hits

18.01.2012, 21:48


(bloggersalchemy.com)

Har nå sittet og lest litt på nettet om SOPA og PIPA.
Kort fortalt er SOPA og PIPA to tvillingselskap som jobber mot at andre bruker andres åndsverk.
Foreksempel vil ikke SOPA at noen av dere skal kunne kopiere bildene mine, eller bruke videoene mine uten min tillatelse.

Wikipedia har for ikke lenge siden stengt sin side i protest mot SOPA, da de kom med nye lovforslag som blant annet kan være med på å true wikipedia, facebook og youtube, og de fleste blogger i verden, for den saks skyld.
Bloggen min kan bli stengt, bloggen din kan bli stengt, alle youtube-videoene du noen gang har likt kan forsvinne for godt. Facebook kan bli stengt.

Kort fortalt så er spessielt amerikanske, store nettsider truet med å bli stengt, eller å måtte gjennomgå store forandringer. Det kan bli totalforbud mot å foreksempel ha Johnny Depp som profilbilde på facebook, så lenge du ikke kan bevise at det var du som tok bildet.

Det er lov å ikke være for bekymret, for flere politikere har trukket sine støtter til SOPA etter nye lovforslag. Og facebook og wikipedia er en av flere sider som nylig har gått i tydelig og sterk protest mot denne dette, og jeg er ikke noe dårligere.

Det Hvite Hus blant annet sier nå nei til SOPA, og Obama har uttalt at de ikke støtter noe som truer ytringsfrihet.
For det er ikke bare kopiering av bilder, foto og video som SOPA vil totalforhindre mest mulig effektivt og sjapt, men også muligheten for at andre kan kopiere andre sine statuser foreksempel på facebook, eller annen tekst på nettet.

Selv er jeg dritlei av andre som bruker andres facebook-statuser, og er for late til å finne på egne statuser. Og jeg skjønner også at spessielt mange artister, filmskapere, forfattere og andre kunstnere ikke vil jobbe gratis for folk. Men likevel, fildeling tror jeg virkelig ikke man skal klare stoppe totalt uansett. Enten må man totalforby absolutt ALL form for kommunikasjon, eller gi faen. For så lenge vi har msn, skype, mobil så vil det alltid finne en vei. Og hvis man skulle forby alt, så vil det også gå utover jævlig mye uskyldig fildeling, som foreksempel at en stolt mor sender bilde av sin nye baby til søsknene over mobil foreksempel.

Vil du lese mer om hva SOPA (eller Internet-Hitler) som det også kan kalles, så klikk her!


InaDzelatic

18.01.2012 kl.21:50

Shiiiitmaaan!

jiggah

18.01.2012 kl.21:51

SOPA er en distraksjon, finn informasjon om NDAA mens du fremdeles er engasjert
Hei, hei, godtfolk. Ville bare si til eieren av denne vakre bloggen, at jeg nå er å se på farligfarvann.blogg.no. Du har ikke mistet meg :)

zentia

19.01.2012 kl.11:36

Sakte med sikkert vil de ta fra oss frihet.. Hurra

Hanne Lisa

19.01.2012 kl.12:29

Det kommer ikke til og skje :p

Doner en dråpe blod

Aylar Von Kuklinski
I know that I`m not so beautiful, sweet and pretty... BUT, I still belivie in myselv, and I know who I am. Do you?FORSIDE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...