen med et mannfolk da... Og det var 20 minusgrader ute, og ikke lov å røyke inne. And i loooove my nicotine! Så han klarte å overtale meg til å prøve da. Jeg syns snus er en veldig fin måte å få i seg nikotin på. Det ser kanskje ikke så pent ut, men det gir hverken røykhoste eller vondt i halsen.

Jeg begynte å lage min egen snus i 2009 om jeg ikke husker helt feil.
Det er moro, og veldig økonomisk. Og det er alltid like moro å se uttrykket på folk når jeg sier at jeg lager min egen snus!

Jeg pleier å lage 2,5kg i slengen... Men det varer jo i evigheter da. Vanskelig å si hvor mange kilo det har blitt totalt, men det er en god del!


© Bildet tilhører Gnoomy Gnom.

De fleste av oss har en form for fobi, eller frykt i livet. Noen ytterst få sier at de ikke er redd noe. Hva er du er mest redd for?
- Hmmm... Jeg er veldig dårlig venn med høyder. Kroppen stivner helt bare noen få meter over bakken. Og så syns jeg barn er noe av det skumleste i verden.


Jeg har vokst opp uten små barn rundt meg, så jeg vet virkelig ikke hvordan man forholder seg til de. Og så er det det at de ser ut som levende babydukker... Og babydukker har frika meg ut helt siden jeg var pitteliten. Jeg ser ikke hvorfor folk syns de er søte i det hele tatt!

Ser du mye film, hører du mye på musikk? Hva går det mest i?
- Jeg digger zombiefilmer, splattere og alt i den gata der. Gamle b-filmer og slikt er også fett. Noen dokumentarer går selvfølgelig med innimellom også. Fantasy, vampyrer, og generelt ting som tilhører overnaturlige greier er for meg en god grunn til å se en film. Men ikke be meg om å se en romantisk komedie.. Da ler jeg bare stygt!

Musikk er veldig varierende, og jeg er kjempedårlig på sjangere. Men i det siste har det gått mye i Hank 3, 16 Horsepower, Satan's Pilgrims, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Tom Waits, Anaal Nathrakh og til og med litt Ladytron. Som sagt... Varierende.

Har du gjort deg opp noen tanker om døden?
- Veldig mange tanker. I løpet av de siste to årene har jeg mistet mange nære, både venner og familie, så det blir jo selvfølgelig mye filosofering rundt temaet. Det som er rart/fascinerende er at jeg har følt at de som har dødd fortsatt er rundt meg. Jeg kan ikke uttale meg om det er virkelig eller ikke, for det er ikke så viktig for meg, så lenge det gjør at sorgen og savnet blir enklere å takle.

Jeg liker tanken på at det er noe etter at vi dør. Er jo ganske spennende å leve, og det ville jo være dumt om døden skulle være siste stopp. Jeg syns ideen om himmel og helvete er ufattelig barnslig og tullete. Derimot liker jeg ideen om reinkarnasjon. Det hadde vært artig om det stemte.


© Bildet tilhører Gnoomy Gnom.

Dersom du kunne tatt fullstendig over verden for en hel uke, hva hadde du brukt din makt til?
- Jeg ville nok gjort menneskerasen litt mer vennlig innstilt til hverandre. Og fjernet behovet en del folk har om å ha kontroll over hverandre. Jeg ville gjort vintrene kortere og med mindre slaps, funnet opp en måte å teleportere på så vi slipper å bruke tid på å dra steder, og selvfølgelig ordne ubegrensede mengder sjokolade til folket!

Jeg ville innført kardemommeloven. Det er den eneste loven man egentlig trenger.
For mange lover og regler fører bare til en fordumming av folket, og fjerner evnen til å tenke selv.

Hva mener du om mobbing? Har du selv blitt mobbet?
- Jeg ble mobbet på skolen ja. Man skal helst ikke være for annerledes når man vokser opp på bygda. Jeg syns mobbing er patetisk. Har man et problem med noen kan man ta det med en gang. Gjøre opp og bli ferdig med det. Å gå og hakke på folk over tid er unødvendig, feigt og slemt.


© Bildet tilhører Gnoomy Gnom.

Du skrev tidligere at du elsker zombier og overnaturlige ting. Hva slags forhold har du til vampyrer? Og hva mener du om dagens fremstilling av vampyrer mot slik det var før?
- Tenker du på Twilight nå? Hahaha! Det er bare trist. Led meg faktisk gjennom filmene bare fordi jeg ville se hvor tragisk det var.. Det var verre enn jeg kunne forestille meg, og jeg har en livlig fantasi!

Bøkene til Anne Rice spilte en stor rolle tidlig i tenårene, og jeg liker de fortsatt selv om det er en stund siden jeg leste de.
Vampyrer skal suge blod, ikke glitre! Hvordan i helvete kom de på noe så dust! Greit at en del vampyrer kan grense til det homoerotiske i blandt, men det får da være grenser!

Ooo, av nyere greier, så har jeg fulgt med på True Blood. Kjempesøt serie!

Tenk deg at du fikk bruke voodoo-magi mot en kjent person! Hvem ville du brukt voodoo på, og hvordan ville du behandlet vedkommende?
- En kjent person... Det må jo bli en politiker i såfall! Kunne nok tenke meg å stikke noen nåler i en voodoo-dukke av flesteparten av den rød-grønne regjeringen! Ubrukelige mennesker som skal styre over oss, uten å ta hensyn til hva befolkningen faktisk vil.

Folk som bare bruker tiden på å komme med nye forbud og regler som er så unødvendige, syns jeg ikke er i stand til å styre landet vårt. Hvor ble det av menneskets rett til å bestemme selv? Til å ta egne valg, og ikke måtte ha en million regler å forholde seg til? Hvorfor skal man ha lover som går direkte på privatlivets fred? Kan de ikke heller komme med tiltak som gjør at folk vil være bedre mennesker, istedenfor å forby alt som potensielt er skadelig. Folk må få lov til å gjøre som de vil med livet sitt.


© Bildet tilhører Gnoomy Gnom.

Dersom du kunne giftet deg med en morbid skapning? Hva eller hvem ville du inngått giftemål med da?
- Hva med Eric i True Blood? Han er nam! Er ikke så veldig på giftemål skaljeg innrømme!
Eventuelt Cthulhu, men han hadde kasnkje blitt litt stor? Søt er han ihvertfall!Tusen takk Gnoomy for at du ville stille opp på dette intervjuet! ^^
Ønsker alle sammen en strålende helg videre. Bare kødda, ikke alle. Men noen få av dere!
Vi reblogges!13.08.2012, 05:12

Hun er norgesmester i gullsmedarbeid, han har en fantasi av gull til å skape tegneserier.
Norgesmesteren Lise Engdal og tegneserieskaperen Bård Lilleøien er parret som jeg har tatt meg en prat med.

3. februar 2011 ble Lise kåret til norgesmester i gullsmedarbeid mens hun enda gikk Setesdal videregående skole i Valle, og hun mottok gratulasjon både fra Valles ordfører, og varaordfører. Lise kommer opprinnelig fra Oppdal, men bor inntil videre i Oslo.

Bård Lilleøien er for folk flest mest kjent for tegneserien Sagaen om Dadaph Serraph. Tegneserien har også vært gjesteserie i Dagbladet en periode i 2009. Serien har også vært trykt i humorantologien FLEIP, samt flere egne utgivelser.
Serien kan også leses på nettserier.no, ved å klikke her!

I tillegg til at Lise og Bård begge har til felles å ha nådd et godt stykke med sine hobbyer og jobber, har de også en felles galskap for spill og 80-tallet. Apropo spill, Lise har merket seg for livet når det kommer til nettopp det!Så skulle det fortsatt være noe tvil om dette gullparret liker Nintendo, ja så er du enten blind.. Eller retarded!Skal forresten på tampen rådføre dere til å sjekke ut bloggene deres.
Lises blogg kan dere finne ved å klikke her, og Bårds blogg finner dere her!

Ønsker alle mine lesere og bloggslaver en jævla bra mandag!
Vi reblogges!


24.06.2012, 21:35

På facebook har jeg en del venner i forskjellige sjangre. Det er ikke bevist eller ubevist, det er bare blitt sånn. For en stund siden så jeg en reportasje på tv2-nyhetene som handlet om mobbing. I den reportasjen ble den unge jenta Ida Marie Bredvold en av de som var intervjuet, og intervjuet gjorde såpass godt inntrykk at jeg bestemte meg for å finne henne på facebook. Og med hell! I dag har jeg vært så heldig å fått et intervju med denne modige og beintøffe jenta, et intervju jeg nå vil dele med dere.

© Bilde tilhører Ida Marie Bredvold.

Hvem er du?
- Jeg er Ida Marie Bredvold, 21 år, fra Åsnes bor i Oslo på grunn av studier.

På facebook-siden din er du tydelig politisk engasjert. Hvilket parti står ditt hjerte nærmest, og hvorfor akkurat det partiet?
- FrP... Grunnen er at jeg har tro på enkelt mennesket og at det kan styre sin hverdag best selv innenfor gitte rammer. Vi er ikke like, men unike, og vi trenger vi ulike systemer og valgfrihet. Men hovedgrunnen er skolepolitikken, hvor FrP ønsker et utdanningssystem som setter enkeltindividet i sentrum.

Fremskrittspartiet sier nei til regjeringens sosialistiskeenhetsskole der alle må og skal lære akkurat det samme, og der målsettingen er at barn og unge skal tenke likt, snakke likt og oppføre seg likt. FrP ønsker mangfold og de ønsker valgfrihet, og vi vil ha et utdanningssystem der det skal lønne seg å gjøre det bra, enten elevene er teoristerke eller praktisk flinke.


Hele det norske folket kunne for en stund siden se det i tv2-nyhetene med mobbing som hovedtema. Hvor mye føler du FrP er med på å bekjempe mobbing i samfunnet i dag?
- De har null toleranse for mobbing. De aksepterer ikke mobbing, verken av lærere eller elever. De aksepterer ikke at skolene lukker øynene for mobbing, og de aksepterer ikke at foreldre blir nødt til å ta barna ut av skolen for å få stopp på mobbingen.

De ønsker også et skoleombud som skal bistå både foreldre og elever, juridisk og på andre måter.
Ha klare sansjoner for de skolene som bryter loven og ikke ser mobbingen.

Kan du fortelle litt om din mobbehistorie? Hva mobbingen gikk ut på, hva du gjorde og hvordan det til slutt endte?
- Jeg gledet meg veldig til å begynne på skolen, og var ei som ville lærer masse. Alt gikk bra i flere uker, men etter hvert ble ting annerledes. Det startet i det små, med enkle kommentarer. Den muntlige mobbingen hadde startet, men siden jeg var så ung trodde jeg dette var vanlig og sa ikke noe.

Jeg fikk også ofte kommentarer om utseendet mitt
Tiden gikk og mobberne syntes at den muntlige ikke var bra nok alene, så en dag tok mobbingen en ny vending. Mobbingen gikk over til mer voldelige handlinger ved siden av de stygge kommentarene.

Jeg trodde det var vanlig og det ble etterhvert en vane for meg, selv om jeg hadde det vondt og tøft.
Men jeg ville ikke fortelle mine foreldre om dette, for jeg ville ikke at de skulle bli lei seg. Så jeg lukket meg og holdt det for meg selv.

Ungdomsskolen, nå skulle alt bli bedre, trodde jeg. Det ble noe nytt. Jeg fikk en ny hverdag med utfrysning, blikk, baksnakking, rykter og dårlig oppførsel generelt fra medelevene. Jeg ble mer alene. Jeg hadde ingen, ingen som ville dele bord med meg eller vise seg sammen med meg. Jeg var kun god nok når det gjaldt fag. Dum som jeg var, hjalp jeg alle i håp om at ting skulle ta en ende, men når timen var over, var alt vanlig igjen. Jeg var den som ble hakket på og sett ned på. Men 3 år greide jeg og leve med dette og jeg vant! Det som skulle være 10 flotte skoleår, ble ikke som drømmen..

I dag har jeg kommet meg videre. Jeg har begynt å leve mitt liv. Jeg vet at jeg alltid vil ha sår i sjelden og at jeg vil ha problemer med å godta ting og vil ha problemer med enkelte ting som andre mener er helt naturlige.

Jeg har nå i den senere tid funnet ut hvem som er der når ting er som vanskeligst! Jeg er ikke åpen om alle mine hendelser til alle. Noen vet ingenting, andre vet noe og andre vet alt. Men det viktigste for meg er at de ser den jeg er nå!

Jeg har fått god hjelp fra venner, familie og andre. De har vært og er der, uansett! Jeg har i dag startet på min utdannelse,mitt nye liv, fullført noen drømmer og startet på andre.

Det er viktig at du finner deg selv i denne tiden, hvor alt er som tøffest og du finner din støtte rundt deg!

Det er viktig at DU aldri MISTER troen på deg selv, DU ER STERKEST!!!


© Ida holder tale under markeringen av Stopp Mobbingen!

Hvordan mener du man best kan bekjempe mobbing i samfunnet i dag?
- Det er at alle som styrer landet på nasjonalt, fylke og lokalt nivå legger politikken til siden for å vise at de har null toleranse på mobbing, vise handling og stå sammen. Hjelpe skolene i sitt arbeid for å fjerne mobbingen.

For lærer man om hvor skadelig mobbing kan være fra dag 1 så vil VELDIG mange ikke mobbe, men man MÅ lærer om ALLE typer mobbing. Ikke bare noen utvalgte man må også fokusere på forebygging og info gjennom hele året ikke bare i perioder!
 
Hvilken form for mobbing tror du er mest utbredt, og hva kan være grunnen til at nettopp den er det?
- Det varierer veldig fra sted til sted. Men totalt sett tror jeg den voldlige blant gutta, og utfrysningen blant jentene. Grunn... Det finnes INGEN FASIT svar i mobbing.

Hva er det beste en nær venn av et mobbeoffer kan gjøre for den som blir utsatt?
- Vær der for den enkelte. IKKE STILL spørsmål. Vær der uansett om du trøster, eller bare er der.

Hvis man som mobbeoffer føler at man ikke har noen nære venner å snakke med, og heller ikke tørr å si fra. Hva er ditt råd til de?
- Finn den personen du stoler 100% på.. Snakk med den. Uansett hvem det er, få personen til å være med deg når du snakker med foreldre/skole.
IKKE SPERR TING INNI DEG, det skader degog gjør ting verre!

Dette spørsmålet er basert på tidligere erfaringer. Da jeg en gang ble mobbet på barne og ungdomskolen utviklet det seg til et stort behov for hevn. Hvor lurt er det å hevne seg på mobbere, og hvilken hevn bør man eventuelt unngå, og hvilken hevn kan man eventuelt ta?
- Helst ikke hevn. Hevn gjør bare vondt verre i veldig mange situasjoner.
Men selvfølgelig kan hende det er den beste løsningen der og da, men kan gjøre verre situasjon over tid.

Mange unge mobbeofre i dag har en drøm om å bli noe stort, forså å heve seg over mobberne sine. Noe slik som Lady Gaga, Marilyn Manson og Justin Bieber har gjort. Er det en type "hevn" som du tror funker for de som til slutt klarer det, eller kan en slik drøm være med på å gjøre den det gjelder mer deprimert ettersom det faktisk er en veldig, veldig stor drøm som de færreste oppnår?
- Sett deg dine mål, det kan være en type hevn!!! Finn deg selv. Gjør det du drømmer til virkelighet.


© Bilde tilhører Ida Marie Bredvold.

Flere mobbeoffer i verden tyr til selvskading, noen fordi de har tanker om at de fortjener det, mens andre kanskje for at de føler trøst i det. Hva er ditt synspunkt om selvskading?
- Det hjelper der og da, men kan få alvorlige konsekvenser.

Helt på tampen av intervjuet; Har du en melding til de som bedriver mobbing, og til de som blir mobbet?
- SLUTT! VI ER ALLE UNIKE OG VERDIFULLE PÅ HVER VÅR MÅTE.

Til dere som opplever mobbing.. VÆR STERKE! DERE ER IKKE ALENE! DET ER LOV Å TA KONTAKT MED FORELDRE, VENNER, NOEN DU STOLER PÅ ELLER ORGANISASJONER SOM FOR EKS. STOPP MOBBINGEN. Du kan også kontakte meg uansett om du mobber eller blir mobbet. Jeg vil lytte, hjelpe og støtte. Jeg kan også gi råd!

22.06.2012, 05:00

Jeg har ei venninne som kunne vært kannibal. Jeg har ei venninne som fort kan ødelegge noe om hun misslykkes i spill. Jeg har ei venninne som sier hun skal bli nonne. Og jeg har ei venninne som ønsker seg noen flere kilo fett på kroppen. Det beste; Alle disse er en og samme person. Jeg snakker ikke om en shizofren, men hun er gjerne litt vrang og kan også spille en del forestillinger! Jeg har rett og slett tatt meg tid til å intervjue sunndalingen bak missstorholt.blogg.no!© Bilde tilhører Sara Storholt / missstorholt.blogg.no

Hvem i helvete er du?

- Jeg er et menneske, en såkalt homosapiens ved navnet Sara.

Du har en dårlig dag, hva skal din verste fiende eller beste venn gjøre for å forverre den?
- Hehe.. Ja, det er egentlig veldig mye. Foreksempel si noe skjeivt, si noe jeg mener er feil, eller rett å slett være dryg fordi de vet at jeg er sur.


Jeg har fått høre at det er greit å ha litt avstand fra deg i enkelte spillestunder. Fortell litt om det, hvor lang avstand bør man ha?

- Det har seg slik at når spillet ikke hører etter blir jeg sint. Å ja, jeg skylder på spillet. Da er det fort at ting går ut av kontroll og noen ting kan kanskje bli ødelagt. Hold deg på Oppdal i lag med trollene.


Du skal kose deg noe skikkelig, om det er noe som du kan fortelle i offentligheten uten at blogg.no sensurerer det vekk; Hvordan koser du deg på ditt aller beste?

- .. Nå vet jeg ikke helt hvordan jeg skal tolke den der.. Hmm jeg tolker den på min måte jeg. jeg koser meg veldig godt med en colaflaske, potetgull, sjokolade og en veldig god serie eller film.


Ordføreren i Sunndalsøra ber deg lage en propagandareklame for Sunndalen. Hvilke grunner trekker du frem for å lokke folk dit? Og snu spørsmålet på hodet helt til slutt, hva vil du trekke frem for å ikke dra folk dit?

- Jeg vet ikke hva en propagandareklame er fornå.. Men ja.. Vi har veldig fin natur, fjellturer og mange fine fjelltopper. Negative sider; vi har aldri sol, det regner hele tiden og er veldig kaldt her. Jeg anbefaler ikke turen hit om du vil sole deg. Her lever vi som ekte hvite nordmenn!


Hva er rettferdighet for deg?

- Rettferdighet for meg er når alt går slik jeg vil ha det. Neeida, det er vell når alle blir behandlet med likestilling og alt ta der.


Utseende er en stor del av mange menneskers interesser. Hvor opptatt er du av det ytre?

- Jeg trives veldig godt med null sminke, de største joggeklærne som finnes og håret i strikk. Jeg er veldig opptatt av utseende.


Dersom noen skulle kastet en forbannelse på deg, ville du blitt pedofil eller kannibal?

- KANNIBAL! Det sies så at menneske kjøtt skal være det beste!


Hvor mange skjelleter har du i skapet?

- Øhm.. Jeg har mistet tellingen.


Har du noe som holder DEG igjen i skapet?

- Aaahaha.. Hva mener du nå? Nei altså, når jeg har problemet med hva jeg skal ha på meg.. Så blir til at jeg står ganske lenge i skapet.. Men noe sier meg at det ikke er det du skal fram til?


Hva er din største frykt, ditt verste mareritt og din fobi?

- Største frykt er jo at noen i familien eller noen veldig nerme meg skal bli rammet av sykdom eller dø. Ellers utenfor det.. FISKER! Jeg bader ikke i sjøvann, saltvann, innsjø eller elv. Ingen plass der det kan være fisker! Har du sett de store fiskene som er der? ...Ja åsså liker jeg ikke edderkopper så godt. De er slemme.


Hva er det beste du har i livet ditt?

- Det er deffinitivt familien, kjæresten og vennene mine.© Bilde tilhører Sara Storholt / missstorholt.blogg.no

Ingen intervju med meg uten sex. Hva slags forhold har du til det seksuelle, og har du noen fetisher?

- Jeg skal bli nonne. 

Hva sto det i den siste smsen du sendte?

«....trodde vi sku bruk den e.....
»

Du skal kjære bort 10 kilo fra deg selv. Hva velger du å rive eller skjære løs fra kroppen? Du kan velge så og si ALT? (Svar som klær, smiykker, mobiltelefon og slik telles IKKE)

- JEG HAR IKKE TI KILO Å SKJÆRE BORT! Jeg vil helst unngå å måtte skjære bort ei arm eller en fot.. Så nei, jeg kan ikke svare godt nok på dette siden jeg ikke har nok kilo på kroppen, men jeg tar gjerne i mot noen kiloer!


Det skal sies det er mer jeg skulle spurt henne om.Men kjære dere, det må dere nesten gjøre for meg, og det skal dere få gjøre på spørrerunden som hun skal ha veldig snart på bloggen sin, besøk henne da vel. Eller spar på helsa, og la vær!0
23.05.2012, 20:59

Jakten på nye og ukjente individer tar aldri helt slutt. Mennesker interesserer meg og særlig og de er noe særskilt stilt! LiljeLene hater Twillight-tilhengere som skal fortelle hvor mye de elsker Twillight, hun frykter snegler og er ninja 24/7. Kunne jeg la sjansen gå når hun sendte meg en mail om at hun ville i rampelyset mitt for å intervjues? Ja, men jeg var smartere enn som så! Her skal vi krype nærmere inntil "LiljeLene"s hud! Hva gjemmer seg bak?
© Bildet tilhører Lene/liljelene.blogg.no

Først og fremst, kom med en avskrekkende eller påskrekkende presentasjon av deg selv! Hvem er du?
- Hmmm... Jeg er bare rett og slett Lene; En jente som vet hva hun gjør og sier sitt. Kanskje en enkel sjel i andre sine øyne, og jeg prøver stort sett å leve livet så godt jeg kan.

Miljø, miljø, miljø. Folk stader stadig om det, men ikke alle er like store i handlingene som i ordene. Hvordan tar du vare på miljøet, eller eventuelt ikke?
- Jeg er slettes ikke en som er miljø-fanatiker, hvis jeg kan si det sånn. Men resirkulere i søppelkassen og panter tomflaskene jeg har. Ellers så har jeg den teorien at vi som mennesker er egoister og jeg bruker ikke min tid på å hårkjemme hvert eneste plastikk eller papp. Jeg ser en søppeldunk, jeg har papir i hendene mine og jeg hiver det. That's it.

Ellers så er jeg et sykkel/gå menneske, så jeg sparer miljøet for mer eksos da!


Hva er det mest ekstreme du har hatt i kroppen?
- Eeehm.. Haha, for et rart spørsmål! Men når jeg tenker meg om så har jeg absolutt ikke hatt så mye rart i kroppen. Kanskje fluer som jeg har svelget som har styrtet inn i munnen min? Eller sølevann som jeg laget kakao av som liten?

La oss si at jeg får noen x-antall timer på å gjøre noe for å provosere deg mest mulig, hva skal jeg gjøre da?
- Vanskelig! Hmmm, jeg tror nok at jeg kan bli provosert av det meste hvis det stikker. Jeg blir provosert lett av folk som oppfører seg tåpelig, eller er stygge mot andre. Så en gang noen ungdommer erte på seg en med Down-Syndrom, og da ble jeg provosert og gikk bort og skjelte dem ut. Jeg var sint i mange timer etterpå! Så kort sagt: Jeg blir mest provosert av mennesker som går etter de svake.

Og jeg blir provosert av Twilight-worshippers!!! Viktig! Starter du en debatt med meg om hvor mye du elsker Twilight, så kommer jeg og spiser deg!


© Bildet tilhører Lene/liljelene.blogg.no

Fra sinne til frykt: Hva er du mest redd for?
- Snegler. Sånne uten skjell. De har hjemsøkt meg siden første gang jeg så dem.
Og som de fleste så er jeg redd for å miste alle mine kjære. Da hadde jeg ikke visst hva jeg skulle gjøre.

På facebook var det vrient å unngå ninjaer.. Hva er greia med deg og ninja?
- Hahahahaha! Du plukket det opp ja? Nei, det har seg at på 2. videregående så dukket jeg alltid opp 5 minutter etter skolen hadde begynt, og jeg klarte alltid å snike meg inn uten å få anmerkning. Bestevenninnen min mente jeg var en ninja i forkledning og begynte å kalle meg Ninja-Lene, og jeg brukte dette videre. I påbygg klassen dro de den videre med at jeg aldri var pålogget på facebook, men likevel kommenterte på felles-chatten. De mente jeg var en superNinja og fikk tittelen Ninja-Russen i russedåpen og bestevennen min fikk malt meg i Ninja drakt på russedressen sin.
Så det har blitt at jeg ble NinjaLene for 3 år siden.

Og kan skyte inn at bloggnavnet mitt "LiljeLene" oppstod av akkuratt den kombinasjonen; NinjaLene.

Hadde du turt å latt meg gjøre akkurat hva jeg ville med bloggen din en hel dag?
- Nope. Er veldig organisert person og det er en hellig lov i mitt liv at ingen får drive å ommøblere eller gjøre "sitt verk" på mine områder. Slik er det bare i mitt hodet, for hvis noen ødelegger mitt system eller innhold så blir det rotete i hodet mitt og jeg får hetta! Så bloggen hadde ikke engang Johnny Depp fått røre!

Nå skal jeg endelig slippe deg ned fra pinebenken og la deg svare på det du har ventet hele livet på å svare på. Ikke noe trimtur rundt grøten; Hvordan er du på det seksuelle plan, og har du noen spessielle fetisher å dele med det norske folk?
- Å, herregud! Jeg har en regel på internett og det er å aldri dele ut mitt sex-liv! Dermed basta! Haha, din lille pervo!

Hva med religion? Har du noen guder du tilbreder?
- Nei. Jeg er ikke religiøs. Jeg synes religioner er pompøse og er negativt i samfunnet. Hvorfor tro på en mann som dør og står opp igjen, når man ikke kan tro på skogalver og troll? Hvor er logikken?


© Bildet tilhører Lene/liljelene.blogg.no

Du er uten tvil en veldig kreativ sjel. Du tegner bedre enn en katt kan male, og du skal virkelig ha all ære i verden for dine kunsteriske sider. Hvor mye tid bruker du på kreative prosjekter? Hvor henter du inspirasjon fra?
- Hvor mye tid jeg bruker varierer. Jeg kan bruke fra 5 minutter skissing til en time! Jeg er rask med å tegne, mye pågrunn av masse øving og teknikk-mestring.
Enkelte malerier og farge-tegninger kan jeg bruke dager på. Så alt avhenger i hvor mye du vil ha i en tegning, et maleri osv.
Inspirasjonen henter jeg fra selve livet og mine intresser. Masse er basert på bilder jeg ble inspirert av, eller en film. Ofte er det sanger jeg gjenskaper i tegninger og malerier.

Musikk er en viktig gjenstand når jeg skal være kreativ. Uten musikk er jeg som en fisk på land. Musikken lager kreativiteten i hodet mitt, og hendene får det ned i virkeligheten.

Hva er det mest verdifulle du eier og har?
- Hunden min uten tvil. Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten han.


© Bildet tilhører Lene/liljelene.blogg.no

Hvis du kunne tilføye deg selv en hvilken som helst evne, hva hadde du valgt?
- Usynlighet! De gangene jeg ønsker å være borte fra omverden og forsvinne i min egen, så hadde usynlighet vært en flott egenskap for slike som meg.

Hva er rettferdighet for deg?
- At folk blir likestilt på deres nivå.

Blogg.no sletter plutselig bloggen din uten for og etter-varsel? Hva er de første tankene som strømmer gjennom hodet ditt?
- Da hadde jeg tenkt "Wtf?", og skrevet det til adminstatorene.

Helt på tampen av intervjuet:
Hvordan er du på lesing? Blogger, aviser, blader, bøker? Har ninjaen i deg også gitt plass til en hel lese hest? Eller løve?

- Jeg er både ninja, hest og løve i ett. Elsker å lese bøker! Tror jeg har over hundre bøker på soverommet mitt, og alle er lest igjennom. Akkuratt nå driver jeg å leser "The Four Last Things", en roman om en "Assassin". Altså en ninja... Herregud, jeg trenger et liv utenfor ninja-koden.


20.05.2012, 20:35

Igjen har jeg grepet tak i et annet vesens hand, og forsøkt å tvunget det til å stille opp på et intervju. Tvang viste seg å ikke være veldig nødvendig, da min kjære venn Catrine veldig gjerne ville stille opp frivillig. Hvem er Catrine tenker du? Vel, det er kanskje det vi skal se om vi finner litt ut av nå! :-)© Bildet tilhører Catrine/cakki.blogg.no

Helt i startfasen; Hvem er du?

Jeg heter Catrine men kalles mest for Cakki. Blitt kalt det siden jeg var bitteliten. Onkelen min som begynte med det, siden har alle kalt meg det.
Jeg er ei jente på snart 22 som elsker musikk, og er en headbanger. Jeg er glad i livet selv om det er mye som er vanskelig.

Flere og flere bruker jordkloden som et jævla offentlig toalett, i den forstand at det forsøples. Ølbokser kastes og legges bort i naturen, og generelt kastes det alt for mye søppel alle andre steder enn der det skulle vært kastes. Hvor stiller du deg til sånt?
Jeg syns det er trist å se og syns det er forferdelig. Sjokkert over menneskers handlinger. Hvor vanskelig kan det være å pytte ting i søplebøta da? Jeg hater forsøpling. Selv puter jeg søppla ditt den skal ellers ligger den i veska eller lomma eller i bilen så lenge ...

Ingen hadde likt om noen la søpla på din tomt, samme gjelder naturen, ta vare på den!

Tror du på noe liv etter døden?

Jeg vet ikke om jeg tror, men jeg håper. Livet er så alt for kort og livet er så urettferdig. Så jeg håper man møtes igjen. Så en del av meg tror vel det, mens en annen del av meg er usikker. Døden er skremmende.


Hva frykter du mest av alt?

Å miste noen av de jeg er glad i, kreft og krig.


Fortell om det jævligste du har hatt i deg?
Gallestein! Smertehelvette uten like...

Om det kan telles, ellers må det bli gastroskopislangen.


© Bildet tilhører Catrine/cakki.blogg.no

Hva er det beste du eier og har?
Oi, den var vanskelig. Man eier vel ikke mennesker, hehe, så da må det bli minner.

Hvis noen skal ha tak i deg på en lørdagskveld, hvor skal man helst lete for å etter størst sannsynlighet finne deg da?
Det kan variere så lureste er vel å ta kontakt med meg på tlf først, eller bare svipe innom å se om jeg er hjemme, hehe.

Dyr slaktes og brukes for menneskers fordeler. Mat, klær, sminke og en uendelig liste over hva vi bruker dyr til eksisterer. Hvor mye av det du spiser og bruker i hverdagen generelt kommer fra dyr? Og hva mener du om at menneskene bruker dyr slik vi gjør i dag?
Jeg syns det er greit i mat sammenheng, bare de ikke tortureres, men jeg HATER pels og syns det er forferdelig at sminke eksempel blir testet på dyr. Gjør helt vondt i hjertet når jeg tenker på det.

Har du noen Gud eller religion du klamrer deg fast til?
Jeg er døpt og står i statskirka, men er ikke spesielt kristen. Har vanskelig for å tro, så nei.

Men hva med sport? Har du noen sportsguder? Er du noen sportsidiot?
Ikke nå lenger, men hadde når jeg var mindre. Jeg er nok ingen sportsidiot, men trener for jeg liker det.
Jeg var veldig aktiv og drev med både turn ski og fotball. Fotball spilte jeg helt til jeg var 14 eller noe, Solskjær var helten og Manchester United var favoritt laget.

Så skal jeg omsider komme til noe jeg vet du liker. Musikk, fortell om ditt forhold til musikken!
Jeg elsker musikk og jeg hører på det ca 24 timer i døgnet. Har likt musikk siden jeg lå i mammas mage. Musikk for meg er så mye, og det er noe jeg ikke kan leve uten. Jeg er ei metal jente og som er seg selv fult ut på en god konsert!

La oss snakke litt blogg, siden dette intervjuet tross alt ligger på en blogg. Hva betyr din blogg for deg? Leser du noen blogger, og hvorfor leser du de bloggene du eventuelt leser?
Min blogg er viktig for meg siden den er en del av meg. Jeg har fått så mange gode venner her inne og et herlig nettverk. Jeg får også delt mine interesser, meninger, og ja, det jeg måtte ønske og det er godt å få lettet på trykket innimellom.

Å skrive er noe jeg liker å gjøre, og noe som hjelper meg i hverdagen. Jeg leser veldig mange blogger også fast. Jeg leser de fordi de er seg selv og fordi vi har noe felles og fordi jeg bare digger de.


© Bildet tilhører Catrine/cakki.blogg.no

Utenom blogger; leser du noe mer? Er du noe lesehest, eller løve?
Jeg leser mye jeg, bøker, tegneserier og litt manga. Jeg elsker å lese, så ja. Er nok en lesehest du har med å gjøre her.
Elsker blant annet Hobbiten, Ringenes Herre, og Harry Potter-bøkene.

Finnes du noe forfengelig? Hvordan er du med sminke og den slags?
Jeg er meg selv. Før kunne jeg ikke gå ut døra uten sminke, nå i dag bruker jeg det da jeg har lyst og føler for det. Kjæresten liker meg like godt uansett. Men liker jo å se bra ut.

Helt til slutt; tror du på spøkelser eller noe annet "unaturlig"?
Det gjør jeg absolutt! I veldig stor grad. Har selv opplevd ting, så ja.
jeg, kjæresten og et vennepar var på et sted i Sverige som er kjent for dette. Stedet heter Skillingmark, og det er overnattingsmulighet der for dem som vil overnatte.

Vi var bare ute der midt på natta, og jeg og kjæresten satt rolig på en benk og lyttet. Vi begynte å høre barnelatter og dunking. Ingen barn i nærheten siden dette var langt på natt og ingen som var i nærheten. Samme skjedde flere ganger også når vi skulle reise.


17.05.2012, 16:49

Dukker blir skremmende lett forbunnet med barn. De fleste dukkene den kjipe mannen på gata har sett er som regel søt, snill, vennlig, trygg........ Zzzzzzzz... Ops, der kom jeg visst over en sovedukke!

I verden finnes det helvetes mange dukker, og tro det eller ei, men noen av de kommer også fra helvete.
For en stund siden kom jeg i kontakt med den makabre, skrekkelige og sadistiske Lillith Doll, en kvinne som jobber med å lage nettopp dukker. Glem det du har sett av dukker hittil i ditt patetiske liv, for nå skal vi bli kjent med noen dukker som representerer dukker slik de i utgangspunktet er ment to be!

Lillith har en egen side på facebook som går under navnet Devil Dolls, en side hvor man kan finne mye av verkene hun har skapt til denne gråe kloden. Klikk her for å besøke Devil Dolls på facebook! I tillegg vil jeg også linke dere til Horror Shop (klikk her for å sjekke ut det), en butikk i Finland som promoterer og selger Lillith sine dukker nå og i fremtiden. Dukkene er for de som har råd da de absolutt billigste blir laget og solgt for 666 norske kroner, hittil dyreste er blitt solgt for 4500 kroner. Så lommeboken må brennes litt, og det skal det være verdt å!©
Lillith Doll

Hva slags skapning er du, hvem er du for noen?

- Villkatt!... Kort og greit.

Hvordan startet ideen om å lage de dukkeproduktene du jobber med i dag?
- Jeg har alltid elsket horrorfilmer, horrorfigurer, horrorkunst... Temaet er så mye større enn man tror, jeg ser og treffer ting og mennesker på min vei som inspirerer meg til å utrykke meg gjennom det jeg elsker!... And after all, ingenting er bedre enn å jobbe med noe man ELSKER!

Hva inspirerer deg mest?
- HORROR!

Har du fått mange reaksjoner oppover åra, fra foreksempel kristent hold, med tanke på at mye av det du lager kan virke litt i overkant grotesk for en vanlig, kjedelig kukksuger i gata?
- Klart jeg har! Alt fra pr/reklame som salg i New York og Finland (Devilstars & Horror-Shop), forespørsel om å bli med på en TvNorge-serie som kommer til høsten med et 5 minutters innslag.. En serie som handler om kunst, salg og kjøp, har dog ikke bestemt meg ennå.. Av mange grunner som jeg ikke gidder gå dypere inn på nå...

+ Jobbtilbud som creepycollection prop maker i Illionois.. Veldig fornøyd så langt, med tanke på jeg har bare holdt på aktivt i 4 år nå. Ellers har vi disse som synes det er ille med "barn" som har avkappet arm/hode/bein også videre og ikke forstår seg på kunst av den makabre sort. Jeg liker å provosere og å skape sterke reaksjoner hos folk - så slike reaksjoner som avsky og redsel er bare moro! Hehe!!


© Bilde tilhører Lillith Doll/Devil Dolls

Hva er det du er mest fornøyd med av ting du har laget oppover åra?
- Det varierer jo veldig fra tid til annen. Men jeg, som alle andre kunstnere, utvikles og edles hele tiden, og blir bare sterkere med årene.. Men jo større figurene er, desto mer tid er lagt i dem.. Og dess mer tid jeg legger i dem, dess mer kry kan jeg føle meg. Jeg kjører et veldig vidt aspekter på hva jeg lager; alt fra små porselens dukker til store lifesize kropper! Jeg elsker utfordringer og tar derfor også imot konkrete ønske-liste bestillinger.

Det kommer stadig nye zombie og vampyrfilmer. Hvem foretrekker du og hvorfor, zombiene eller vampyrene?
- I LOVE zombies! Alltid vært svært fascinert av tanken på at våre døde våkner til live igjen, som levende døde og føder på menneske-hjerner. Eat Brains! Et stort antall folk tror jo forøvrig på zombie-acopalypse.. Med de rette tekniske forskere så KAN faktisk dette skje! Hehe... Forresten så  mener jeg The Walking Dead hittil er den beste zombie-historien siden The Beyond...! Gleder meg til høsten og forsettelsen på sesong 2!

Hva mener du om dagens vampyrprestasjoner der vampyrer blant annet kan finne på å glitre i solskinn?
- Vet jeg absolutt over hodet ingenting om! UHØRT!!


© Bilde tilhører Lillith Doll/Devil Dolls

La oss flytte oss litt i det politiske hjørne. Hva er det beste med Norge i dag, og hva er verst?
- Det beste med Norge er uten tvil naturen vår. Men endog jeg nyter skogsvandring i norske daler og fjell, er jeg for urban til å forholde meg til det på fulltid. Jeg har store flytteplaner til staten Illionois i NY, hvorpå arbeidet virkelig skal få utviklet seg. Heldige kontakter jeg har jobbet meg opp til!

Verste med Norge? Norges dyreste land?? Faen ta meg 200 spenn for en pakke tobakk, er til å skamme seg over...!


Hva hører du på av musikk?
- Blackmetal, ambient, hardcore, horrorpunk, punkrock, electronica, industrial, doom, metal og ellers alt annet med dybde og tyngde i!

Dødsstraff er noe mange har ulike meninger om. Hva er ditt synspunkt på dødstraff?
- Kommer an på hva vedkommende har gjort. Hva er den ultimate dødsstraff?

Hvis du har noen spessielle fobier i dag, hva frykter du mest av absolutt ALT i hele verden?
- Man skal ikke frykte annet enn frykten selv...


© Bilde tilhører Lillith Doll/Devil Dolls

Hvis du kunne vært gudinne for en hel dag, hva hadde du gjort da?
- Utslettet menneske rasen.

Hvem er den mest irriterende kjente personen som har satt sine føtter på menneskenes jord?
- Jeg gidder ikke bruke tid/kaste bort energi på irriterende individer.

Hvor ser du deg selv om 20 år?
- In a Zombie Acopalypse! ;D


13.05.2012, 18:14

En stund siden forrige gang jeg lot noen få bli intervjuet her inne nå. Jeg bladde i dag gjennom mine gamle mailer her på blogg.no, og fant en melding som ble skrevet av bloggerinnen bak hylja.blogg.no for godt over en måned siden, og vel så det. Hun lurte da på om det lot seg gjøre at jeg kunne intervjue henne også, og bedre sent enn aldri, nå er det i alle fall gjort.

Skjønnheten bak denne fantasipregede bloggen er en skapning som fortjente de beste spørsmålene jeg kunne banke ut av skolten på meg, og vi skal nå komme litt nærmere innpå henne. Kan dere føle den samme varmen som jeg gjør?


Først og fremst, hvordan har du det for tiden?
- Jo, det kan jeg fortelle deg! Jeg har det faktisk utrolig bra! Jeg har fått meg en utrolig artig jobb som servitør, noe som tillater meg å være litt småforfengelig og omgås spennende gjester. I tillegg føler jeg meg (klissete som det enn høres ut) nyforelsket igjen. Jo, jeg og Mr.X har vært sammen i nesten 5 år, men likevel? Livet er flott!

Bloggen din er utvilsomt fantasipreget. Hvor lenge har du hatt de interessene for fantasy og eventyr som du har i dag? Hvordan begynte det?
- Jeg har vel egentlig alltid vært glad i eventyr og sagn, men jeg antar at det var Harry Potter-bøkene som gav meg det sparket i rumpa som jeg behøvde. Da var jeg vel 12 år, og Ringenes Herre kom også på kino det året.


© Bildet tilhører Hylja/hylja.blogg.no

Blogg.no legger plutselig ned bloggen din uten før eller etter-varsel. Hvordan reagerer du?
- Jeg hadde blitt kvalm og lei meg. Videre hadde jeg blitt sittende og lure på hva jeg hadde gjort galt. Har noen spredd løgner om meg? Deretter hadde jeg blitt sint, og formulert ett rimelig passivt, aggressivt brev til blogg.no, hvor jeg hadde forsøkt å lyde saklig, men sannsynligvis mislyktes fordi jeg hadde vært så sint.

4. Hvis du skulle hatt en helt spesiell evne som mennesker ikke kan, eller er skapt med. Du kan velge fra øverste hylle, og kun din fantasi setter grenser, men du får bare finne på eller velge èn ting. Hva ville du valgt, og hvilke fordeler og eventuelt bakdeler ser du med å være den eneste i verden med akkurat den evnen?
- Åh, den der er vanskelig! Kan jeg ikke bare være allmektig? Det er da en evne? Fordelene er jo at jeg kan sette ned foten og si at jeg er sjefen! Ulempen er naturligvis alt ansvaret. Det er tross alt 7 milliarder mennesker på denne planeten å holde styr på. Som allmektighet tror jeg likevel at jeg ville ha vært mer tilstedeværende enn de mange gudene folk liker å tilbe, så kanskje de hadde hørt på meg. Og når jeg er allmektig er jeg også udødelig, så de kan ikke pepre meg full av geværkuler heller. Og da hadde jeg fikset på en del lovverk rundt om i verden. Jeg tror verden hadde blitt en bra plass om jeg var allmektig, uansett hvor blasfemisk dette må lyde for de som faktisk tror på en gud/gudinne.


© Bildet tilhører Hylja/hylja.blogg.no

Hadde du turt å overgitt bloggen din til meg en hel uke, og latt meg fått gjøre og skrive hva jeg ville?
- Ah, det var derfor blogg.no hadde stengt ned bloggen min?? Hehehe. Jeg hadde ikke overlatt bloggen min til noen som helst, ikke engang til kjæresten min eller mammaen min. Jeg vil kunne stå for det som står der inne.

Fobier og frykter har så og si alle, sies det. Hva er det som bekymrer eller plager deg mest i hele universet? (kan være både fysisk og psykisk)
- I heeele universet? Gurimalla, det var stort? Jeg er en stolt person. Stolt og veldig følsom. Jeg tror at en av de tingene jeg ikke ville ha greid å leve med er å ha blitt overfalt av x antall menn som hadde tatt for seg av meg. Det er noe så enkelt og primitivt som å bli voldtatt. Av alle ting som kanskje streifer tankene mine en gang i blant, tror jeg at dette er det mest? dagsaktuelle. Jeg tror ikke at det blir en 3.verdenskrig enda. Eller at ondsinnede romvesener kommer og bomber oss tilbake til steinalderen.

Du skal kjøpe deg et levende fabeldyr, igjen kan du velge fra en øverste hylle hvor kun din egen fantasi setter grensene. Hvilket dyr ville du gått for, og hvorfor. Du kan også finne på ditt eget dyr, men det må ha et rasenavn.
- Føniks, drage eller hippogriff?. Njææh, drager er gjerne noe ondsinnede. Stryk dem. Føniks eller hippogriff? Vel, fønikser kan lege alle sår med tårene sine. Og man kan jo fly på disse også, i likhet med hippogriffer. Er alver fabeldyr?? Alver á la Legolas? For da hadde jeg kjøpt en alv og kastet ut kjæresten. Ok, vi sier at alver ikke er fabeldyr. Tror jeg tar en føniks. De er fascinerende dyr.

Hvis du skulle flyttet ut av Norge, hvor hadde du endt opp da om alt var opp til deg?
- På en fin, moderne ranch i villmarka? I Utah eller Arizona. Den skulle ha vært mest mulig miljøvennlig og økologisk, hatt stråtak og vegger bestående av skifer og store vinduer. Det er faktisk drømmen til kjæresten og jeg.

Dette vet jeg ikke, men er bare en fiks ide jeg har. Jeg kan se for meg at mange fantasyelskere har en noe spessielle fetisher og drømmer som innebærer eventyrland. Har du hatt noen elskere i drømmeland, og noen sære drømmer innen for det seksuelle som du tørr å fortelle om, i det minste hinte til?
- Hehehehhehe. De fleste som har lest bloggen min jevnlig har nok fått med seg at jeg har en greie for halvalven Ravn, som jeg selv har diktet opp.


© Bildet tilhører Hylja/hylja.blogg.no

Hva er det flotteste du eier og har akkurat nå?
- Der ja? Det er slike spørsmål som får èn til å virkelig måtte tenke seg om. Vi lever i en materialistisk verden, og glemmer de tingene som betyr mest for en. Jeg tror det må være diamantringen jeg fikk etter min kjære Mormor. Mister jeg den, blir jeg knust. Ikke fordi det er en diamantring, men fordi den var en gave fra mormor. (Ok, litt fordi det er en diamantring også. Den har både affeksjonsverdi og pengeverdi.)

Politiet setter deg motvillig inn i en større politibil, hva i all verden har du gjort?
- Klabbet til en idiot på byen med stiletthælene mine.

Alkohol og rusmiddel blir stadig mer og mer populært, hvordan stiller du deg til temaene?
- Jeg drikker alkohol en gang i blant. Faktisk begynner det å bli noen uker siden? Vent, jeg drakk to øl forrige fredag. Jepp. To øl. Jeg hater å bli full, og jeg liker ikke fulle mennesker heller. Særlig de som blir aggressive og frekke. Hvis man kan oppføre seg når man drikker, så drikk i vei. Jeg selv drikker ikke så mye fordi jeg liker å ha kontroll på handlingene mine. Impulskontroll er nemlig noe jeg sliter med selv i edru tilstand.

Hva er det mest kreative du har gjort/laget?
- Egentlig vil jeg påstå at hele fantasyopplegget mitt er det mest kreative jeg har laget. Det er jo ikke halvferdig engang, og det blir stadig flere innviklede kreative krumspring.

Fortell om den beste boka du har lest?
- Men jeg har lest så mange gode bøker?! Antakelig ville det nok ha vært forventet at jeg begynte å fortelle om Ringenes Herre, men jeg går ut ifra at de fleste vet hva den handler om. Kanskje jeg skal fortelle om boka Mørkets Skygge av Katharine Kerr. Det er bok nr. 2 i en bokserie som på norsk går under tittelen Legenden Om Deverry. Det er litt lenge siden jeg har lest denne serien nå, men den har inspirert meg veldig i min egen skriveprosess. Derfor skriver jeg bare ned det som står på baksiden av boka:

Kongedømmet Deverry er en keltisk fantasiverden full av trolldom, stor dramatikk, heftig kjærlighet og død. I den første boken, Sølvdolkens skygge, ble tre sjeler og skjebner uløselig knyttet til hverandre med et bånd som strekker seg igjennom flere inkarnasjoner og tre tidsaldere. En prins blir ved et feilgrep skyld i to unge elskendes død, og inntil han får gjort bot er han fanget av sin fortid. I nye inkarnasjoner møter han også igjen den unge kvinnen han en gang elsket, men forlot. Nå er han inkarnert som trollmannen Nevyn, og er den eneste som kan redde Deverry. Han får hjelp av den tøffe unge kvinnen Jill, datter av en leiesoldat, og med store magiske evner, og den landsforviste halv-alven Rhodry.


© Bildet tilhører Hylja/hylja.blogg.no

Leser du fullstendigkaos.blogg.no, i så fall, hva er dine meninger om bloggen min?
- Klart jeg gjør! Hvor hyklersk hadde det ikke vært å melde seg på til dette intervjuet uten å ha interesse av DIN blogg? Fullstendigkaos.blogg.no lever opp til navnet sitt, og det er en fascinerende blogg som tidvis får meg til å trykke på det røde krysset øverst til høyre fordi ting kan bli litt for makabert for min smak. Although, den er faktisk litt lærerik. Dessuten er herremannen bak den rimelig intelligent og greier å vinkle ting på de mest utrolige og reflekterte måter.


25.04.2012, 01:19

Dagene daler, tiden flyr og på markedet kryr det stadig av nytt underholdningsdop, jeg sikter igjen til film! For noen uker siden intervjuet jeg filmregissør Lars Erik Lie i forbinnelse med hans nye film The Thrill Of A Kill. Senere har jeg også intervjuet min venninne Kirsten Jakobsen som har hovedrollen i filmen, samt Camilla Vestbø Losvik som har rollen som Kirstens søster.

I denne fantastiske aprilnatten har jeg nå tatt tak i "moren" til Kirsten (eller Kiddy som jeg kaller henne privat) og Camilla. Toril Skansen skulle egentlig i utgangspunktet være med i denne filmen som statist, men etterhvert ble det til at hun ble moren til hovedrollen Kimsy (spilt av Kirsten), og dermed ikke statist lenger.
Bilde tatt fra: thrillofakill.com

Fortell litt om hvordan du fikk rollen i?
Lars Erik Lie og jeg var FB-venner,og han fortalte litt om film innspillingen noe jeg synes var veldig spennende. Han trengte statister, og jeg hadde lyst til å være med. Men da vi kom så langt, bygde historien på seg, og jeg ble mor til hovedpersonen Kimsy.

Hva har vært mest utfordrende med å være med i en film som The Thrill Of A Kill?
Der har det vært mange utfordringer... Alt fra rolleinnehavere som ikke møtte opp.. Til sykdom. Avstanden mellom oss alle var også litt vanskelig, da det måtte passe for alle med spilletider. Det ble mange utfordringer, og sene morgentimer... Det var vel der det kom inn mye god fantasi og en mye lengre film... Det ble en del småkrangel på settet .. Så jeg måtte være psykolog mor og sjåfør. Allsidig som poteten.

Hadde du noen skuespillererfaringer før denne filmen?
Nei, det hadde jeg ikke, så det ble nytt for meg.

The Thrill Of A Kill er for de som enda ikke har fått det med seg, en skrekk/horror-film. Hva er Toril mest redd for, hva avskyr du mest privat?
Hehe... Jeg må ærlig talt si.. At jeg er ikkke redd for noe.. Har tenkt på dette mange ganger, og diskutert det med flere. Kan ikke finne noe jeg er redd fo.. Men vold.. Er vel det jeg avskyr.

Hvordan stiller du deg til skrekkfilm og horror? Har det blitt mange filmer oppover åra? Noen favoritter?
Jeg ser egentlig lite film i det hele og store, så det har ikke blitt noen favoritter.. Regner med at den første favoritten må bli The Thrill Of A Kill, for den er bare RÅ!


Toril (til høyre) med sine "døtre" spilt av Camilla Vestbø Losvik (til venstre) og Kirsten Jakobsen (i midten).
 © Foto: Raymond Bless.

Hva er det absolutt beste minnet fra innspillingen? Du kan nevne flere om ønskelig.
Minner ble det mange av, på godt og vondt. Men det fellesskapet vi hadde, var helt spesielt. Og etter mange timers filming på et av settene, ble bare råmateriale fra hele dagen borte fra tapen.... All frysinga... Alle ubehagelighetene.. Passer nok slettes ikke for en diva i allefall.
Må ta med ett til her.. Etter et par timers søvn, hadde Lars Erik sin egen måte å vekke meg på.Svart kaffe på senga, og AC/DC på full rulle så øya vrengte seg i skallen.. Hehe.

Hva tenker du om å være med på flere filmer i fremtiden? Jeg vet at Lars Erik har planer om mer, spessielt dersom The Thrill Of A Kill får noen gode salgstall.
Jeg står parat... Dette var virkelig krevende å være med på, så jeg tar gjerne turen ned fra Kautokeino for å spille mere... Det gjorde jeg siste innspillinghelga også.

Hva er de største likhetene mellom deg og rollefiguren du spilte?
Det må vel være at jeg er mor..

Og hvor finner vi de største kontrastene?
Det må være alt fra å krabbe rundt i undertøyet, til språkbruken tenker jeg.
Dine to "døtre" Kirsten og Camilla har i tidligere intervjuer med meg uttalt at de kanskje skal selge trusene de brukte på filmingen dersom filmen blir noe suksess. Kommer du til å selge noe eventuelt til fans?
Det tror jeg nok ikke .. Toppen jeg ble drept i, vil nok forbli et minne.

Sminke er en nødvendig del av film - Og sminke kan også være så mangt.
Foto: Raymond Bless.

Det finnes alltid skeptikere der ute: Hva vil du si til de over 18 som i hovedsak liker skrekk, men som eventuelt skulle være skeptisk til The Thrill Of A Kill?
Dette er en film som alle egentlig kan kjenne seg igjen i o g har bådee humorscener og skrekk og voldscener.. Absolutt verdt å ta en titt, da jeg tror den er litt særegen.

Helt på tampen. Hva er ditt forhold til blogguniverset? Har du foreksempel tittet på fullstendigkaos.blogg.no?
Jeg har vel ikke vært noen blogg-fan akkurat, men skal absolutt inn på bloggen din å utforske litt.


Det var det, skulle jeg til å skrive. Men akk nei! :-)
For før dette innlegget møter sin ende så skal jeg legge til det faktum at, hvis dere vil, så kan dere alerede NÅ forhåndsbestille denne filmen på platekompaniet sin nettside.
Klikk her for å forhåndsbestille "The Thrill Of A Kill"!

Så vil jeg igjen råde de interesserte til å holde dere oppdatert på filmens facebook-side, samt filmens offesielle nettside!
Ønsker alle sammen en bloddrypende, forfriskende og særegen natt!

Vi reblogges!

06.04.2012, 12:19

Innimellom alt påskekaoset er det flott å fremdeles ha en gothepose å kose seg med. I høst ble jeg den heldige eieren av et par fantastiske plattåsko i lakk. De handlet jeg hos min venninne Lisa som driver nettbutikken Black Widow. En klesbutikk som strekker seg lengre enn butikker flest, for at kunden skal bli absolutt fornøyd. Der kan du også få spessialbestilt design på foreksempel sko, eller spessialbestillinger innen hair extensions, bare for å nevne noe.
Lisa har siden 18-årsalderen interessert seg spessielt for det mer mørke og gjerne gothiske, og det har også vært med på å prege det fantastiske resultatet av en nettbutikk hun har fått til i dag. Som kunde av Black Widow, og som eier av mine sko vil jeg på det helligste og varmeste råde alle til å sjekke ut butikken og gå for et kjøp eller to om du finner noe som interesserer deg. Black-Widow.org, der altså! :-)
Det er også opprettet en egen facebook-side for Black-Widow som kan joines og besøkes her!

Jeg har vært så heldig at jeg har fått fråtset litt i Lisas tidsur, og resultatet av det ble et splitter pine nytt intervju, som dere skal få her!


Hvor lenge har du vært opptatt av sko, korsetter og andre klær? Hvordan fikk du ideen til å starte denne Black Widow?
Jeg er jo jente så så det ligger i genene, hehe, men den mer mørke stilen begynte jeg å utvikle da jeg begynte å designe klær som 18 åring.
Det å starte Black Widow har vært en drøm så lenge jeg kan huske, selv før jeg visste hva jeg skulle selge. Jeg har noen papirer der jeg rabla ned at butikken skal hete Black Widow og jeg var overlykkelig da jeg fant ut at mange år senere så var navnet fremdeles ledig.

Jeg jobbet som butikk ansvarlig på Duo Shop da jeg kastet meg uti det å startet firmaet.

Jeg vet ikke hvordan det er nå, men i alle fall før kunne du ta i mot spessialbestillinger hvor du kunne dekorere på spessielle mønster og lignende på enkelte produkter, foreksempel sko. Gjør du det fremdeles?
Det gjør jeg, jeg strekker meg langt for at mine kunder skal være fornøyde.


© Bildet tilhører Lisa/black-widow.org

Er det mange av sånne bestillinger du får perr dags dato. Og hva får de fleste spessiallbestillingene ut på? Har du foreksempel noen gang måtte sagt nei fordi det var noe med ønsket som ikke var gjennomførbart der og da?
Jeg har faktisk ennå ikke fått den type bestilling og det jeg selger mest av for tiden er mine hair extensions.

Når du lager noe til deg selv, hvor kommer inspirasjonen fra?
Det kan være alt og ingenting, filmer, noe jeg har drømt, plutselige innfall, jeg er rar sånn, hehe.

Har du noen spessielle moteforbilder?
Hmm.. Jeg tror ikke det, altså jeg liker mange stiler jeg har sett/ser, men jeg jeg ser ikke på de som forbilder.

Hvordan føler du at konkurransen fra andre nettbutikker er i forhånd til din egen? Har du mange faste kunder?
Og hvorfor skal folk velge Black Widow fremfor en annen butikk?
Jeg ser ikke andre nettbutikker som noe konkurranse i det hele tatt da jeg tilbyr så mye mer og jeg gir faktisk mine kunder mye for pengene. Min nettbutikk er ikke kun for de som har god råd, men også for de som meg selv, som synes at det er drøyt å betale 1.000,- for en plain skjorte du kan finne på H & M.

Jeg har ikke mange kunder da det er fremdeles mange som ikke kjenner til nettbutikken min, men jeg brenner for det jeg gjør og jeg kjører for fullt hver dag for å spre ordet.

Hvorfor velge Black Widow? Fordi den er unik, med rikige priser i forhold til produktet og her finner du min egne kles kolleksjon/tilbehør samt costum made hair extensions, er INGEN andre som tilbyr det.
Mesteparten av klærne er laget av gode stretch-materialer slik at de føles komfortable og størrelsene er svært nøyaktige, verken større eller mindre enn hva størrelses etiketten oppgir. Mange som tilbyr XXL er for små for meg å jeg er en XL jente! Jeg jukser ikke med størrelsene.

Så og si alle som har handlet har gjort noen bommerter oppover åra, hva er det verste angrekjøpet du har begått selv hos en annen butikkkjede? (Trenger ikke nødvendigvis være klær, kan også være generellt)
Verste kjøpet ever var faktisk på Manillusion, jeg betalte 1.300,- spenn for en bukse som hadde større utskjæring bak enn foran så halve ræva mi hang ut når jeg bøyde meg haha (nei jeg satte den ikke på feil vei) det var masse penger rett i dass.

Dette er noe som aldri vil skje med Black Widow kleskolleksjon da jeg tester de på meg selv først for å finne alle mulige feil.

Hvis vi nå skal bevege oss litt utenfor klær og mote-seksjonen. Døden, for mange et tabulagt tema, for andre ikke. Hvordan stiller du deg til døden som snakkeemne, og er døden noe du frykter?
Jeg tror alle tenker på døden gjennom livet, men samtidig så tenker jeg at kommer den så kommer den. Hvis jeg skal være opptatt av den så går jeg glipp av selve livet, så jeg foretrekker å tenke på de jeg heller vil skal dæve før meg, hø hø. Nav, x`er..

Det finnes en rekke snåle sjeler som har fått sine ønsker om etter døden oppfylt. Tegneserieskaper Mark Gruenewald ble foreksempel blandet med blekk og brukt til å trykke hans første oppslag av tegneserien Squadron Supreme. Mens en del andre har valgt å bli begravd med noe i stede. Har du noen mer eller mindre sære tanker om noe lignende?
Må bli mine halsbrann tabletter, jeg er sikker på at halsbrannen vil følge meg, selv i døden.
Og et leopard-teppe, jeg har en besettelse for leopard-mønster.


Har du en utbredt musikksmak? Hva spilles det mest av?
Når vi snakker om sær.. Jeg hører på veldig mye, en del vil jeg ikke andre skal vite at jeg hører på engang, hehe.
Er lettere å si hva jeg IKKE hører på; jazz, country, boybands, opera, blues, hip hop, Abba og Jahn Teigen, som er naboen min sin favoritt... På repeat...

Og hvordan er du når det kommer til film og tv?
Slave! Elsker alt av film og kunne ikke klart meg rn hel dag uten, men tv har jeg slutta å se på for tre måneder siden, reklamene begynte å gi meg tvangstanker som inneholdt våpen.


© Bildet tilhører Lisa/black-widow.org

Uten for stor sikkerhet vil jeg påstå at absolutt alle har minst en fobi eller frykt. Hva frykter du mest av alt i verden?
At moren min skal leve for evig, å bli spist levende, og at jeg skulle gi opp min daglige kamp mot urettferdighet og fordommer.

Gud eller ikke Gud er for mange et stort spørsmål, hvordan stiller du deg til religion? Tror du på noen guder?
Jeg ser på bibelen som verdens best selgende eventyrbok og jeg ser på religion som en hjernevaska sekt hvor folk dreper i "Guds" navn. Men jeg bryr meg ikke sånn generelt om hva slags guder folk tror på så lenge de holder kjeft om det i nærheten av meg og ikke prakker sine tro på meg.
Jeg mener at mennesket selv er i stand til ren onskap og ren godhet. Men alltids greit å ha noen skylde på, hehe.

Jeg er helt fordomsfri når det gjelder sexuelle legninger og jeg digger Drag Queens, crossdressere, homser og lesber, ingen "gud" skal nekte meg det
.

Mange mener at dagens vampyrer er en skam mot de originale? Som foreksempel glittervampyren Edward i Twillight som blomstrer i solskinn. Hva er ditt forhold til vampyrer, og hva mener du?
Hahahaha... Jeg er såå enig der. Det har blitt helt lattelig! Disse gutta smelter hjertene til alle wannabe-goth-fjortiser, men en ordentlig goter faller ikke for sånt piss!
En vampyr som glitrer? Really??!

Helt til slutt. Er du noen bloggperson, leser du noen blogger? Og; har du vært innom fullstendigkaos.blogg.no noen ganger, og skapt deg noen meninger om bloggen min?
Jeg blogger når jeg kommer på at jeg har en blogg, leser noen blogger dersom overskriften intresserer meg og jeg har vært på bloggen din flere ganger, hehe. Den er ganske underholdende og informativ, sånt liker jeg!Til slutt vil jeg for dere som enda ikke har sett det igjen legge ut reklamefilmen for bloggen min som ble laget tidligere i vår, med Jan Dalchow (fortelleren av blant annet Robinsonekspedisjonen på Tv3) som forteller. Saken er nemlig at skoene jeg bestilte fra Black Widow i høst hadde en betydelig rolle der, la oss ta et lite tilbakeblikk:Sååå, vil dere ha akkurat eksakt samme sko som jeg brukte i denne filmen? Finn de på Black Widow! ;-)
Ønsker alle sammen en strålende god fredag, håper alle sammen har det bra, og at dere ikke har forsvunnet helt i påskestemningen!

Vi reblogges!0
05.04.2012, 20:12

Noen liker drager, andre liker vampyrer. Andre liker begge deler, noen frykter døden, andre frykter den ikke og kan likeså godt legge seg ned og slutte å leve!

I kveldens lune mørke har jeg fått til enda et intervju. Denne gangen med den gothiske skjønnheten Linn bak bloggen storelillelinn.blogg.no. Hvem hun er, og hva hun mener og tenker bak en rekke tabulagte og ikke-tabulagte temaer jeg har tatt opp, skal vi nå ta et mørkere dykk for å finne ut av!


Uoriginalitet og latskap fra å finne på noe selv er en utbredt sykdom i Norge i dag. Hvordan anser du deg selv, er du veldig original når det kommer til ting generelt, foreksempel utseende, ting du lager på hobbybasis/jobb og andre ting?
Vel, jeg liker å tro at jeg er orginal, men om jeg er det, det er kanskje en annen sak. Jeg liker å gjøre ting på min egen måte og går ofte min egen vei. Det verste jeg vet er folk som ikke tenker selv, men bare flyter med strømmen.

Enkelte skjelver nærmest på seg en pest av frykt bare man nevner døden. Hva er dine tanker om døden? Er du redd for å dø, og tror du på noe etter?
Jeg er mest redd for at jeg skal bli erklært død uten å være det.. Har hørt skrekkhistorier skjønner du. Så jeg er livredd for å bli levende begravd. De får kjøre en stake gjennom brystet på meg slik at de er sikker på at jeg er død. Om det finnes noe etter døden finner jeg ut når jeg dauer. Det skal bli spennede å se, eller ikke se.


© Bildet tilhører Linn/storelillelinn.blogg.no

En eldre pernsjonist blir brutalt banket opp og overfalt av et større flertall, maskerte kriminalforbrytere, det er et lite stykke unna folk flest. Hva gjør du i situasjonen?
Kan tenke meg at jeg hadde løpt frem og skreket eller noe i den duren. Og siden jeg er en liten jente på 50 kilo så hadde jeg ikke vært til stor hjelp der jeg hadde blitt liggende i en blodpøl. Men hvis jeg hadde tenkt før jeg handlet hadde jeg holdt meg litt i bakgrunnen først for å varsle ambulanse og politi.

Du blir tvunget til å drepe noen, og må ta et kvikt valg. Fremfor deg sitter en 20-åring som absolutt ingen vet hvem er, og ingen savner. H*n har havnet på det kriminelle planet, og har gjort en god del voldtekter, innbrudd og smånaskerier, vedkommende kan forandre seg og leve et langt liv selv om det ser svært lite sannsynlig ut. Ved siden står det en 80 år gammel person med større familie, og til tross for en hjertefeil som gjør at vedkommende kanskje vil gå bort innen 3-5 år har vedkommende motet oppe. Hvem dreper du, om du MÅ?
Det hadde nok blitt meg selv som hadde fått smakt en kule. Da kunne ingen ha tvingt meg til å velge. For jeg syns at alle mennesker er like mye verd.

Hva er det mest positive med å bo i Norge i dag, og hva er du mest missfornlyd med?
Jeg er veldig takknemmelig for å bo i Norge. Jeg syns det meste er positivt med Norge. Kanskje ikke perfekt men vi er ikke langt unna. Spessielt med tanke på hvordan de har det i enkelte andre land. Nå er jeg missfornøyd med at våre egne regler blir missbrukt og utnyttet av andre.

Hva er ditt syn på rusmidler alkohol og eventuelt andre rusmidler?
Når det gjelder alkohol syns jeg at å drikke med måte er ok. Andre rusmidler har jeg aldri prøvd, kunne aldri tenkt meg å prøve og jeg syns synd på dem som skulle vikle seg inn i den verden.

Du finner under ei bro ved akerselva en Ole Brum-sekk i den er det kontanter for minst 100 000 kroner. Du har med deg tilfeldig en større bag som den sekken godt KAN legges ned i om du vil det. Og det er ingen som noen gang vil se deg, lover. Hva gjør du?
Skulle gjerne tatt å stappet den i vesken og beholdt den selv. Hadde sikkert ikke vært noe fler en noen kriminelle som hadde savnet den og jeg trenger penger.  Men... Jeg hadde blitt blitt spist opp av den syke samvittigheten min så jeg hadde nok tatt den med til politiet. Samvittigheten min er en forbannelse.

Sex og samliv er noe som er helt naturlig. Synes du samfunnet i dag er for overseksualisert, og har du selv en eller annen fetish du tørr å dele?
Jeg syns samfunnet i dag spiller for mye på sex.  Jeg hisser meg støtt og stadig opp på grunn av det. Og da mener jeg ikke på den gode måten. Noe av det verste av det er at det går så mye på kvinner. jeg mener at vi ikke trenger denne såkaldte opplæringer. Those how talk do not know. Jeg ser på sex som noe personlig mellom de involverte. Har vel ikke noe spessiel fetish, men har sikkert mer undertøy enn andre klær.

Hva var den første filmen som eventuelt har gjort deg redd/paranoid? Er du noe skrekkfilm-fan?
Jaaa... Glemmer aldri jenta i The Ring. Jeg ser hun for meg nesten hver gang jeg dusjer. Skrekk å gru. Det er jo nesten så jeg tror jeg holder på å bli gal. Ble ikke bedre da jeg en stund lignet på henne og.  He he he.
Kan si det sånn at det ble ikke mer skrekkfilm etter det. For jeg ser ikke på vampyrfilmer og lignende som skrekkfilmer.

Hva er det jævligste du noen gang har hatt i deg? (er også lov å svare/tenke koffert, selv om spørsmålet i utgangspunktet var ment for mat o.l)
Mojito.. (en drink med blader i).

Zombier, vampyrer eller drager? Og hvorfor?
Oi, vanskelig å velge mellom vampyrer og drager. Elsker jo begge to. Litt vanskelig å si hvorfor jeg liker vampyrer. Jeg syns de er mystiske. Og det syns jeg også er litt sexy. Tror jeg liker drager fordi de er så fine og at de kan fly og sprute ild.. Liker de så godt at jeg har en tattovering av en.

Ikke beskriv deg selv slik du ser på deg, beskrev deg først sånn som din beste og nærmeste venn ville gjort. Og deretter, slik som den personen du har minst til overs med ville beskrevet deg!
Samboeren min har alltid sagt at det han liker med meg er at jeg alltid har meninger om alt og at jeg ikke er redd for si dele dem selv om det betyr at jeg sier andre imot. Får også høre at jeg er sta. Folk som jeg ikke kommer overens med syns nok at jeg er stille og sjenert. Er ikke så mange som forstår at det er en grunn at jeg er stille når jeg møter dem. Selv om vannet er stille betyr ikke det at det er tomt for alligatorer.

Tattoveringer og piercing vokser stadig på menneskets kropp. Har du noe, og hva mener du om kroppspynt?
Jeg liker begge deler. Men liker tattoveringer best. Jeg har tre stykker.. Eller den siste er ikke ferdig enda. Hvem viste at jeg hadde et sykt ømt sted på ryggen. Har en piercing.. Gulp... I navlen. Ønsker meg flere, både piercing og tattoveringer.


© Bildet tilhører Linn/storelillelinn.blogg.no

Hva betyr bloggingen for deg, hvorfor blogger du?
Jeg begynte å blogge fordi jeg blir så frustrert over livet i blandt og trengte et sted for å "lufte" det ut. Så bloggen er et sted der jeg kan dele mine tanker og meninger med dem som eventuelt skulle lese.

Leser du fullstendigkaos.blogg.no? Og hva er dine meninger på godt og vondt?
Ja, det gjør jeg. Jeg elsker orginaliteten. Liker når folk ikke suller rundt grøten og går direkte på saken og skriver fra leveren. Har "dessverre" ingen ting vondt å si.


Tusen takk til Linn som har stilt opp på dette intervjuet! :-)
Jeg vil før jeg avslutter dette innlegget veldig gjerne råde dere også til å sjekke innom bloggen hennes.
Det er en rekke bloggere som har sendt mail om å bli intervjuet, men det er ikke hvem som helst jeg vil bruke lenger! Så derfor har jeg nå begynt med min nye hobby; spessialbehandling og forskjellsbehandling!

Har forså vidt aldri intervjuet noen hittil som jeg ikke har syntes vært original nok til det, bare så det er sagt!
Jeg har sett alle forespørslene jeg har fått, og noen av dere som har sendt mail vil jeg komme til å intervjue også om det fortsatt er ønskelig, men noen av dere vil ikke bli intervjuet. Så ikke sitt å vent for lenge på å få svar. Kun de som jeg faller ekstra for, og syns faktisk har noe originalt og særeget jeg liker, vil jeg gidde å dumpe ut et intervju på!
For sant å si er det også en del søppelblogger jeg ikke gidder å brenne energi på ;-)

Vi reblogges! :-)


05.04.2012, 13:17

Grus og jord er slettes ikke samme ulla. En skrekkfilm fra en annen skrekkfilm er heller ikke det samme. Den som sier at man har sett alle skrekkfilmer etter 2-3 stk har en lang vei å gå på det sosiale planet. Å få leve ut drømmen som skuespiller er noe som flere deler i samfunnet, men de færreste av oss får oppnådd den. Det har derimot Camilla Vestbø Losvik fått, som blir å se i den nye, norske skrekkfilmen The Thrill Of A Kill, som kommer på dvd den 30. mai 2012. Jeg har tatt kontakt med henne, i håp om å få et bredere bilde av hvem vi har med å gjøre når vi selvfølgelig skal booke oss foran tv-skjermen i sommer og se denne skjønnheten på blodrennende dvd-format!© Fotograf: Lars-Erik Lie.

Først av alt, hvordan fikk du rollen du har fått i The Thrill Of A Kill, og hva er de største forskjellene og likhetene mellom deg personlig og rollen?

Kirsten Jakobsen, venninnen min fortalte meg om at hun hadde fått kontakt med amatørskrekkfilm-produsent Lars Erik Lie via facebook og at hun var tilbudt en rolle i filmen "The thrill of a kill".
Hun spurte meg om ikke jeg også var interessert i en rolle. Synes dette var veldig spennende og ble selvfølgelig med på dette.

Rollen som gother i filmen var ganske lett å spille siden jeg allerede hadde omtrent den samme stilen som i filmen, bare at den er mer overdrevet i filmen, særlig med tanke på sminken.. Går ikke med svart lebestift hver dag, men klærne som jeg brukte i filmen var mine egne som jeg brukte til vanlig.
Var noen av rollene som var ganske vanskelig å spille, som da jeg skulle være rosenborg-fan som jeg virkelig ikke er.. Finnes ikke fotballinteresert og var derfor vanskelig å sette seg inn i rollen, kunne ikke rosenborg-sangene og sang helt forferdelig :S.

Var også vanskelig å skulle spille sjokket/overrasket i klippet da jeg så moren min død og i klippene der jeg skulle virke redd, dum og forsvarsløs. Følte det var veldig stor kontrast til hvordan jeg er i virkeligheten og måtte på en måte finne opp en ny personlighet som passet inn i handlingen.
Syntes selv jeg virket som en dum, pinglete liten jente, som gjorde mange dumme ting som jeg ikke ville gjort i virkeligheten og ville heller ikke oppført meg på den måten.

Etter at den norske skrekkfilmen "Rovdyr" kom ut for noen år siden har det blitt fortalt at enkelte av skuespillerne har slitt med mareritter etter innspillingen. Har du vært plaget med noe sånt?
Nei, har ikke fått mareritt av filmen, hadde det veldig gøy under innspillingen, var mye å le av, synes filmen er blodig, men også humoristisk.

Men den var kanskje litt i overkant voldelig for ungene som var med i filmen.. Var en av de som hadde vært plaget av mareritt etter å ha spillt i filmen.

Har du gjort noe spessielt på skuespillerfronten før The Thrill Of A Kill?
Veldig lite, har vært med på et sportsteaterkurs.

Hva innebærer et sportsteaterkurs?
Fikk oppgaver som å finne på setninger fra tilfeldige lapper som vi trakk opp av en kurv samtidig som det skulle falle naturlig inn i en dialog. Spilte også en vulgær drama-dame


© Fotograf: Kirsten Jakobsen.

30. mai slippes altså The Thrill Of A Kill ut på blant annet platekompaniet, cdon samt andre velkjente butikker. Tror du at mange vil kjenne deg igjen etter filmen? Har du skrevet noen autograf hittil?
Hadde vært kult om det var noen som kjente meg igjen, men er ikke sikkert..har forandret en del på utseendet siden innspillingen, har farget håret nesten svart i tillegg til annen frisyre, har også litt annen klesstil nå.
Har signert noen ting ja, men det er kun til produsenten og ikke til privatpersoner.

Har du sett mange skrekkfilmer oppover åra? Og hva ser du mest av når du ser film, generelt?
Ja, elsket skrekkfilmer som liten og liker fortsatt skrekkfilmer.
Som liten likte jeg blant annet klovneskrekkfilmen "IT", "Tales From The Krypt", "bad taste", "Braindead" og Fredy Kruger med "Nightmare On Elmstreet". Liker fortsatt denne type film og masse annet som "The Ring" og" The Grudge"," Ondskapens Hotell", "Hell Raiser".... Liker nesten all skrekkfilm, men synes nesten det var enda mer gøy som liten.

Utenom Kirsten som altså spiller hovedrollen, er det noen spesielle fra filminnspillingen du holder kontakt med i dag?
Ja, synes det var mange folk jeg fant tonen med og trivdes godt med, har fortsatt kontakt med Tangen, Lars Erik og mange og flere andre fra filmen.

Når filmen kommer ut på dvd, skal du da se filmen med noen spesielt utvalgte mennesker første gang du ser den?
Har allerede sett den mange ganger og liker egentlig ikke å se meg selv i filmen, er rart å se meg selv som spiller dum, hjelpeløs jente. Synes ikke jeg minner meg selv om sånn som jeg er i virkeligheten.
Synes også det er mange scener som jeg spiller dårlig i som jeg kunne spilt mye bedre, men tok mye av det helt på sparket uten flere forsøk. Hehe, og synger helt forferdelig. Men er glad for å være med i filmen.

Hvis vi skal se litt bort fra filmen en stund. Hvem er du på privaten? Hvordan vil du beskrive deg selv som person, og hva har du å henge fingrene i?
Er en ganske allsidig person, som er åpen for det meste. liker natur, friluft, ekstremsport, kampsport, trening, være med venner og kunst. Nå for tiden har jeg begynt med kjeramikk og lærer meg å lage vaser og krukker.

Fobier er et stort tema og virkemiddel innen skrekkfilm. Hva er det som skremmer deg mest på privaten?
Har litt edderkopp-fobi, gjør meg ikke noe særlig at de er i huset så lenge de er litt vekke fra meg, men freaker ganske ut hvis de kryper direkte på meg, ser helst at de er ute i naturen et stykke vekke fra meg.

Med andre ord; Hvordan hadde du taklet det dersom du skulle få en invitasjon fra meg om å besøke meg på min 1-roms-hybel, da jeg faktisk skal anskaffe meg en ekte tarantell som skal stå i bur på hybelen min fra og med neste uke?
Hehe, kult det, hadde ikke gjort meg noe så lenge jeg slipper å holde den eller være borti den.


© Fotograf: Lars-Erik Lie.

Helt til slutt vil jeg spørre deg om du har noen bloggforhold. Leser du noen blogger, eller har du blogget selv? Har du forresten rukket å titte innom fullstendigkaos.blogg.no?
Har vært litt innom Kirsten sin side, hun har noen kule tema å lese om.
Var også innom din side, fullstendigkaos.blogg.no, var kul side det. Skriver ikke blogg selv, men hvem vet, kanskje en dag.


Vil igjen minne om nettsiden til The Thrill Of A Kill-filmen, som kan besøkes her!
Der finner du alltid siste nytt om filmen som kommer ut på blant annet cdon og platekompaniet den 30. mai.
Hold deg oppdatert! Hvem vet, kanskje det vil komme flere intervjuer her inne innen 30. mai, knyttet til denne filmen? :-)

Fra før er regissør Lars-Erik Lie og hovedrolle Kirsten Jakobsen intervjuet her på bloggen. Trykk på navnene deres for å lese!

Vi reblogges!


04.04.2012, 23:47

Opp fra et hav av mange menneskesjeler har jeg dykket opp og gjennom åra. Ikke alle har fasinert meg spessielt mye, ikke alle har satt sine spor i min interesse. I fjor ble jeg for første gang presentert for en skjønnhetsgudinne etter min mening, her på blogg.no. Dravsk Alaya, blåhårete Marilyn Manson-fan, akkurat som meg, bortsett fra at jeg har ikke blått hår. Men jeg digger Manson! Og jeg digger også Dravsk Alaya, aldri en kjedelig samtale, selv ikke den tiden hun så vidt hadde tid til meg i høst da skole var en stor cupcake-del av tidevannet hennes. Vel, i kveld har jeg fått stjelt en del av tiden hennes under et intervju, som jeg veldig gjerne vil kaste ut for resten av det dorske folk!
Også håper jeg at dere vet deres eget beste, og sjekker ut bloggen hennes, før eller etter dere har lest intervjuet! Bloggen hennes kan dere titte innom her!


Hvordan ser en skikkelig Bad-Hair-Day ut på sitt aller verste?
Hmm.. Godt spørsmål.. Siden jeg mener mange frisyrer nå i dag faktisk ser ut som en real bad hair day AKA pulesveis, men er tydeligvis ganske inn nå i dag, hehe, men antar vell et ubørsta flokete helveteshår som stikker ut over alt :P

Døden, et vanskelig og tabulagt tema for mange selv i 2012. Hva er dine tanker og meninger rundt døden?
Har ikke noen spessielle meninger om det, jeg har referert mange ganger til det Marilyn Manson og mange andre artister har sakt.. "om man ikke er redd for døden lengre, hva er vitsen med å leve?",  ikke at jeg mener dette bokstavelig, men er vell en måte å si det kort på. Jeg vil ikke dø ung, jeg vil leve livet så lenge jeg kan. Å gjøre så mye som jeg kan.


© Bildet tilhører Dravsk Alaya/dravsk.blogg.no

Som døden er også romantikken en del av livets torner. Er du som regel den som forfører eller den som helst blir forført? Og er du noen romantikker?
Hehe, ja, du, det lurer jeg på selv. Jeg får høre at jeg flørter av å til, men er ikke klar over det selv, så jeg flørter ubevist, å det kan føre til mange pinlige situasjoner, men jeg har blitt sjekka opp noen ganger også.
Romantiker, jeg? Næh, kommer ann på, jeg er ikke den som krever blomster og konfekt og dikt og masse sånt, jeg er heller ikke den som liker å fantasere om romatiske øyeblikk, føler det er litt bortkasta. Romantisk for meg må bli hjemme, med levende lys og litt god mat og en god film i en armkrok. Jeg blir faktisk forlegen når det kommer til gaver å sånt, er ikke vant med det.

Absolutt alle sløser til tider bort litt av livets sand ned i et mørkt hull med masse intet. Fortell om det mest bortkasta du har gjort eller opplevd hittil i livet ditt!
Det var et vanskelig spørsmål. Er så lite jeg egentlig angrer på, selv om jeg har gjort mye sykt og dumt og rart, så er det at man lærer av det. Å det var gøy, vondt og sært. Føler at har jeg ikke gjort det jeg hadde gjort, hadde jeg heller ikke fått oppleve det jeg har opplevd. Å ikke blitt meg. MEN om det er noe, er det alle de gangene jeg har venta og venta og venta på venner og folk som skulle møte meg, eller bli med meg på ting som aldri dukka opp, å jeg satt alikevell å ventet og håpte, mens jeg viste at de ikke kom. Det angrer jeg på, å at jeg da selv avlyste alt å dro hjem, i stede for å være selvstendig å dra alene på ting.

Må få gi det et par komplemanger. Du ser rett og slett ut som skjønnhetsgudinna selv, du har din egen klesstil og utseende. Henter du inspirasjon fra noen spessielle?
Hehe, åh takk, nesten så jeg rødmer her, hehe.
Vel, jeg henter den her og der, av det jeg liker. Stilen min har vel relativt en ganske lang historie på seg. Helt fra da jeg begynte å høre på Marilyn Manson, da han sa at man ikke skulle være som han å prøve å forandre verden, men være som seg selv og prøve å forandre verden. Fra da av ville jeg skape meg selv, min stil, MEG nå i dag.
Så hovedinspirasjon var fra hannes ord, å resten er fra over hele verden, plukker litt her og litt der og lager noe eget.

Vampyrer har de siste årene kommet sterkere tilbake i underholdnings- og litteraturuniverset. Eller har de det? Eller er det noen nye, svakere, og mer forfjamset parododier av vampyrer som har dukket opp i senere tid?
Hmm... Vel kan jo begynne med å si at jeg liker ikke nådagens vampyrer. Jeg er mer glad i dem vi leste om og de som Lestat og Louise og Buffy, Dracula. Jeg er en vampyrelsker, har jeg hvert i mange mange år, og da jeg hørte om Twilight tenkte jeg; - Kult, nye vampyrfilmer!.. Men da jeg så filmen ble jeg skuffet og sint. Vampyrer skal brenne opp og dø i sollys, ikke glitre som om noen har smurt party glitter på dem. Men dette er da ikke de eneste vampyrfilmene som har kommet, men jeg må helt ærlig si, de siste gode filmene var Van Hellsing og Underworld-filmene. Preast har jeg enda ikke sett, så kanke si noe om den. Seriene har jeg ikke noe formening om, jeg likte Vampire Diaries, men ser ut som den serien er litt ødelagt nå og. True Blood har jeg rellativt ikke likt p.g.a den hele mekaniske følelsen over hele serien, men det er vel smak å behag.

Alkohol og generel rus er blitt en stor del av mange unges hverdag i dag. Mange helt ned til 14-års alderen drikker seg gjerne beruset for å foreksempel oppnå en nærmest påkrevd status fra andre rundt seg, hvordan er ditt syn på alkohol og rus?
Vel, jeg skal ikke si at jeg ikke liker alkohol, men jeg drikker ikke alkohol hver helg. Jeg drikker kun i spessielle anledninger, som kanskje er 3 ganger i halvåret om ikke mindre. Jeg syns at man kan ha det gøy uten alkohol og av erfaring er det lite gøy med for mye. Som 16-åring drakk jeg annen hver helg med venner, ikke for å oppnå noe status hos noen, for det var relativt uviktig hos oss, men for å ha det gøy. Mine verste dager var dog da ikke før jeg ble 19 og 20 år att jeg fikk skikkelig bakfylla å tok meg i skinnet å sa; "dette er ikke bra for deg ditt naut, skjerpings". Siden da har det blitt mindre og mindre.

Rusmidler har jeg holdt meg unna, har venner som har drevet med det, men jeg har aldri prøvd eller tenkt tanken selv. Jeg røyker ikke vanlig røyk en gang, hehe.


© Bildet tilhører Dravsk Alaya/dravsk.blogg.no

2012, året vi lever i per dags dato. Verdens undergang i følge noen, hva tror du?
Tror det bare er tull, jeg tror ikke verden er over i 2012, kanskje mange vil dø i desember, men jeg tror ikker verden er over.

Sex, for noen litt tabu, for andre helt naturlig. Hvordan er du på det sexuelle, har du noen spessielle fetisher eller noe du vet du tenner litt ekstra på?
Hehehe, ikke mer spesielle enn andre tror jeg. Noen mennesker har jo ganske spesielle fetisher, som er ganske kvalmende og jævlig, men vil ikke si jeg er en av dem som har det. Jeg liker BDSM, men ikke noe jeg snakker høyt om, å heller ikke noe jeg vil utføre med hvem som helst.

Hehe, har fått mange forespørsler fra menn om de kunne vært slaven min i noen måneder, som vil si at de gjør hva jeg ber dem om, bare at de må gjøre det i hva jeg velger at de skal gå i. Som for eksempel å vaske i leiligheta, skrubbe dassen og kanskje vaske med tunga på gulvet i ført i rosa forkle å gule hansker for eksempel, men jeg klarer ikke sånt, for jeg er relativt ikke så slem. Med mindre jeg virkelig går inn for det, men det er ikke helt min stil, selv om litt ekstra hushjelp ville vert fint, hehe.

Hva drømte du generelt om for 10 år siden?
Å bli rockestjerne! Hehe, det har alltid vært en drøm, og nå prøver jeg å faktisk komme litt lengre med den drømmen innimellom studiene. Jeg kommer sikkert aldri å få stjerne status, men jeg har vist meg på scener og sånt å fått god respons, så jeg drømmer om å kunne lage egen musikk å stå på scnener å synge og rocke.

Ellers har jeg faktisk ikke hadd noen drømmer, jeg har alltid tadd ting som dem kommer, en fot av gangen, men rockestjerne drømmen er noe jeg drømte mye om, derav ble navnet mitt skapt, Dravsk Alaya, andre drømmer husker jeg faktisk ikke.

Seff.. Navnet er ikke 10 år gammelt, men det er den del av drømmen som enda lever inni meg.

Fra fortid til fremtid. Hva tror du er det mest realistiske hvis vi ser 15 år inn i fremtiden fra og med nå? Hvor befinner du deg da, og hva har skjedd siden vi tok dette intervjuet?
Tja, si det. Kan med sikkerhet si at jeg har tatt mer utdanning. Å kanskje har en god jobb og et eget innbo. Forhåpentligvis er jeg ikke singel da, å kanskje jeg er på tur til å stifte min egen familie. Kanskje jeg er mer engasjert i musikken enn nå, siden jeg da sikkert har litt mer tid siden jeg ikke studerer da, håper jeg. Det er vell det jeg kan si. å jah, jeg kommer til å ha mange flere tattoveringer på kroppen innen da, hehe.

Dyr er høyt elsket og prissatt hos mange forskjellige mennesker verden over. Er du noen dyreelsker?
Jeg elsker dyr, dyr er fantastiske. Kan nesten si det sånn at det er synd at de må leve med oss mennesker, men noen er jo koselige, andre ikke. Mest av alt er jeg en hundeelsker, jeg liker også flaggermus og slanger, det er en av de dyrene jeg har vært i nærkontakt med faktisk. Men jeg elsker dyr, har ikke noe i mot dem, synd jeg har katteallergi.

Fobier og plager er noe mange har. Hva er du mest redd for i hele verden?
Det er et godt spørsmål, jeg har litt plager for trange rom, men da må de være så trange at jeg ikke kan bevege meg, det er ekkelt. Ellers kommer jeg ikke på noe, er ikke noe jeg er grusomt redd for, bare masse jeg er småredd for.

Du har en blogg som du oppdaterer en gang i blant. Hva betyr bloggingen for deg, gir det deg noe?
Hehe, vel jeg er en sløv blogger, p.g.a jeg har sjeldent tid. Men jeg syns det er morro å fortelle folk om ting som skjer og om ting som dem ikke vet noe om. Og det å faktisk se at man har hatt lesere på siden er en koselig følelse, men er en stund siden jeg har skrevet noe nå pga eksamen som er om en uke. så mye konsentrasjon har gådd til det. Men skal prøve å ha et innlegg fast hver søndag, denne søndagen ble det ikke noe p.g.a sykdom + eksamenslesing, men man kan ikke strekke til over alt. Kort og godt er dette er en plass hvor jeg virkelig er meg selv på papiret, enten liker folk det jeg skriver, eller så gjør dem ikke det.


© Bildet tilhører Dravsk Alaya/dravsk.blogg.no

Helt, helt til sist. Finalespørsmålet. Leser du fullstendigkaos.blogg.no? Og hva er eventuelt dine meninger på godt og vondt der?
SEFF! Er jo ikke noe spørsmål en gang, hehe.
Syns det er en kul blogg med mange gode meninger og tullete påfunn som man liker å lese. Veldig formfull blogg, ikke ensidig, å det liker jeg, og med en veldig god skribent, som både er seriøs og useriøs. Så jeg anbefaler alle som har et åpent sinn å lese Fullstendig kaos bloggen!


Med de supergenerøse ordene vil jeg takke så veldig mye for et flott intervju Dravsk (som jeg har blitt bedt å kalle deg også her :-)).
Så vil jeg også ønske alle andre lesere der ute en god natt, enten den skal fylles med søvn eller våkenheter. Ta godt vare på deg selv. Jesus døde nettopp denne stunden for at vi skal leve livet! Så kos dere, og ha en best mulig kveld!

Vi reblogges!0
03.04.2012, 02:14

Roten til alt godt ligger i vennskap og kjærlighet. Alle burde ha minst en nær venn i livet, jeg er så heldig å ha ett par. Noen venner får man rett og slett aldri nok av uansett farger og mønstre de måtte velge å ha på sokkene sine. Min bestevenninne Camilla er en av dem, og hun er nattens intervjuobjekt. Etter å ha lest intervjuet vil jeg på råde dere til å titte innom bloggen hennes som er enjoysock.blogg.no. Enjoy! ^^


Det kommer en kvinne på døra di, hun har med seg en gigantisk stor pakke til deg, i den er det 101 dalmatinere, ikke filmen, men altså 101 hunder. Hva gjør du?
Jeg blir nok veldig overrasket og skjønner absolutt ingenting. Vet ikke hva jeg skal gjøre? Tar vel kanskje imot pakken inntil videre?


© Bilde tilhører Camilla K/enjoysock.blogg.no

Nevn de tre absolutt kjekkeste, kjente guttene eller mannfolka i verden og begrunn svaret litt om hvorfor du liker dem!
Johnny Depp, hvor skal jeg begynne?.. Øynene, håret, leppene. Alt er perfekt! Han er så pen, men likevel mandig og så fantastisk sexy som en mann kan bli! I tillegg har han en meget sexy stemme og med bart og skjegg er han helt uimotståelig.

Alan Rickman som Snape, stemmen, den britiske aksenten. Det er ett eller annet veldig tiltrekkende ved blikket også, og selv om han er sekstifem år er han nok min nummer to på kjekkaslisten! Deilige britiske mannen!

Tredje er litt vanskelig, men er nok kanskje Ben i frustrerte fruer? Øynene er så magnetiske og intense og håret hans og barten og skjegget? NAMMMM! Mest sannsynlig den deiligste Australeren :3

Utrolig mange jenter i dag er nærmest blitt en slave av sitt eget utseende. Mange må ha sminke og "riktig klær" hver eneste dag og natt for at livet deres etter deres mening skal fungere riktig, hva er dine tanker om dette?
Jeg synest ikke at sminke og riktige klær er så viktig alltid.. Men noen ganger blir det jo litt mer viktig. Men jeg synes egentlig det er veldig trist at vi aldri blir fornøyde med oss selv. Vi bare prøver og prøver for å bli det vi synes er "perfekt". Det er litt dumt, jeg skulle ønske alle var mer fornøyd med seg selv.
Livet handler om mer enn utseende også!

Har du noen religion, tror du på noen Gud?
Jeg vet ikke helt hva jeg tror på, jeg tror det finnes en høyere makt, ihvertfall tror jeg at det finnes noe som vi ikke vet hva er. Men jeg har ikke funnet noen religion som funker helt for meg, for det er noen ting jeg er enig i og noen ting jeg er uenig i i de fleste religioner, så satser på å lage min egen i fremtiden! Men jeg står i statskirka da, og jeg går i kirka noen ganger. Også vil jeg ha et kirkebryllup, tror jeg. Hehe.

Av ting som er kjøpt eller laget av mennesker, hva er det diggeste du eier og har?
Jeg må nevne pikachuen, pc-ene mine, iPoden min og telefonen min, fordi de alle fem er babyene mine! Også må jeg nevne senga mi og den knallrosa veska mi, fordi jeg elsker dem, og fordi de begge er store! Tror det må vere det diggeste jeg har ^^


© Bilde tilhører Camilla K/enjoysock.blogg.no

For 5 år siden, hva var dine største drømmer generellt da?
For fem år siden ville jeg bli skuespiller og det var nok den største drømmen jeg hadde. I tillegg til at jeg ville bli sanger. Også ville jeg reise til utlandet.

Fra fortid til fremtid. Beskriv deg selv og din situasjon om 10 år!
Jeg tror nok jeg er gift, kanskje? Også tror jeg at jeg muligens har ihvertfall ett barn. Også har jeg utdannet meg som noe lurt, eller kanskje jeg fortsatt går på skole? Jeg er litt usikker på den akkurat nå. Men jeg tror jeg har langt hår.

Synes du samfunnet i dag er for seksualisert?
Nei, egentlig ikke. Hmm..

Du har en blogg, en fin blogg. Hva betyr bloggingen for deg?
Den er litt som en dagbok og litt for å oppdatere kjente om hverdagen min.. Selv om den er ganske lite oppdatert de siste månedene.. Så der har jeg failet litt. Også deler jeg musikk og andre ting jeg vil dele. Også skriver jeg om det som faller meg inn egentlig.

På skole og lignende har du drevet en del med skuespill og sang, hvor mye betyr slike ting for deg? Er det noe du har bestemt deg å satse fult ut på i fremtiden?
Det er noe som betyr mye for meg. Det er en måte å få ut kreativiteten på og jeg elsker det! Spesielt sang, siden det er det jeg har drevet mest med hittil, og det er en glede å få stå på en scene nesten uansett hva jeg gjør. Jeg vet ikke helt om jeg kommer til å satse på det, men både skuespill og sang er noe jeg håper at jeg får satse på i fremtiden. Musikalstjerne is the dream.

Døden er et tema som nærmest er helt umulig å snike seg unna når man først lever. Hva er dine tanker om døden?
Det er noe av det jeg frykter mest i hele verden. Og noe jeg sjeldent liker å snakke så mye om. Men likevel synest jeg egentlig det er ganske viktig å snakke om og å få ut tankene sine om døden er slett ikke en dum ting. Jeg liker virkelig ikke det faktummet at noen lever kortere enn andre og at du ikke alltid rekker å si hva du tenker og føler til en person før det er for sent. Jeg har opplevd det flere ganger. Jeg er rett og slett redd for å dø for tidlig eller at de rundt meg som jeg er glad i skal dø for tidlig. Det er bare ikke rettferdig!

La oss si at du skal gjennoppstå i ditt neste liv som et dyr. Hvis du skulle velge selv, hvilket dyr? Og hvorfor?
Det tror jeg må bli en katt. Fordi de er så vakre og søte. Og hvem vil vel ikke være en kattunge noen måneder? Det er også mitt favorittdyr.

På nettet, hvilken sider og tjenester er du mest innom og bruker?
Må vel si at Facebook og Tumblr er mest brukt for tiden, selv om jeg bruker pc-en relativt lite nå. Men utenom det er det vel Youtube, mange forskjellige blogger, decate.no, artige.no, Cucirca, Sidereel og ikke så mye mer nå lenger. Før var jeg bruker på alt som het nettsteder.

Påsken har kommet, og mange kombinerer påska med mer rus og alkohol. Hva er ditt standpunkt på alkohol og rusmidler?
Jeg synes at alkohol er greit så lenge det ikke ødelegger for andre. Selvfølgelig kan det vere koselig å drikke litt, men pass på at det ikke blir for mye, både for deg selv og andre. Og å unngå å presse andre til å drikke er veldig viktig. Ellers er jeg egentlig ganske imot andre typer rusmidler, fordi mange er farlige og fordi det kan bli ganske stort press på de som ikke allerede bruker fra de som bruker. Men det kommer jo ann på fra situasjon til situasjon. Men jeg skal ikke nekte for at jeg synest det er ganske interressant å lære om rusmidler og virkning og slikt.


© Bilde tilhører Camilla K/enjoysock.blogg.no

Finalespørsmål nummer 15: Leser du fullstendigkaos.blogg.no, og hva er dine eventuelle meninger på godt og vondt om den?
Jepps, leser den fast og den er en av mine favorittblogger, samtidig som at du, Andreas er en av mine favorittbloggere og en av mine bestevenner ^^ Jeg elsker bloggen og jeg liker at du er litt drøy iblant så lenge du ikke drar den for langt. Men har ikke opplevd det så mange ganger. Har ikke så mye å si på vondt egentlig ^^


Med det vil jeg takke Camilla for et hyggelig og idyllisk intervju, og ønsker alle sammen en fantastisk påsketirsdag!
Vi reblogges!


01.04.2012, 01:15

Man kan tenne et lys og få lykke. Man kan spre lykke hos noen og dermed lyse opp en tilværelse. Lykke er noe som alle burde få gratis, uavhengig av hvor mye lysbrytere, pærer, og annet lys de eier på husholdningen. Klikker man seg inn på et lite, koselig sted kalt blogg.no så kan man få lykke og lys i bøtter og spann, spessielt hvis man finner Merethe, bloggerinna bak lykkelys.blogg.no.

Jeg lovet fredag at denne påsken skulle jeg by på en del mørke temaer som foreksempel tomme begravelser som jeg skrev om i dag. Men litt lys og lykke unner jeg selv leserne mine, denne påsken. Jeg har tatt og intervjuet lykkelys-skriventen Merethe, og her får dere det!


Du får ikke bekrive deg selv. Beskriv heller hvordan de som står deg aller nærmest ville gjort, om jeg hadde spurt de!
Aaaha...Skal vi se ; Snill, trofast, ærlig, søt, ryddig, teit, Gudfryktig, spessiel på en god måte, sta, selvstendig, hmmm.. Vimsete, kan være stressende, dyrevennlig, har sterke meninger om enkelte ting, hater å tape i spill, og å generelt ta feil i diskusjoner!

Det var en liten liste fra min mann som sitter ved siden av meg.


© Bilde: Merethe/lykkelys.blogg.no

Påska har nettopp tredd seg inn over dørstokken til det norske folket. Hva er påskeplanene til Merethe dette året?
Hjemmekos, spill på xboken , venner og sosialisering tenker jeg er en god plan.

Fobier og frykter er noe de fleste normale mennesker har. Hva er de største fobiene, redslene og bekymringene dine?
EDDERKOPPER !! Fobi fro muggen mat.
Redsler: Hmmm, bortsett fra at jeg mister noen som står meg nær av mennesker og kjæledyrne mine, vanskelig å komme på sånn her og nå, men er grådig redd for å forbli barnløs.

Bekymringer: Hoy MANGE!! Bland annet som nevnt over; å ikke få barn.

Hva er ditt forhold til religion?
Er kristen og er åpen om det, ellers syns jeg religion er spennende. Respekterer alle tro's samfunn, men støtter ikke ekstremister på noen retning. Alt med fornuft og kjærlighet. Det er godt å tro på noe tenker jeg.

Hvem er dine største kjendis-forbilder, har du møtt noen av dem?
Jeg er jo evigfan av Johnny Depp da, desverre ikke møtt ham.. Ellers tror jeg at jeg er litt forelsket i Viggo Mortensen (Aragorn i Ringenes Herre ), Sean Connery og Clint Eastwood er awsome. Favorittbandet mitt Sonata Arctica sin vokalist - Tony Kakko- *Sikle*.. Har sett ham live på scenen, thats it. Skulle gitt mye for en klem av ham...

Jo, av musikkens verden ser jeg veldig opp til vokalisten i Within Tempation, og Celine Dion (faktisk, hun har en fantastisk stemme).

Og Merlin i ''Merlin''-serien som går nå, han er min helt.

Rusmidler og alkohol-missbruk er noe som kan virke økes i påska. Hvordan er du på foreksempel alkohol og eventuelt andre rusmidler?
Drikker sjelden. Kan ta en Cider eller to innimellom med gode venner, går gjerne ut, men drikker meg aldri full, har hatt min periode, og savner den ikke.

Annen form for rusmidler bruker jeg ikke, verken tobakk, snus eller annet narkotikum.
Fortiden går jeg på tablett-kur, så alkoholinNtak er ikke annbefalt, så jeg skal nok holde meg100% edru uten problemer inntil videre.

Har hatt 3 års periode som avholds, for å komme meg ut av en kjip livstil.. Fra 20-23 år... It was good.

Vi sier at du skal ta fly i sommer. Du skal nemlig på en sommerferie. Noe galt skjer, og du styrter og ender opp på en øde øy. Hvilke tre ting skulle du ønske at du hadde der og da? Kun tre ting!
Gjelder min mann som en ''ting ''?
Men en fulladet mobiltelefon med dekning hadde vært ett must, så jeg kunne komme hjem igjen..
Klær, så jeg ikke fryser ihjel, og kanskje noe mat... Så mobiltelefon, mat og klær.

Du er utentvil et dyremenneske med en veldig flott hund. Hvis du ikke skulle hatt hund overhode; hva skulle du byttet ut hund med?
Oj, hjelpes... Jeg er allergisk mot katter, så det går ikke... Har allerede sju degusrotter som vi fikk før Kera, så... Det hadde nok blitt gnagere i massevis. Kanskje en fugl også.


© Bilde: Merethe/lykkelys.blogg.no

La oss ta et titt på landet vi lever i og har levd i en stund. Norge, hva er du mest fornøyd med, og hva missliker du mest?
Er mest fornøyd med naturen, fjell og grønne skoger, fredfullt land dersom èn ser vekk ifra 22. juli. Minst fornøyd med FORBASKA norsk kultur - nordmenn er frekke, fæle folk...Generellt!.. Grrr! Liker ikke politikken som syns det er HEEEELT greit med pelsærenæring.. Grrrr..

Du er en av de som blogger en del. Hva betyr bloggingen for deg, gir det deg noe?
Tillfeldigheter, jeg har aldri likt å dkrive så jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg gidder.. Men siden det finnes så utrolig mange hysteriske vittige og gode bloggvenner jeg har fått, må jeg jo bare fortsette.

Det er leserne som får meg til å gidde. Men stort sett blogger jeg bare i ukedagene på jobb, fordi jeg trenger tidsfordiv. Men det føles faktisk bra å snakke ut om ting som plager meg innmellom. Å få støtte og nettklemmer gjør noe med èn. Men det gir meg også noe, liker å dele erfaringer, råd og tips, kanskje jeg kan hjelpe noen på ett eller annet vis.

Mat og drikke er viktig for å holde hverdagshelter og andre helter på banen. Er du noe matmoms, lager du mye mat selv?
JA, elsker mat og eter MYE og FORT! Jepp, lager middag ofte og annser meg selv som kreativ på kjøkkenet og til tider sunn.

Er du noen lesehest, eventuelt løve? Og hva går det i såfall i? Både blader og bøker, samt ting du leser på nett er lov å ta med.
Ja, jeg liker å lese gode bøker men leser ikke ofte. Men har en kiostbokserie jeg følger nå for tiden, "Sagaen om Sunniva" heter den. Ellers elsker jeg tegneserier som Pondus, Nemi, Billy, Rutetid og Donald. Stor fan av forfatteren Francine Rivers som skriver kristne romaner, knakende gode.

Om nøyaktig 15 år fra og med skrivende stund. Hvor er du da, og hva har forandret seg i livet ditt?
Da er jeg 40 år..
Jeg har trolig en enebolig med hage, hund, samme mann, forhåpentligvis en unge, samme vennene vil jeg ha, og vil ikke at noe skal endre seg! Alle er sikkert 15 år eldre, men likevell... Jeg er nok ganske sikker på at jeg ikke blogger om 15 år, vet ikke hvorfor, men.

Fra fremtid til fortid. Hva drømte Merethe om for 10 år siden, generelt? Ikke nødvendigvis bare innen yrkesfronten.
Når jeg var 15 drømte jeg om å gifte meg, bli annleggsgartner.. Få meg kjæreste, bli respektert, bli god i svømming, få ''cred'' fra svømmetreneren om at jeg var flink... Drømte om Aragorn og Legolas, alver. Drømte om gutten jeg aldri fikk, typisk jenter.


© Bilde: Merethe/lykkelys.blogg.no

Finalespørsmålet! Leser du fullstendigkaos.blogg.no, og hva er dine meninger på godt og eventuelt vondt om den?
Ja, det er klart jeg leser bloggen din - Mine meninger er, en blogg som en ikke finner maken til noen steder! Full av blod og gørr, men også sarkasme og humor, interesange innlegg om seriemordere og annet. Fine koselige innlegg om venner, nestenvenner, bloggvenner og nestenbloggvenner. Det er så mye godt på bloggen din, hvis èn bare tørr å se nærmere på den.Og dette innlegget er altså ikke no aprilsnarr! Merete og bloggen hennes eksisterer fullstendig, og det kan dere få bekrefte om dere trykker innom lykkelys.blogg.no
Håper at dere alle får en god, lystig og lykkelig søndag!

Vi reblogges

30.03.2012, 02:39

Da undertegnende var mindre ønsket han å bli et større filmtalent. Så ble jeg nok heller et større bloggtalent eventuelt i stede for, i natt har jeg faktisk fått tak i ei som etter mine mening kan dekke begge de ordene. Kirsten Jakobsen er for meg først og fremst den superlojale, gode venninna mi som har stått for bloggdesignet mitt, det jeg har i denne skrivende stund.

Men for andre som vet av henne er hun også modell, og har også spilt hovedrollen i den nye, norske skrekkfilmen The Thrill Of A Kill som kommer på dvd i flere store butikker den 30. mai. Ingen kan etter min forstand lage design, farger og stemning på samme måte som Kirsten, hun er et unikt talent som tvilsomt kan være menneskelig. Likevel vil nok et par legejournaler ha det til at hun er født like menneskelig som deg og meg.

Hun har sine talenter, som absolutt ikke er smålige. Og det er rett og slett denne fantastiske jenta jeg har "grepet fatt" i, igjen i natt. Og her kan dere også bli litt mer kjent med henne, ved å lese dette ferske intervjuet!
©
Kirsten ville påpeke at dette bildet har hun fått lov å redigere for fotograf Petter Spilling.

Har du noen ukjente/"hemmelige" sider ved deg selv, som folk flest absolutt ikke vil assosiere med deg?

Vel, eg har en tendens til å tenke mye koffert, mn eg gjør det ikkje foran alle. Er ikke alle jeg føler det konfortabelt med..XD

Hvordan vil du beskrive ditt absolutt drømmested? Hvis du fikk mulighet til å være en gudinne, hvordan ville det stedet vært, hvis du fikk bestemme alt, og skape alt?
Egentlig så liker eg å tenke tilbake på lykkelige øyeblikk i livet mitt og gjenleve de..Så om jeg kunne sette alle lykkelige øyeblikkene mine på repeat hadde dt värt et sted jeg egentlig aldri ville forlatt..XD

Er det en spessiell kjent person du kunne tenkt deg å rett og slett sende på sykehus? Og av hvilken grunn?
Eg bryr meg ikkje om kjente personer egentlig.. Sånn kjendisgossip kunne ikkje interessert meg mindre, er så vidt jeg vet hvordan yndlingsartistene mine ser ut..XD

Du er uten tvil en fotogen og veldig flott skjønnet og modell. Hvor tidlig drømte du om å være modell, eller har du blitt det mer tilfeldig?
Likte å se Miss World program hvert år, vanligvis med en venninne, men ene året var jeg hos min mor og hun ville ikke jeg skulle se på det fordi det var urealistisk med mindre man hadde tenkt å være med selv var det ingen grunn til å se på. Fikk nå høre at det der var jeg ikke pen nok til å være med på.

Og hele barne og ungdomskolen ble jeg kalt feit og stygg, selv om eg hadde spiseforstyrrelser og var treningsnarkoman, så har jeg alltid vært opptatt av å vise folk feil.
Det lønnet seg. En av mine mobbere så et bilde av meg og tok kontakt med meg pga dette bildet. Vet ikkje hva han ville og eg bryr meg ikkje om ka han ville, eg ba ham bare dra seg til helvete for jeg hadde ikkje noe eg skulle sagt til ham.

Temaet døden har nærmest blitt et kultfenomen de siste årene. Vi kan nevne filmer og tv-serier som foreksempel True Blood, The Nightmare Before Christmas, Corps Bride, The Vampire Diares. Vi har også musikk som foreksempel Marilyn Manson og The Chemical Romance. Hva slags tanker har du om døden, tror du på noe etterpå? Og hva tror du er grunnen til at døden har blitt så stort tema i veldig mye av det spessielt ungdom i dag hører og ser på.
Før var jo alt et tabu tema, sex, døden, mensen, osv. Men etterhvert har vi fått et mer åpnere samfunn og det er flere som tørr å stå frem for sitt, og jo flere som står frem jo vanligere blir det.

Jeg tror to ting om når man dör.
Jeg hadde en gang en drøm der jeg døde. Vanligvis våkner man når man dør, men jeg våknet ikke. Jeg bare fløt i evigheten, og var "in peace". Jeg har aldri noensinne følt meg så fredelig som da. Jeg hadde ingen tanker.. Elsket ingen, hatet ingen, bare følte en sterk indre ro som jeg bare kunne fortsatt å hatt for alltid.
Men jeg tror dette bare er en mellomstadie. Jeg tror man blir født på ny og kan få en sjanse på en bedre eller på et værre liv enn det man hadde. Man blir altså født på nytt..

Har du noen tro på en eller flere form for Guder, fins du religiøs?
Jeg har ingen tro på gud. Og om det finnes en gud så er han så slem og ondskapsfull at han ikkje fortjener å bli trodd på eller eksistere! Han kan gå å henge seg i så fall.

30. mai kommer den nye, norske skrekkfilmen The Thrill Of A Kill ut. Der har du hovedrollen, hvordan var det for deg å være med i denne filmen? Tror du at mange vil kjøpe se filmen, og at du vil bli kjent igjen som A Thrill Of A Kill-Kirsten?
Og hva slags forhold har du privat til skrekkfilmer?
Jeg er kjent for å kalle skrekkfilmer generelt for komedier, fordi jeg ser komikken i ting og ler av dt.. Jeg kan finne på å tenkte tilbake på kor flaut det måtte være å spille inn den og den scenen..

Og det var egentlig interesant å være med i filmen, samtidig som det var noe av det slitsomste jeg har vært med på! Jeg sovnet på sofaen da vi kom hjem igjen, ble syk av forskjølelse, men det ble vi egentlig alle etter å ha lagt i en iskald mye full av ekle, store og skumle edderkopper SOM KAN SVØMME!

Og om jeg blir kjent vet eg ikkje. Kan være et par som kjenner meg igjen, men eg forandrer meg alltid ganske raskt når det gjelder hår og sånn, så tviler egentlig at jeg blir veldig mye kjent selv om folk som har sett filmen kjenner igjen meg.
Muligens jeg prøver å selge trusen jeg hadde på filmen på auksjon på nettet bare på gøy, og kanskje underskrive med en liten autograf!=D Bare for å ha gjort det ogsåXD


© Bilde Kirsten Jakobsen/kiddys.blogg.no
Trusen blir trolig lagt ut på auksjon sammen med en autograf..

Når vi snakker om skrekk; Hva er dine største og mest grusomme fobier eller frykter?
Edderkopper. Er ikkje kjent for den som har mest behageligst drømmer, men man kan høre om eg drømmer om edderkopper. Da skriker eg som at eg holder på å bli myrdet..XD

Hva er årsaken til at du blogger, og hva betyr bloggingen for deg?
Begynte egentlig for å tjene penger, men skjønte raskt det ikkje var vits og fortsatte fordi eg syns det var gøy, og det var verdt å bruke fritiden min på..
Blogging er vel egentlig bare en måte å få tiden til å gå på, og det er alltid hyggelig å se at folk bryr seg om det man skriver og legger ut..

Når vi i sted trakk frem døden så nevnte du at det var et tabu for veldig mange før i tiden, noe det var. Men til en annen eks-tabu: Sex! Hvordan er ditt forhold til det seksuelle, og har du noen spessielle fetisher du våger å fortelle om?
For meg er liksom sex egentlig ikke noe jeg behøver å snakke om. Jeg kan selvfølgelig snakke om ting jeg har gjort med venninner for gøy, men jeg liker å holde sånne ting skjult til de jeg faktisk er i forhold med, eller de jeg holder på med.
Men jeg er ikke særlig tabu når vi holder på, og jeg har ikke noe behov for å dekke meg til eller slå av lyset.

Det er egentlig noe jeg deler med den personen jeg har det med der og da, og som sagt så har jeg ikke selv noe behov for å dele det med andre så da gjør jeg ikke det heller..

Du havner plutselig i en flystyrt, og overlever. Her kommer det typiske klisjeaktige ultimatumet: Nevn tre ting, tre ting som du da ønsket du hadde til stede, på en øde øy du hadde klavret opp på.
Data, internett og strøm..
Så da kjeder jeg meg i hvert fall ikkje, også kan jeg sende mail at jeg er kommet i land på en øy og overlever.

Hva er ditt forhold til rusmidler som foreksempel alkohol?
Alkohol har eg ingenting i mot. Så lenge man ikkje blir skikkelig aggressiv når man drikker og er en fare til de rundt seg. Sånn sett syns jeg egentlig alt går greit. Så lenge man kan fungere vanlig og ikke er til fare for andre rundt seg så bryr jeg meg egentlig ikkje om sånt.

Musikksmaken din, hvordan er den? Har du mange låter på pcen din eller mobilen din foreksempel?
Har hatt en tendens til å miste musikken min, og ettersom mine tidligere mp3-spillere ikke har hatt skjerm er jeg ikke sikker på hva jeg har hørt på..

Mobilen min nå har verdens dårligste batteri og egner seg dårlig som mp3-spiller, men har en del sanger på dataen min for øyeblikket. Jeg liker spesielt Evansescence, Silverstein, Scary Kids Scaring Kids, Nightwish.. Også kommer jeg ikke på mer i farten.


© Fotograf av dette bilde er Fredrik Knoph.
Kirsten Jakobsen/kiddys.blogg.no

Og hva med filmsmaken din?
Før var det grøssere, fordi jeg lette etter noe som kunne skremme meg, men ble aldri riktig skremt.. Men nå går det i sci-fiction. Er særlig glad i serier som Stargate Atlantis, Fringe og Warehouse 13.

Finalespørsmålet, leser du fullstendigkaos.blogg.no, og hva har du av meninger å ta av eventuelt der?
E faktisk eneste bloggen eg e innom nesten hver dag.. Er ikke alt jeg leser fordi jeg ikke er en bloggperson, og det er egentlig få ting jeg bryr meg om og har meninger om, men når jeg har noe så kommenterer jeg..
Det kommer ofte noe nytt, det varierer veldig på hva som kommer, så det er ikke en kjedelig blogg der alle innleggene er de samme, så det er alltid noe å lese egentlig..Og med det vil jeg takke Kirsten for et godt intervju. Og jeg vil minne dere om å titte inn på bloggen hennes som fortsatt er kiddys.blogg.no!

Håper at alle sammen vil få en god fredag.
Ta godt vare på dere selv!

Vi reblogges!

23.03.2012, 01:07

Hun er lekker som bare det, hun eier ikke mange hemninger, og hun er en av de få bloggerne som faktisk eier et snev av originalitet og baller. Hennes fagre navn er Tilde Cathrine, og vi snakker no om unikheten bak tildecathrine.blogg.no.

For å få en best mulig start på denne fredagen, syntes jeg det var på sin plass å intervjue Tilde. For vi snakker virkelig om skapning som er født for å synes, og å bli lagt merke til for det hun er. Barn vil ha mer godteri og brus, jeg vil ha mer Tilde Cathrine.

Og her får dere det ferske intervjuet med henne! :-)


Man skal helst ikke reklamere for "fienden", men gjør det likevel nå. Hver helt ærlig og nevn de tre bloggerne i Norge du har minst til overs med, og hvorfor.
For å være ærlig så leser jeg ikke blogger jeg ikke liker. Men de tre værste bloggene jeg vet om er sånne mamma blogger. Og de er det MANGE av! hehe... De syns jeg er skikkelig kjedleige! Men hver sin smak! Også er det disse fjortissjente bloggene da... Hehe... De er jo bare TRAAAGISKE!!! Fisefine platina blonde jenter med brunkrem som ser ut som Boston-skokrem i trynet!!! Kan jo blant annet nevne Heidi Alexandra.


© Bildet tilhører Tilde Cathrine/tildecathrine.blogg.no

Når og hvordan og hvor var ditt første kyss?
Eeehhh det var på sommerleir med en gutt som heter Henrik. Var vel 13 år tror jeg! Åssen det var? Tja.. Helt vanlig! Kun en enkelt nuss. Ikke noe tunge!

På en bad hair-day i Tildes liv, hva er det man skal absolutt skal la være å gjøre for å ikke gjøre den være, dersom man er en god venn av deg?
Nå har det seg slik at de dagene jeg har en bad-hair day så tar jeg på meg lue! VIPS, problem løst.

Har du noen religion, noen Guder du tror på?
Joda, jeg er kristen! Har vokst opp i et kristent hjem! Men å tro på alt som står i bibelen syns jeg er å gå litt vel langt! Det er også vitenskapelig bevist at mye av det som står der ikke stemmer! Ser derfor på meg selv som en "sunn kristen". Det verste jeg ser er slike superkristne mennesker som er hjernevasket av kristnendommen. Jeg er HELT sikker på at det var absolutt ikke det Gud ville da han ville at vi skulle tro på han og leve etter slik han ville. I år 2012 er det fysisk umulig å leve slik!
-AMEN-

Hvordan stiller du deg sexuelt, har du noen fetisher?
Sex er både det beste og det værste som finnes. Når man har funnet den rette å ha sex med så er det bare helt fantastisk!

Jeg har vært sexuelt aktiv siden jeg var 17 år. Og har hatt både oppturer og nedturer! Men dessverre mest nedturer! Det har liksom ikke gitt meg noe! Jeg trodde det var noe galt med meg siden jeg nesten aldri ble tent!
Men som 30 åring kom jeg ut av skapet! Og nå har sex fått en helt ny mening for meg! Jeg har aldri noen gang hatt det så bra sexuelt som jeg har det med jenta mi Carina. Det er bare helt fantastisk! ♥♥♥♥

Fetisjer sier du?? Tjaaa... Dette hører litt rart ut, men jeg har alltid hatt hoftebeinfetisj! Elsker å kjenne at hoftebeinene stikker ut av kroppen. Også er jeg en skikkelig rompejente! VELDIG svak for fine spretne jenterumper mmmmmmm.... Og ungjenter. Liker de som ser litt små oig uskyldige ut. Er ofte de som er villest i senga, hihi.. Må bare legge til at jenta mi er 6 år yngre enn meg og ser ut som en uskyldig liten drittunge, hihi
.

For 10 år siden, hva var dine største drømmer generelt, og hva er dine drømmer i dag?
Hmmm... Det var vel å bli en god mamma! Var da jeg fikk sønnen min! Nå er drømmen å fortsette å være en god mamma og bli en kjent makeupartist. 

Har vel et lite ønske om å være en kjent modell også, men med tanke på alderen så har vel det toget gått. Men min aller høyeste drøm er å fortsette å ha det helt fantastisk sammen med kjæresten min Carina. For alltid!


Hva er det mest kriminelle lovbrudde du har begått som du tørr å fortelle til offentligheten?
Hmm.. Nå er jeg ganske ordentlig av meg... Hehe..
Men jeg har gjort ting som å snike på bussen, toget osv... Byttet en gang en prislapp på en vare for å få den billigere. Kjøpt alkohol til mindreårige og kjørt to på moped'n.

Hva vil du savne mest med vinteren, og hva ser du mest frem til når våren og sommeren kommer for fult?
Jeg vil ikke savne noen ting som helt fra vinteren, faktisk!
Og det jeg ser mest fram til med våren og sommeren er den gode våryre følsen. Lukten av natur, grilling, skogturer, sommerferie, tynne klær, gå barbeint og sitte ute på en resturant en sen kveld uten å fryse. Også er det jo ikke dumt å se alle de lettkledde jentene som dukker opp overalt heller da.

Gud eksisterer, og han skal på ferie. Han er langt i fra så streng som enkelte fanatikere vil ha det til, og vips en dag gir han deg 100 prosent vikarstyre. Du kan gjøre akkurat hva du vil i en hel uke, hva gjør du?
Har du sett Bruce Allmighty?? Der har du meg, hehe..
Hadde vel prøvd å få ordna opp all elendigheta her i verden vel...

Hva er mest dugbart med Norge, og hva suger mest i dag?
Dugbart: vi er et ganske trygt land i forhold til andre land! Også har vi mye vakker narur!
SUGER: Styringen av landet! Behandlingen av eldre f.eks! Tragisk! Også denne idiotiske reptil loven vi har! FAEN... Er jo lov i alle andre land!


Du har uten tvil en veldig flott kropp og vakkert utseende. Hvor mye skulle du tatt for å stilt opp på nakenoppdrag? Hvor fri er du på å vise deg frem? Hvor går de eventuelle grensene?
Det har jeg allerede gjort! Så det hadde jeg gjerne gjort igjen! Men det skal ikke være noe sleezy porno/glamour. Det blir billig! Jeg liker akt! Nakenhet som kunst! Det er bare vakkert!

Hvis det eneste du hadde til å tørke deg opp med etter et dobesøk visste seg å være det norske flagget, ville du da brukt det til å tørke deg bak om det var absolutt eneste mulighet bortsett fra eventuelt hendene?
Selvsagt ville jeg brukt flagget! Man tar det man har!

Hvilken låt er det du har hatt på hjernen som har vært mest ufrivillig og irriterende?
Se der går en ZEEEEEEBRA!!!!! Argh! Hadde den på hjernen i flere dager!


© Bildet tilhører Tilde Cathrine/tildecathrine.blogg.no

Hva betyr blogging for deg? Hvorfor blogger du?
Betyr... Hmmm... Vanskelg! Tidsfordriv! Jeg syntes det er morro. Mye av bloggen min handler om utdannelsen min som makeupartist. Også vil jeg formidle noe til andre gjennom f.eks det å være skeiv, ha vært overvektig, operasjoer osv...

Leser du fullstendigkaos.blogg.no, i såfall hva er dine meninger?
Ja, jeg leser av og til. Liker at du skriver om annerledes ting! Dette er ikke en A4 blogg! Det liker jeg!


Da skal jeg trekke meg tilbake, og aldri vise meg mer igjen.
Ikke før om noen timer ;-)

Vi reblogges!0
20.03.2012, 16:44

Spørre og grave er den automatisk beste måten jeg kommer på når det gjelder å bli bedre kjent med folk. Derfor har jeg tatt frem gravemaskin, blyanter og notisblokk, for å stifte et bedre bekjentskap med Sara, jenta bak heltarlig.blogg.no.


Hva liker du best å gjøre på fritiden?
På fritiden så skriver jeg en god del. Har en liten hemmelig drøm om å kunne få gi ut en bok en gang i fremtiden. Ellers går det veldig mye i vanlige ting som å være med venner, høre masse musikk, se filmer ingen andre liker omtrent. Skrekk er visst ikke så veldig bra i følge de jeg henger med.

Hvis du skulle få kjeftet på hvilken som helst kjent person, uansett hvor h*n kommer fra og hvem det er, hvem skulle du kjeftet på da, og hvorfor?
Den første jeg kom på er Justin Bieber. Bare fordi jeg synes han virkelig burde ha blitt voksen nå og innsett at han er en stor sutrekopp og at de triksene han har for å selge frem hvor fantastisk menneskelig og sårbar han er. Jeg bare merker jeg har fått veldig nok av den guttevalpen.


© Bildet tilhører Sara/heltarlig.blogg.no

Tror du på noen Gud, har du noen religion?
Jeg tror på en Gud. Men om det er en kristen Gud eller en Allah gud. Det gir jeg litt blaffen i. Eller før kalte jeg meg personlig kristen, men den religionen, som så mange andre, har så mye som går mot seg selv. Jeg liker å tro at det er en som ser meg der oppe fra og som ikke dømmer meg, men ser at jeg gjør det jeg gjør av mine grunner, og at det er greit.

Har du noen gang brutt noen regler, og gjort noe du ikke har lov til i følge regelverket som du tørr å fortelle om?
Jeg kommer ikke på noen lovbrudd jeg har gjort som er mot det norske regelverket. Men jeg husker godt at jeg stjal kritt fra klasserommet på skolen flere måneder og irriterte den snobbete læreren min noe så grenseløst, at han til slutt satte noen gutter for å bevokte tavlen.

Hva sto det i den siste smsen du sendte
?
"Kan jeg få en nudle pakke av deg?"

Er du en dyreelsker? Har du noen dyr selv?
Jeg er egentlig ikke så glad i dyr. Bare pingviner for de er så sjarmerende der de vagger rundt. Familien min har hatt katter, men de har alltid avskydd meg. Ellers er pinnedyr fascinerende. Var i alle fall gøy å drepe dem da broren min ikke ville ha dem lenger.


Dessto flere og flere blir mer og mer opptatt av utseendet sitt, sminke, klær og ditten og datten. Hvor opptatt er du av utseende, mote og sminke?
Vinteren er den perioden jeg bruker mest sminke, ellers er det bare til fest og moro. Mote har jeg egentlig bare sett på som noe fordømte greier for at folk skal bruke penger. Samtidig så føler jeg vel at det er alltid greit å gå med noe man føler seg vel i. Derfor kjøper jeg og bruker bare klær jeg liker. Hva andre mener om det er in eller ut. Det gir jeg faen i.

Hva er den mest irriterende låta du har hatt klistrende fast til hjernen alt for lenge?
"Friday" sangen til hun Rebecca Black. Finnes ikke noe som er så grusomt. Spesielt ikke å starte ene morgenmøte en fredag med den sangen. Hadde jeg kunnet, skulle jeg skyte den gutten som satte den på.

Du havner plutselig på en øde ørken, milevis fra folk. Du tenker på tre ting, ikke mer og ikke mindre, hva er de tre tingene du skulle ønske du hadde der og da?
Personen jeg elsker, pc-en og musikk.
Jeg hadde aldri klart meg på en øde ørken eller øy. Da ville jeg ha dødd og da skulle jeg ha gjort det med de tre tingene jeg setter mest pris på.

Hva var du mest redd for som barn?
Jeg kan ikke huske at jeg var spesielt redd for noe.

Du blir Gud for en hel uke; Hva slags forandringer på godt og eventuelt vondt tar du for deg om du fikk gjort AKKURAT det du ville?
Jeg skulle ha gitt enkelte blærete, idiotiske og snobbete folk litt vett i hodet. Deretter ville jeg ha latt alle de landene som kriger bli plassert på ett område, uten innblanding fra alle andre land og organisasjoner, så de kunne blitt ferdig en gang for alle. Men det er vanskelig å si egentlig. Men at det absolutt skulle blitt mer vett hos menneskene på denne jordkloden. Det er i hvert fall sikkert!

Folks oppfatning av ting er så forskjellige. Hva betyr ordet "frihet" for deg?
Frihet er gleden av å kunne gå i det jeg vil, si det jeg vil, spise når jeg har lyst, gjøre det som faller meg inn og satse. Når man har frihet kan man rett og slett være seg selv.

Har du noen spessielle sexuelle fetisher?
Jeg har egentlig lite jeg tenner ekstra på. Jeg har aldri sett eller opplevd noe, og tenkt at "Det her er min fetish".


© Bildet tilhører Sara/heltarlig.blogg.no

Hva betyr blogging for deg? Hvor lenge kunne du foreksempel klart deg uten å blogge?
For meg er bloggen et sted jeg kan tømme tankene mine, dele meningene mine og komme med mine synspunkter. Jeg oppdaterer bloggen da det passer meg. På det meste har jeg klart meg et halvt år uten å blogge, men savnet etter å kunne uttrykke seg har alltid vært der.

Helt til sist; Hva synes du om fullstendigkaos.blogg.no? :-D
Det er en av de få bloggene jeg følger fast. Jeg kan le så jeg griner, bli så sint at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg og bli trist at det gjør vondt. En følelsesessig tundercoaster rett og slett.


Ambefaler alle å innom heltarlig.blogg.no, og bli enda mer kjent med Saras univers der! :-)

Vi reblogges!0
18.03.2012, 23:08

Tenkte å dra igang en liten sosial del av bloggen igjen, nemlig intervju. "Intervju" er vel en av de få delene på denne bloggen som er avhengig av en andrepart. Mailene Larsen, en fantastisk, søt, mørkkledd jente med et sjarmerende smil om munnen. Bloggen hennes kan dere besøke HER!

Men først, hvorfor ikke bli litt kjent med henne på forhånd via dette ferske intervjuet? :-)


Hva er det absolutt morsomste du vet?
Hehe, oi det vet jeg ikke.. Når jeg går med venninna mi! :-)

Hvis du skulle vært statsminister i Norge en hel uke? Hva ville du forandret på i landet da?
Hmm, jeg vet ikke, men det er en del ting jeg nok ville ha forandret. Vet ikke helt nå.


© Bildet tilhører Mailene Larsen/mailenelarsen.blogg.no!

Du havner i en flyulykke, og du lander på en øde øy... Du skulle ønske at det var tre ting du hadde hatt med deg, hva?

Hm, hatt en venn, mobilen min og mat, hehe.

Jeg gir deg herved 10 millioner kroner. Hvordan reagerer du, og hva gjør du med alle pengene?
Jeg hadde blitt sjokkert og jeg hadde ikke trodde det. Jeg hadde nok tatt en del inn på kontoen min. Og jeg hadde gitt noe penger til noen : )

Kroppskunst er noe mange er opptatte av. Hvordan er du i forhold til piercing, tattoveringer, frisørrelaterte saker, sminke også videre?
Jeg har flerer piercing og farger håret, bruker sminke.

Har du noen gang begått en forbrytelse, eller noe annet som ikke er lov, som du tørr å fortelle om?
Jeg tror ikke jeg har gjort noe galt, men har sikkert gjort noe da jeg var mindere, kommer ikke på noe nå.

Hva er de tre tingene du er mest stolt av, angående deg selv, og hva er de to tingene du er mest missfornøyd med?
Jeg er stolt av at jeg er meg selv og ikke redd for å si hva jeg mener, og vet ikke hva den siste er. Jeg er mest missfornøyd med kroppen min, jeg vet ikke hva annet.

Som barn er vi gjerne redde for en god del ting vi ikke er like redde for som eldre. Hva skremte livskiten av deg som noen år yngre enn du er nå?
Hehe, det var nok Hufsa, synes Hufsa fremdeles er skummel : S

Tror du på noen Gud, har du noen religion? Er du døpt?
Jeg tror på livet selv om jeg er kristen, jeg er døpt,

Det blir stadig mer og mer populært blant unge med diversje rusmidler. Tobakk, snus, alkohol. Har du prøvd noen av disse tingene, hvordan stiller du deg til rusmiddel som foreksempel alkohol?
Ja, har prøvd røyk, og alkohol, men ikke rusmidler og snus, jeg har ikke så mye forhold til det.

Du ser at en ukjent person blir trakkasert og mobbet av fire eldre og større mennesker. Ingen av de har sett deg, hva gjør du?
Jeg ville nok sett om jeg fant en voksen person, ellers så ville jeg nok sagt at de skulle ha sluttet, hadde gjort noe for den persone som ble mobbet og trakkasert.

Liker du å bli tatt bilder av, bli filmet også videre? Kort sagt; er du fotogen?
Jeg er ikke så veldig glad i å bli filmet og at folk tar bilder av meg, men det kommer ann på om det er turer osv :-)


© Bildet tilhører Mailene Larsen/mailenelarsen.blogg.no!

Jeg vet at du er en jente som liker spill. Hvor ofte spiller du, hva spiller du og spiller du ofte alene eller med/mot andre?
Jeg spiller alt for mye, jeg spiller nesten hver dag. jeg spiller "Css", "The sims" og andre nettspill jeg spille ofte alene og mot andre. Jeg kunne ikke vært en dag uten, hehe.

Hva gleder du deg mest med at våren og sommeren kommer, og hva vil du savne mest med vinteren?
Jeg ser virkelig frem til vår og sommer, at det skal bli varmt og ser frem til sommerferien, jeg vet ikke helt hva jeg vil savne mest med vinteren... Da jeg var ute å akte :-)

Helt i finalen av intervjuet. Leser du fullstendigkaos.blogg.no? I såfall hvor ofte, og hva syns du om den på godt og vondt?
Ja, så klart gjør jeg det : ) Leser den veldig ofte, synes bloggen er bra.


Dette var en liten smakebit på Mailene. Ønsker alle sammen en god natt, og jeg håper at alle sammen får en riktig god mandag i morgen, og en strålende uke forøvrig som måtte komme dersom ikke armageddon skulle ramme oss nå. Eller at Jesus skulle komme og masakrere bort alle vi som ikke er Jehovas vitner eller noe, yeah right... God natt! :-)

Vi reblogges!


12.03.2012, 22:42

Intervjuer i bøtter og spann, bøtter med fluer og vann! Hele mitt liv har jeg vært grønnjævelig inspirert av en liten fjortis på to bein, og fargerikt hår! Noen som kjenner igjen navn som thatbitchatemycookies.blogg.no? Siri heter hu, og hun er fjortisenes ansikt på fjortisfakter, hakuna matata og det søte liv! Jeg har tatt en prat med henne over Skype, et intervju som skal kle av Siri litt metaforisk nakent!

I tillegg til hennes blogg.no-blogg (ohyessh.blogg.no) så kan hun også stalkes på tumblr: jerinaeufemia.tumblr.com!


Er det et eller flere dyr du ønsker deg for øyeblikket som du ikke har av en eller annen grunn?
Jeg vil ha et dovendyr, en panda og en kamel. Jeg har ikke disse dyrene fordi de er ganske....Eh....Eksotiske.

Har du igjen noe fra barnetroa di? Hva trodde du på som et lite barn?
Jeg trodde ikke på så mye da jeg var barn tror jeg.. Bestemte meg for at Gud ikke fantes da jeg var 8 o.0
Så jeg har nok ikke det dei C:


© Bildet tilhører Siri D./ohyessh.blogg.no

Fortell litt om musikksmaken din? Har du mange låter på din mobiltelefon og/eller andre musikkspillere?

Oi. Den er raaaaar o.0 Jeg har alt fra Hannah Montana til Bring me The Horizon o.0
Har 1200 sanger ca.

I kjelleren din har du et eget, laboratorium, hemmelig inntil videre. Du skal skape drømmedaten din, hvordan blir vedkommende om du lykkes?
Hehehehhee. Jeg har allerede en : ))))))))))<3<3<33<

Hva er det som etter din mening suger mest med Norge i dag, og hva funker?
Ehm. Som den veldige tenåringen jeg er, så velger jeg å si at skolen starter alt for tidlig.
o.0 Og jeg synes det skulle vært som i danmark, 16 årsgrense på alkohol, og ellers så burde fengslene bli dårligere.
Ehhh. Burde få bedre lærere!
Akkkkk det er så masse jeg kan klage på....
Men jeg liker at....eh...Jeg liker egentlgi ikke norge, vil flytte.

Hva er de største forskjellene på hverdag og helg i Siri sitt liv?
Hm. Åå hverdagen så går jeg på skole og sånn c:
Og i helgen jobber jeg i en bar ellers så er jeg ute med vennene mine C:

Så skal jeg spørre om noe av det første jeg har spørt deg om. Hvem eller hva inspirerer deg? Du har veldig særegen stil!
Takkkkk c: Eh.. Jeg får masse inspirasjon fra Jerina Eufumia Laaksonen. Mest sexy svensken som går på denne planeten. Jeg har nok et lite guuuuuurlcrush på henne o.0
Vil til Sverige bare på grunn av henne!

Fortell om det mest motbydelig du har hatt inni deg!
Ahahhahahahahhahahhahahahahhahah. Omg. Tenkte veldig feil nå xD
Eheeheh. Ehm... Det var vanskelig o.0 Må tenke litt.

Men apropo koffert, som jeg vet du tenkte nå. Har du noen spessielle fetisher du tør å legge ut om?
Kjæresten min. Hehehehhehe.

Hva ga du i julegaver i fjor?
Jeg gav ikke så mange egentlig. Jeg gav ikke så mange egentlig.
Kjøpte sminke til min lillesøster. eh. Hukser ikke mere D:

Hva har du i sminkesamlinga di? Mer eller mer enn gjennomsnittet av fjortisbølgen?
Eeeh. Jeg er ikke fjortiss altsåååååhhh C: lixm.
Jeg har bare sånn basic sminke og liquid eyeliner c:

Hva er den mest irriterende sangen som har festet seg til hjernen din?
http://www.youtube.com/watch?v=F3jFTzhdZF4 denne <33<3<3 Men jeg liker den c:

Er det noe konkret du gleder deg deg til med at våren og sommeren kommer, og er det noe du skal gråte over når vinteren gror bort?
Nae! Jeg hater vinteren på alle mylige måter!
Klarer nesten ikke å vente på at den smelter bort! Da kan jeg sykle til skolen C: Ehhehehe går fortere.
Alte er bedre når snøen ikke er her C:© Bildet tilhører Siri D./ohyessh.blogg.no

Justin Bieber står like ved nabotomta di, hva gjør Siri da?
Roper på lillesøstra mi. Hun elsker han! Hehehe.

Til slutt. Hva betyr blogginga og alle bloggene dine for deg? Og hva synes du om fullstendigkaos.blogg.no?
Min tumblr blogg er mere følelser i bilder. Bare reblogger fullt av pene bilder og tekster egentlig.
Min blogg.no-blogg er ganske kjedelig. Jeg bryr meg ikke sååå mye om blogginga. Har ikke blogga på flere dager nå, sååå D:
Ja. Elllerrs C:   DIN BLOGG ER AWESOME.
Og jeg liker at du blogger så ofte C:


Vil dere se flere sider av dette mirakelet! Klikk her eller her!
Vi reblogges!


06.03.2012, 00:30

Intervju-konseptet ble visst noe som flere var sugne på å stille opp på. Har fått noen forespørsler fra flere det siste døgnet. Men, før jeg tar meg av de har jeg nå tenkt å intervjue min absolutte beste venninne, Sara Helene Germanotta. Altså, hun heter ikke det egentlig, men hun er såpass Lady Gaga-fan at hun kaller seg Germanotta enkelte steder på nett!

Følgende intervju er blitt gjort over Skype! :-)
Bilde tilhører Sara Helene/sarahelenem.blogg.no

Hva i livet bygger deg mest oppover?

Lady Gaga og vennene mine!

La oss si at du ble Gud for en hel dag, hva hadde du gjort om du kunne gjøre hva du ville et helt døgn?
Først og fremst ville jeg stoppet all krig, og gitt alle tilgang på mat og drikke. Og så ville jeg fikset sånn at ingen i familien min skylder penger lenger, samt pusset opp huset til mamma. deretter ville jeg transportert Lady Gaga til meg, så hun kunne synge Edge of Glory til meg, og drikke te etterpå. Hun måtte hatt med" whore" koppen sin! Og så ville bestilt haugevis med smykker, klær og andre awesome ting og sørget for at jeg slapp å betale når jeg fikk det. Det kunne sikkert Gud ha fikset lett.

Og til slutt ville jeg samlet alle vennene mine, både nettvenner og de som bor her, på et sted og hatt en fin kosekveld med maaaasse sjokolade!

Hva betyr din egen blogg for deg, hvorfor blogger du i utgangspunktet?
Jeg laget min første blogg fordi alle andre hadde blogger. Det virket gøy å dele bilder og musikk med andre. Det var ikke egentlig for å skrive om mitt eget liv. Etter den første har jeg hatt hvertfall 5. To av dem var anonyme. Den jeg har nå har jeg fordi jeg innimellom får lyst til å dele ting med andre, og da er det greit å ha et sted å gjøre det. Nå har jeg jo nettopp bestemt meg for å trappe opp blogging litt, og prøve å blogge hver dag. Men vi får nå se hvordan det går .. ;3

Du planlegger å styrte på en øde øy. Selvfølgelig har du med deg to ting. Hva har du med deg?
En god venn og maaaasse vann!

Hva drømte du om å bli yrkesmessig for 5 år siden?
Jeg er ikke sikker på om jeg hadde noen drømmer om hva jeg ville bli for 5 år siden..
Sannsynligvis noe innenfor filmindustrien da også.

Hvordan er du i forhold til religion? Har du noen Gud?
Jeg er humanetiker, og tror ikke på noen guder. Religion skaper så mange problemer og konflikter, selv om det ikke burde bety noe hva andre tror på. Akseptere andre for dem de er kanskje? Selv om jeg må inrømme at jeg har litt imot noe av det de tror på i forskjellige religioner.. Kvinnesyn og slikt irriterer meg. Det eneste "guddommelige" JEG tror på er naturen. Og så tror jeg litt på karma.

Jehovas Vitner banker på døren. Hva gjør du?
Diskuterer med dem. Med mindre jeg ikke har tid, da ber jeg dem om å gå til noen andre for å prakke på dem religionen sin .. Huff.

Hva er de tre beste bøkene du har lest, filmene du har sett og cdene du har hørt?
Oiiida, det var et vanskelig spørsmål! Bøkene: Nattsvermeren, Verten og Vinterjenter. Filmene: Sweeney Todd (<3), Thirteen og V for Vendetta. Cd'ene: Lady Gaga: Born This Way. Alice Cooper: Trash. Evanescense: The Open Door.

Er du god på kalorier? Hvordan ser kostholdet ditt ut en vanlig uke?
Njeeii, jeg tenker ikke så mye over hva jeg spiser egentlig. Jeg legger ikke på meg av noe, så kalorier tenker jeg ikke på. Det eneste er at jeg passer på å drikke mye vann, og så tar jeg Calsium + vitamin D hver dag.

Hva skal du gjøre etter dette intervjuet?
Jeg tror jeg skaaaal .. Hmm, jeg fikk egentlig litt lyst til å se en film, av å tenke så mye på hvilke filmer jeg liker best. Så jeg tror jeg skal se en film. The Libertine muligens.

Hva er det lengste du kunne gått for å eventuelt gjort noe utseendemessig?
Oioi, det er så mye jeg ville forandret .. Men jeg tror aldri jeg hadde turt å for eksempel bli lagt i narkose og fikset på. Jeg er altfor redd for at det skal bli mislykket eller at noe skal gå galt. Så jeg ville nok ikke gått så langt som det er nå. Men vist noen kunne vifte med en tryllestav og så foff; så jeg ut akkurat som jeg ville, så er det ikke mye jeg ikke ville gjort altså. Jeg ville ikke skadet noen andre.

Hva er ditt syn på alkohol, snus og tobakk?
Snus er ekkelt. Dødsekkelt! Røyk synes jeg ikke er ekkelt, men den lukta som setter seg iklær, i bilene til de som røyker og husene deres liker jeg ikke. GAMMEL røyklukt er fælt. Men jeg synes de som røyker er litt dust da, når de vet at det ødelegger dem innvendig. men men .. Alle tar sine egne valg ^^ Alkohol synes jeg er helt greit så lenge du ikke ødelegger for andre. Sånne som drikker seg fullstendig dritings og blir skikkelig irritable liker jeg ikke. Men å drikke innimellom og ikke for mye går helt fint; kan vere veldig gøy.


Bilde tilhører Sara Helene/sarahelenem.blogg.no

Hva frykter du mest? Fortell om dine fobier, mareritter og frykter!
Det jeg frykter mest akkurat nå er framtiden, siden den er veldig usikker før øyeblikket.
En annen ting jeg er fryktelig redd for er å miste de jeg er glad i. Vist for eksempel mamma, eller noen av de nærmeste vennene mine hadde dødd vet jeg ikke hva jeg skulle gjort. Hadde sikkert blitt helt nervevrak og grått i flere måneder .. 

Når det gjelder typisk skumle ting så er jeg redd for mørket, fordi i mørket kan hva som helst gjemme seg.
Og så er jeg redd for klovner som du vet. Jeg så faktisk tilfeldigvis en på en reklame på tv2 tidligere i dag, og kvapp så sykt og skrek som en tulling. Det er de falske smilene deres.. *grøss*  Jeg er også redd for insekter. Stort sett hveps og edderkopper. Sett for mye skrekkfilmer og lest for mye som edderkopper som legger egg i hodet på folk, og så bare myldrer det edderkopper ut av dem. åååhhehææsj! Og til slutt så er jeg redd for å bade i havet der det er sjøgress og tang. Jeg er redd for at noen skal ta tak i meg og dra meg ned og drukne meg.

Hvor mye skulle jeg betalt deg i fremtiden for at du skulle gi en stor pakke med skikkelige grove sexleketøy og klær til din datter på da 15 år?
Omg, umm .. Mye x) Det er jo under den seksuelle lavalder jo!

Og til sist! Hva synes du om fullstendigkaos.blogg.no?
Elsker den ;)


Dette var altså en beskjeden introdusering av det fantastiske famemonsteret mitt som er min bestevenn. Vil dere bli bedre kjent med Sara Helene, klikk innom bloggen hennes her, som jeg skal sørge for aldri blir slettet!

Vi reblogges!


Les mer i arkivet » November 2018 » Oktober 2018 » September 2018

Aylar Von Kuklinski
I know that I`m not so beautiful, sweet and pretty... BUT, I still belivie in myselv, and I know who I am. Do you?FORSIDE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...